Stirile din ziua: 13 noiembrie 2015

PSD vrea ca timisorenii restanti la impozite sa fie scutiti de penalitati, Robu crede ca e doar populism

PSD vrea ca timisorenii restanti la impozite sa fie scutiti de penalitati, Robu crede ca e doar populism

Consilierii locali ai PSD au depus, în urmă cu zece zile, un proiect de hotărâre care prevede anularea a mare parte din penalitățile datorate de timișorenii care nu și-au plătit impozitele. Primarul Nicolae Robu îi face populiști și spune că o astfel de măsură este incorectă față de buni platnici.

Pavarea in Cetate e gata in doua saptamani, urmeaza finisajele

Pavarea în centrul istoric va fi gata până la finele acestei luni. Apoi urmează finisajele, iar ultimele lucrări vor fi cele de conservare a vestigiilor istorice din Piața Libertății și Piața Sf. Gheorghe. Primarul Nicolae Robu anunță că s-au făcut progrese importante și e convins că proiectul va fi terminat la timp.

Brigada anti-poluare nu prea are cautare! Doar trei timisoreni vor sa vaneze poluatori

Numai trei timișoreni s-au arătat dispuși, până acum, să facă parte din brigada cetățenească anti-poluare pe care vrea s-o înființeze primarul Nicolae Robu. Înscrierile nu se pot face online, ci doar personal, aceasta fiind prima dovadă că oamenii sunt dispuși să „baleieze” prin oraș, în căutare de poluatori.

De 1 decembrie, troleibuzul 14 va ajunge oficial la Dumbravita! Robu a facut deja cursa inaugurala / FOTO

Traseul este gata, însă nu se circulă încă! Primarul Nicolae Robu susține că troleibuzele de pe linia 14 ajung deja la Dumbrăvița, dar realitatea e alta. Se va putea merge cu „troleul” doar de la finele lunii, după ce RATT va pune la punct ultimele detalii. Linia este însă 100% funcțională și a fost testată oficial vineri.

Zona pietonala de 450.000 de euro de la stadion inca nu e gata! De vina e… curentul electric! / FOTO

La două luni și jumătate de când au început, lucrările de refuncționalizare a „inelului” din jurul stadionului „Dan Păltinișanu” nu sunt gata încă, deși primarul Nicolae Robu estima că ele vor dura aproximativ patru săptămâni. Transformarea în zonă pietonală costă bugetul local peste 446.000 de euro, iar piedicile ar veni dinspre… utilități.

Mircovici, taxat de colegii de la Minoritati: O insulta fara precedent adusa romanilor

Grupul parlamentar al minorităţilor se delimitează de comentariul deputatului de Timiș Niculae Mircovici, despre Colectiv şi „stradă”. Reprezentantul bulgarilor a scris, pe Facebook, că românii sunt „neam de slugi”, dar și despre „învăţatul furtului din copilărie”. Ulterior, el și-a șters comentariul.

poli

Nepotismul, fondurile europene si fotbalul merg mana-n mana la Dumbravita! Primarul Victor Malac si FRF stiu de ce

Federaţia Română de Fotbal şi Primăria Dumbrăviţa au pus de-o fundaţie pentru promovarea fotbalului. În joc sunt peste un milion de lei, bani proveniți din fonduri europene, dar şi niște terenuri puse la dispoziţie de primăria comunei timişene. Ce face efectiv fundația nu se știe, dar cu siguranță aduce bunăstare în familia… primarului Victor Malac.

Teatrul National, din nou premiera cu toate biletele vandute / FOTO

O nouă premieră, încă un spectacol cu casa închisă. E „rețeta” după care pare să funcționeze exclusiv Teatrul Național din Timișoara. Vineri, 13 noiembrie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, se joacă pentru prima dată „Ce vine după”,„ de Mihai Ignat, un concept de Roberta Popa Ionescu.

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru punerea în funcțiune a noii rețele termice de încălzire, va întrerupe vineri, 13 noiembrie, între orele 8 și 16, furnizarea apei calde la PT 36. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor Orșova (parțial), Cugir (parțial) și Torontal (parțial).

Top