Stirile din ziua: 22 noiembrie 2015

Piatra cubica dispare de pe strazi, desi lipsa ei „stirbeste identitatea istorica a Timisoarei”

Piatra cubica dispare de pe strazi, desi lipsa ei „stirbeste identitatea istorica a Timisoarei”

Piatra cubică de pe mai multe străzi va fi scoasă, fără și doar și poate, la un moment dat, exact așa cum prevede o hotărâre de consiliu local votată în luna septembrie. Asociația „Salvați Patrimoniul Timișoarei” a cerut anularea acesteia, dar consilierii locali nu s-au lăsat înduplecați.

Multe fapte bune, de la Rotary Cetate pentru comunitate / FOTO

Eleganță, multă bună dispoziție și dorința de a pune zâmbete pe fețele celor mai puțin favorizați de soartă – aceasta a fost atmosfera de la Balul Faptelor Bune, evenimentul caritabil organizat anual de Clubul Rotary Cetate Timişoara. La final, când s-a tras linie, banii vor duce mai departe proiectele susținute de rotarieni: „Zece şcoli de nota zece”, sprijinirea Liceului Iris şi construirea unui cămin de bătrâni la Checea.

Colegiul Banatean mai sta cel putin un an in chirie la Ordinul Calugaritelor de Notre Dame

Primăria va plăti și în următorul an chirie pentru clădirile în care își desfășoară activitatea Colegiul Național Bănățean. Negocierile cu Ordinul Călugăriţelor de Notre Dame, pentru cumpărarea acestui ansamblu imobiliar, nu au dus la rezultatul dorit de municipalitate.

Tinerii liberali: E usor sa dai „like” și „share”, e infinit mai greu sa pui osul

Primul consiliu de coordonare al TNL Timiș de după fuziune a adunat, în sala Filarmonicii „Banatul”, conform organizatorilor, peste 1.100 de tineri din tot județul. Concluzia întâlnirii: dacă vor să schimbe ceva, tinerii trebuie să se implice cu adevărat, nu să stea și să dea „like” și „share” pe rețelele de socializare.

Fratii Cristescu pot extinde Hotel Timisoara! In trei ani parcarea dispare

Frații Emil și Marius Cristescu au liber din partea consiliului local pentru extinderea Hotelului Timișoara. Cu patru abțineri, PUZ-ul a trecut lejer de plen, astfel că oamenii de afaceri pot decide oricând să deschidă șantierul la finalul căruia va fi desființată actuala parcare a hotelului și va fi construit un nou corp de clădire.

Valeriu Sepi: Timisoara poate fi Capitala Culturala, daca punem si sufletul, si coatele, si mintea

A fost prin toată lumea și a descoperit numeroase culturi, dar Valeriu Sepi a păstrat mereu în suflet Timișoara. Îndrăgostit de Banat și de oamenii lui, artistul a revenit acasă după zeci de ani de absență. Sepi susține că orașul de pe Bega a evoluat vizibil, ba chiar are șanse să devină Capitală Culturală Europeană. Totuși, pentru asta e nevoie de un ingredient special.

Arta scarpinatului in fund. Cu pofta

Zilele trecute s-a discutat cu destul nerv despre „plantarea” lui Radu Țoancă, consilier local PSD, ca director la nou înființatul club sportiv municipal al Primăriei Timișoara. Baschetul, handbalul și rugby-ul vor avea secții în acest SCM, fotbalul fiind blocat pentru o astfel de organizare de reglementările FRF și ale ligii profesioniste.

Top