Our Body, una dintre cele mai controversate expozitii din lume, ajunge la Timisoara!

După ce a ajuns în peste 30 de țări ale lumii, expoziția „Our Body: Universul Interior” va putea fi văzută, în câteva zile, la Timișoara. Veți putea descoperi aici secretele corpului omenesc, prin intermediul câtorva sute de exponate, corpuri umane reale și secțiuni. Expoziția a stârnit controverse în mai multe țări.

Expoziția va fi deschisă vineri, 5 februarie, la Muzeul Banatului, în Bastionul Theresia. „Our Body: Universul Interior” a traversat peste 30 de țări și a fost văzută de peste 50 de milioane de vizitatori. Cei care vor vizita „Our Body” vor avea ocazia să facă o călătorie prin corpul uman, descoperind misterele anatomiei și fiziologiei. La dispoziție le stau peste 200 de exponate, corpuri umane reale și secțiuni. Țesuturile sunt conservate la nivel microscopic prin impregnare polimerică (tratate cu cauciuc siliconic lichid), permițând vizitatorilor să observe clar modul în care funcționează organismul. Expoziția pune accent pe sănătate și educație. „Our Body” prezintă țesuturi, organe și celule sănătoase, în paralele cu variantele lor afectate de boli, în speranța că vizitatori vor face alegeri mai bune atunci când vine vorba despre corpul lor. Veți putea înțelege și cum afectează organismul uman unele dintre cele mai frecvente boli, precum cancerul renal, cancerul pulmonar sau accidentul vascular cerebral.

our body1

„Este o experiență de familie valoroasă, o ocazie unică pentru părinți de a le explica copiilor complexitatea corpului uman, nevoia de o nutriție corectă, sport regulat, un stil de viață sănătos, precum și impactul unor obiceiuri nocive precum fumatul sau consumul excesiv de alcool. Zeci de panouri explicative și asistenți cu pregătire medicală sunt gata să răspundă întrebărilor”, au transmis organizatorii. „Our Body” va rămâne deschisă, la Muzeul Banatului – Bastionul Theresia, în perioada 5 februarie – 28 aprilie. Expoziția va putea fi vizitată zilnic, între orele 10 și 22. Prețul biletelor pentru adulți este, de luni până vineri, 45 de lei, respectiv 54 de lei în weekend. Studenții și pensionarii vor plăti 35 de lei în timpul zilelor lucrătoare și 45 de lei la sfârșit de săptămână. Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 18 ani prețul este 28 de lei, de luni până vineri, și 34 de lei în weekend. Copiii care au sub 7 ani beneficiază de intrare gratuită, iar pentru grupuri și familii există abonamente la prețuri speciale.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

11 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (ianuarie 30th, 2016 at 13:48 )

NOW!BIOLOGIC -BODY!EXPLICÂ SPIRITELE LUI DUMNEZEU-IISUS-SATANA CARE ABUZEAZĂ DE CE AU CREAT!EI AU CREAT TOTUL BIOLOGIC GREȘIT! ȘI ASTA PENTRU A SUPUNE PRIN O FORMĂ NEGATIVĂ CE AU CREAT CEI 3 CARE UNA SÎNT ȘI NICIODATĂ NU AU AVUT DE A FACE CU SPIRITUL VIEȚI!ȘI AICI VORBIM DE SUFLAREA PUSĂ ÎN OM GREȘITÂ ȘI FĂRĂ SENS DE VIAȚĂ CARE PE DEASUPRA CA ȘI A DOUA LOVITURĂ A CREAT TOTUL BIOLOGIC DECI DESTINAT CĂDERI CU SAU FĂRĂ VOIE!
DUMNEZEU-IISUS-SATANA ȘTIU ASTA DINTOTDEAUNA AU ȘTIUT DAR ZICEAU EI CĂ OAMENII SÎNT PROȘTI ȘI NU VOR ȘTI VREODATĂ ADEVĂRUL! DAR EU INO ÎL ȘTIU PENTRU CĂ AM CREAT SPIRITUL VIEȚI ÎNAINTE CA EI SĂ EXISTE ȘI CONCEPTIILE LOR BIOLOGICE PRIN CARE SPIRITELE LOR AU CREAT TOTUL GREȘIT ÎNAINTE DE A EXISTA!ȘI ACEȘTI FACTORI BIOLOGIC ADUC CU SINE CĂDEREA ȘI DEZASTRUL UNIVERSAL ȘI UMAN!LUCRURI ȘTIUTE DE DUMNEZEU-IISUS-SATANA!TOATĂ ACEASTĂ BIOLOGIE DEVASTATOARE ESTE HRANĂ PENTRU PUTEREA LOR UNIVERSALÂ ȘI DUCE LA DEGRADARE ÎN FIECARE MOMENT ÎN DIFERITE FORME!CANCERUL ESTE O BOALĂ UNIVERSALÂ CARE SE MANIFESTĂ ÎN DIFERITE FORME ȘI ESTE O FORMĂ DE A DISTRUGE SAU MÎNCA NATURA EXISTENTĂ ȘI ÎNTR-O FORMĂ GENERALĂ NU POATE FI TRATAT NICIODATĂ DECÎT DE SPIRITUL VIEȚI!DE ACEEA UNELE FORMEMINORE DE CANCER SE POT VINDECA DAR DE CEA MAJORĂ NU POATE SCĂPA ABSOLUT NIMENI BIOLOGOC!VEZI AICI HRĂNIREA BIOLOGICĂ CU PROPRIILE TRUPURI ȘI SPIRITE MOA RTE, DESCOMPUNEREA ȘI ÎMBĂTRÂNIREA ÎN TIMP BIOLOGIC DATORATE ACESTOR LUCRURI ȘI LIPSA SPIRITULUI VIEȚI DUC ȘI SÎNT SFÎRȘITE ÎNAINTE DE ÎNCEPUT CHIAR DACĂ UNI OAMENI VOR CREDE ALTCEVA ADEVĂRUL MEU INO NU POATE FI CONTESTAT!ÎNSĂ-ȘI DUMNEZEU-IISUS-SATANA AU MĂRTURISIT ASTA SIMPLU DUPĂ CUM SE DESFĂȘOARĂ LUCRURILE LOR!EU INO CARE AM CREAT SPIRITUL VIEȚI ȘI CARTEA VIEȚI ȘTIU ȘI ESTE SCRIS ACEST LUCRU ACOLO!ÎN ADEVĂR ȘI VIAȚĂ NU EXISTĂ NICIODATĂ NIMIC BIOLOGIC,NIMICGREȘIT CREAT,NIMIC FĂRĂ SENS DE VIAȚĂ,NIMIC SAU DISTRUGEREA ESTE IMPOSIBILĂ PENTRU CĂ TOTUL ESTE PERFECT NIMIC BIOLOGIC, NU EXISTĂ CĂDERE SAU MOA RTE!VIAȚA NU ARE NIMIC DE A FACE CU FACTUL BIOLOGIC DE A EXISTA!VIAȚA ESTE ETERNĂ ȘI ABSOLUT PERFECTÂ ÎN SPIRITUL EI!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

CAPSLOCK a spus: (ianuarie 31st, 2016 at 00:47 )

DE CE URLAM?

iulia a spus: (ianuarie 31st, 2016 at 13:21 )

@INO cred ca Iisus si Satana s-au uitat la tine si au zis „fuck am gresit-o rau cu asta, nu avem ce-i face hai sa il lasam asa ” si uite asa te-ai nascut. Bineinteles ca acumularea de idiotenie ti-ai marit-o pe parcursul vietii, nu contest, si din cauza preturilor mici la care au ajuns smartgadgeturile noi, restul umanitatii, trebuie sa va suportam pe cei ca voi, nici macar nu mai radem, ca nu e de ras, ati ajuns mai rau de atat

INO a spus: (ianuarie 31st, 2016 at 14:16 )

NOW!@ JULIA!LIST I INO CREATE THE SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!AND I DESTROYED GOD-JESUS-DEVIL FOREVER FOR ETERNITY!!SO BAD LOOK FOR THE THREE FOLLOWERS AND THEIR UNIVERSES!YEEESSSSS!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Kuki Szabolcs a spus: (ianuarie 31st, 2016 at 16:17 )

Vrem așa ceva în Timișoara în condiția în care chiar și Parlamentul European a condamnat practica de recoltare de organe forțată de la prizonierii de conștiiță din China?

Pentru mai multe informații vedeți aici:
http://ro.clearharmony.net/articles/a110509-Parlamentul-European-trece-rezolutia-care-se-opune-recoltarii-fortate-de-organe-in-China-ACTUALIZAT.html

și aici:
https://www.facebook.com/CadavreExpuseLaBucuresti/

Yelow a spus: (ianuarie 31st, 2016 at 17:29 )

Da , vreau sa vad expozitia . deabea astept sa se deschida .
Nu ma intereseaza ale cui sunt cadavrele , oricum sunt morti .

Vlad a spus: (ianuarie 31st, 2016 at 18:42 )

O expozitie groaznica care nu face nimic altceva decat sa bage foarte multi bani in buzunarele unora care vor sa numeasca stiinta o distrugere a valorilor. Vrei sa vezi cadavre taiate? Mergi la spital si uita-te dupa ele. Macar acolo au acte pentru ele fata de cele din expozitia de mai sus. Documentarul celor de la ABC si ceea ce a postat domnul Kuki mai sus explica foarte bine care-i treaba. Mai bine stai acasa.

Fremen a spus: (ianuarie 31st, 2016 at 20:17 )

Vlad, mergi tu la spital si uita-te la cadavre daca iti inchipui ca le gasesti peste tot si oricine poate vizita morga. Nu exista nicio posibilitate de a dovedi ca aceste cadavre nu provin de la prizonieri executati. Dar nu exista nicio posibilitate de a dovedi ca provin de la prizonieri. Renascentisti inca laudati dupa sute de ani au incalcat si ei niste reguli pt. a studia corpul omenesc. As propune sa il acoperim pe David pt. ca nu e sigur ca Michelangelo nu a studiat pe cadavre unor prizonieri executati.

Grigore Trif a spus: (februarie 1st, 2016 at 17:31 )

Doamne fereste! Unde a ajuns Timisoara, cu Robu(l) ei cu tot. Clujul organizeaza un festival european de mare calibru, ma refer la Untold, iar la noi se fac expozitii de cadavre. Daca nu ar fi macabru si ridicol, poate nu ar fi revoltator. Si mai vrem sa fim capitala europeana, cu Robu ne indreptam nu spre Uniunea Europeana, ci spre Uniunea Sovietica. Originile comuniste din ASC (Asociatia Studentilor Comunisti) se vad in fiecare zi. Ne facem de rusine, bancile cu gard, statuile si aceasta expozitie ne indreptatesc la titlul de Caracalul Vestului.

Alex a spus: (februarie 4th, 2016 at 14:52 )

nene Grogore, expozitia a ajuns si la Cluj (anul trecut, mai pe vremea secerisului). other than that…ignorance is bliss!

HATEZONE a spus: (februarie 6th, 2016 at 22:40 )

Grigore Trif , Timisoara nu se indreapta spre uniunea sovietica, se indreapta catre europa, ca numai in vest sunt o gramada de idioti sa sti.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu nou stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”

Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu nou stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa

Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alin Nica, actualul președinte al Consiliului Județean Timiș, candidat pentru un nou mandat, spune că modul în care guvernul lucrează cu investiția pentru noul stadion al Timișoarei transformă acest obiectiv în mită electorală. Conform celor spuse de acesta, proiectul și hotărârea de guvern prin care se aprobă indicatorii tehnico-economici au fost ținute deliberat la sertar,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Nica acuză PSD că șantajează Timișoara cu nou stadion, pentru voturi: ”Suntem martorii unui trafic de influență pentru blocarea acestui stadion”
Vicepreședintele în funcție al Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, plecat pe un drum diferit de cel al USR Timiș spune că nu a primit încă nicio înștiințare oficială referitoare la retragerea atribuțiilor pe care le avea în cadrul instituției. Spune că își va da demisia din funcție, așa cum i-a cerut Alin Nica, dar aceasta...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș acceptă să își dea demisia din funcția de vicepreședinte CJT, dar după demisia lui Nica. Acesta îi răspunde
Prim-divizionara de volei din Lugoj rămâne şi în continuare o echipă europeană. Bănățencele au câștigat și al doilea meci cu CSM București și termină sezonul pe locul 5. Au fost două seturi rapide pentru gazde, după care oaspetele au dat semne că pot reveni. În cele din urmă, Lugojul a pus capăt partidei în patru...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lugojul prinde locul 5 şi astfel avionul de Europa
Piața muncii este una dinamică, noi meserii apărând și dispărând periodic. Progresul tehnologic este cel mai mare generator de job-uri care nu existau la începutul anilor 2000, gambling-ul este unul dintre domeniile în care influența noului este ușor detectabilă. Din 1996, atunci când a fost lansat primul cazinou online, și până în 2024, lumea distracției...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dealer la Live Casino: Una dintre cele mai bine cotate noi meserii din România
Pentru prima dată în istorie, Primăria Dumbrăviţa a accesat un proiect european destinat drumurilor. Este vorba de un milion de euro cu care se vor asfalta primii cinci kilometri de străzi cu bani europeni.  “Unii știu să vorbească despre fonduri europene. Eu și echipa mea ne pricepem să le atragem și să implementăm proiecte. Proiecte...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primul proiect european pentru drumuri la Dumbrăviţa. Vor fi asfaltaţi primii 5 kilometri cu bani europeni
Iepurașul de Paște a început pregătirile din timp, iar în Iulius Town deja și-a instalat tradiționalul Labirint și îi așteaptă pe cei mici la cel mai dulce egg-hunt, dar și la sesiuni foto. După întâlnirea cu Iepurașul, sunteți invitați la o plimbare prin era Paleolitică, la expoziția cu dinozauri gigant și monștri marini uriași. Surprizele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Iulius Town îi invită pe cei mici la egg-hunt cu premii dulci, întâlniri cu Iepurașul de Paște, dar și să descopere alte surprize la expoziția cu dinozauri gigant/Foto
Subprefectul PNL de Timiș, Ovidiu Drăgănescu, îl acuză pe primarul Dominic Fritz, că dezinformează, realizând prezentări false despre strada Cezar, cea despre care primarul spune că a recuperat-o pentru oraș de la clanuri imobiliare. Nu e niciun clan, actuala configurație există din anii 50 și a fost făcută de Miliție, care deținea imobilele în administrare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ovidiu Drăgănescu îl acuză pe primarul Fritz de prezentări false în lupta cu clanuri imaginare
Proiectul de realizare a studiului de fezabilitate pentru campusul de învățământ dual care se va ridica la Timișoara a fost semnat de primărie cu societatea timișoreană care a câștigat contractul. Investiția este făcută cu finanțare prin PNRR. Primăria pune la dispoziție un teren de trei hectare în Calea Buziașului, va realiza construcția și va asigura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost semnat contractul de proiectare faza SF pentru viitorul campus pentru învățământ dual Timișoara
Preşedintele CJ Timiş, Alin Nica, a decis să-i retragă lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al Consiliului Judeţean. Reacţia vine după ce Moş a anunţat că va candida la Primăria Timişoara, atacând totodată tandemul Aliana Dreapta Unită, Dominic Fritz – Alin Nica. Candidat pentru un nou mandat la...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alin Nica i-a retras lui Cristian Moş toate atribuțiile pe care le are în funcția de vicepreședinte al CJ Timiş
Top