Stirile din ziua: 3 noiembrie 2015

Corupția ucide! Bucurestenii cer demisia lui Ponta, Oprea si Piedone

Corupția ucide! Bucurestenii cer demisia lui Ponta, Oprea si Piedone

Un miting care se dorea un protest împotriva primarului Sectorului IV, Cristian Piedone Popescu, s-a transformat într-un mare protest antiguvernamental. La ora 18, câteva sute de oameni s-au adunat în Piața Univerității, cerând demisia edilului UNPR-ist al Sectorului IV, unde se află clubul Colectiv, în care a avut loc tragedia de vinerea trecută.

Robu, despre controale in cluburi: E mai grav decat la prima vedere, dar avem prerogative limitate

La Timișoara, autoritățile au făcut, în weekend, un singur control, la o petrecere cu 50 de oameni, într-o fostă hală industrială. Primarul Nicolae Robu a trimis totuși luni, în cea de-a treia zi de doliu național, o dispoziție către subordonații săi, dar și către polițiști, pompieri, jandarmi, inspectorii de Sănătate Publică, Garda de Mediu.

Consilierii PSD l-au „parat” pe Robu la prefectul Dogariu

Consilierii locali ai Partidului Social Democrat din CL Timişoara i-au cerut prefectului Eugen Dogariu să intervină într-o problemă care priveşte direct şedinţele de plen. Social-democrații reclamă prea multele proiecte suplimentare care apar pe ordinea de zi, spunând că nu apucă să le studieze.

Mariea Stefan nu mai e director la Loga! Va conduce, in schimb, Centrul de Excelenta

În urmă cu o săptămână, liceul „Loga” a devenit subiect de scandal, după ce zeci de profesori au semnat un memoriu în care acuzau comportamentul nepotrivit al directorului Mariea Ștefan. Cazul a ajuns și în fața ISJ Timiș, care a decis, luni, demiterea Mariei Ștefan.

Dies Academius! Politehnica, de 95 de ani in elita universitatilor din Romania

Universitatea Politehnica Timișoara va sărbători, săptămâna viitoare, 95 de ani de la înființare. Au fost pregătite, cu această ocazie, mai multe activități, atât pentru publicul timișorean, cât și pentru invitații speciali. În această perioadă, timișorenii vor avea acces la cele mai importante clădiri și laboratoare ale universității, dar vor putea să ia parte și la diferite experimente științifice.

Niciun club inchis de pompieri in Timisoara, dupa aproape 90 de controale de la inceputul anului

Amenzi de 16.500 de euro, date de la începutul anului, dar niciun club închis. Acesta este bilanțul celor aproape 90 de controale făcute de pompieri în cluburile și discotecile din Timișoara. Principalele probleme constatate s-au referit la instalații improvizate, electrice sau de încălzire, dar și la lipsa autorizațiilor de securitate la incendiu.

Pentru ca… se schimba clima, primaria a ajustat tarifele la deszapezire!

Consilierii locali au adoptat, în regim de urgență, în ultimul plen, ajustarea tarifelor pentru deszăpezire. Primăria a constatat că… vine iarna și nu vrea să fie prinsă nepregătită. Nici în acest sezon rece însă, utilajele nu vor înlătura omătul de pe aproape 300 de străzi, care nu sunt cuprinse în planul de deszăpezire.

Invatati franceza prin filme, muzica si moda

Institutul Francez din Timișoara organizează, în perioada următoare, mai multe cursuri de limba franceză atipice. Acestea sunt destinate copiilor și adolescenților, dar și studenților, și vor ieși din cadrul clasic al unui astfel de curs. Limba franceză se poate învăța și prin artă cinematografică sau prin… modă.

Cauzele dezastrului Colectiv: prea multi oameni si foc de artificii in conditii improprii

Incendiul din clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că a fost permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă, precum şi a desfăşurării unui foc de artificii într-un loc impropriu. Asta susțin procurorii PICCJ, care au emis, luni seară, ordonanțe de reținere pentru cei trei proprietari ai clubului.

Studenti de la UVT: O tragedie ca in Club Colectiv s-ar fi putut intampla si la Timisoara / FOTO

Tragedia din clubul Colectiv i-a făcut pe zeci de studenți de la Universitatea de Vest din Timișoara să iasă în stradă pentru a-i omagia pe tinerii care au decedat în urma incendiului. Punctul de întâlnire a fost Piața Victoriei, unde au fost aprinse candele și au fost scrise mesaje.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Lidia (p), Vlădeasa, Ștefan Stâncă, Salcâmilor, orele 9 – 17; Giroc – str. Bârzava, Muncitorilor, Apicultorilor, Satul Bătrân, Semenic, Rodnei, Mureș, orele 9 – 17; Săcălaz (p), orele 9 – 17; Nădrag, Pietroasa Mare, orele 9 – 19; Stamora Română (p), Șuștra (p),

Top