Tudose: Vreau s-o preiau pe Poli, dar in conditiile mele! Nu vin la Timisoara sa platesc golania si smecheriile altora

Poli Timişoara nu ştie în ce eşalon va juca în sezonul viitor, dar a atras atenţia unui finanţator român care vrea să preia clubul. Viorel Tudose negociază cu primarul Nicolae Robu de mai bine de două luni o eventuală preluare a clubului care a retrogradat în liga secundă, la finalul sezonului trecut. Tudose spune că acest lucru va fi posibil doar dacă îi vor fi respectate condiţiile.

viorel tudose

Viorel Tudose e categoric. Printre condițiile care trebuie îndeplinite pentru a prelua clubul Poli, se numără promovarea jucătorilor autohtoni şi a celor de la centrul de copii și juniori, dar și, foarte important, numirea în conducere a unui om de încredere din anturajul său. Și-ar putea face apariţia astfel un fost conducător foarte apreciat în perioada în care Poli a fost finanţată de Marian Iancu.

Sunteţi omul de afaceri cu care se discută preluarea lui Poli Timişoara…
Aşa este, chiar dacă nu am dorit să fie făcut public acest lucru. De mai bine de două luni discutăm posibilitatea de a finanţa Poli Timişoara. Aceste discuţii au fost purtate inclusiv cu primarul Nicolae Robu.

Cât de departe s-a ajuns în privinţa unei eventuale înţelegeri?
Au fost făcuţi unii paşi, dar nu este nimic bătut în cuie. Îmi doresc să preiau echipa de fotbal, dar nu în orice condiţii. De exemplu, la începutul negocierilor, mi s-a spus că echipa are datorii de 1,1 milioane de euro. Între timp, în nici trei luni, datoriile au ajuns la 1,7 milioane de euro. Vreau să se înţeleagă bine că orice ban contează, iar diferenţa aceasta este deranjantă. Datoriile pot fi acoperite, dar, ţinând cont de realităţile economice din România, nu vorbim despre o sumă mică. Văd că apar tot felul de datorii în contul unor contracte cu jucători străini care au trecut pe la Poli. Aşa apar şi nedoritele litigii care atrag după ele noi penalizări. Nu vin la Poli să plătesc golănia şi şmecheriile altora, asta e clar!

Care este filosofia dumneavoastră despre fotbal?
Fotbalul poate fi privit şi ca o afacere profitabilă. De aici aş porni discuţia. Vreau o construcţie sănătoasă la club, cu implicarea unor oameni care cunosc bine fenomenul.

Aveţi în vedere şi cooptarea unor oameni de fotbal noi în cadrul clubului? Doriţi inclusiv numirea unui om de încredere?
Aşa cum am mai declarat, dacă voi prelua Poli Timişoara, proiectul va fi condus de Aurel Damian (n.r. – un impresar din Bacău care a mai condus Farul Constanţa şi FCM Bacău), un om de fotbal care are aceleaşi viziuni ca şi mine despre fenomen. Mai doresc să cooptez în staff foşti fotbalişti de la Poli, pentru că aceştia cunosc foarte bine realitatea din Timişoara. La nivel de jucători, vreau să formez o echipă formată din jucători autohtoni. În plus, se va pune accent pe formarea şi promovarea tinerilor din Timişoara şi din zonă.

Poli a avut, în urmă cu câţiva ani, cel mai puternic centru de juniori, în acea perioadă preşedinte fiind Gheorghe Chivorchian. Ar fi posibilă o eventuală revenire a acestuia la Poli?
Orice este posibil. Gheorghe Chivorchian este unul dintre cei mai importanţi oameni de fotbal din România şi nu ar fi exclusă o colaborare. Cum spuneam, orice este posibil. Mă întreb însă dacă Gheorghe Chivorchian ar fi dispus să revină la Timişoara.

Jucătorii străini nu intră în vederile dumneavoastră?
La Poli Timişoara, ca şi la celelalte echipe româneşti, jucătorii străini sunt aduşi după ce sunt urmăriţi pe DVD-uri. De multe ori, aceştia nu au confirmat, dar s-au ales cu contracte mai mari decât ale jucătorilor autohtoni. Consider că avem potenţial în ceea ce priveşte promovarea fotbaliştilor români.

Încă nu se ştie în ce ligă va evolua Poli în sezonul viitor…
Şi aceasta este o problemă. E deranjantă tergiversarea cazului Rapid Bucureşti. Personal, consider că este meritul echipei bucureştene să evolueze în primul eşalon, care şi-a câştigat acest drept pe teren. Cred că pentru Poli cel mai bine ar fi să joace în Liga a II-a. E greu de crezut că se poate încropi peste noapte un lot care să facă faţă în primul eşalon. Dacă ţinem cont şi de penalizarea cu 14 puncte, care peste câteva zile s-ar putea să fie chiar 16, cred că Liga I este o pălărie prea mare pentru Poli. Am văzut că unii din conducerea clubului se bucură că echipa ar putea evolua în primul eşalon, pentru că s-ar vira nişte bani pentru drepturile TV. Consider că e mai bine să se joace în Liga a II-a, unde se poate forma un lot cu care să fie atacată promovarea.

După ce s-a aflat şi public intenţia dumneavoastră de a o prelua pe Poli, au apărut voci care susţineau că sunteţi doar un aventurier, cu referire la intenţiile eşuate de a prelua în trecut şi alte echipe.
Nu este un secret că am vrut să mă implic şi la alte echipe de fotbal din România. Este vorba despre Gloria Buzău, Drobeta Turnu Severin, Universitatea Cluj sau Ceahlăul Piatra Neamţ. De fiecare dată, pretenţiile mele au fost aceleaşi cerute şi celor de la Poli Timişoara. Din păcate, organizarea proastă, motiv pentru care am evitat să investesc, a fost fatală pentru toate acele cluburi. Sper să nu mă lovesc de aceleaşi probleme la Timişoara. Eu nu doar sper să preiau Poli, chiar îmi doresc acest lucru, dar doar în condițiile cerute de mine.

Ce sprijin aşteptaţi de la autorităţile locale şi judeţene?
Din capul locului vă spun că nu mă interesează banul public. Consider că aceasta este o capcană, cea a banului public virat la echipele sportive. Singura mea pretenţie este legată de asigurarea infrastructurii sportive pentru echipa de fotbal.

De ce Poli Timişoara?
Am fost mereu fan al echipelor studenţeşti şi al celor antisistem! Astfel am ajuns să ţin cu FC Argeş Piteşi, echipă la care strălucea Nicolae Dobrin şi care le sufla titlul Stelei şi lui Dinamo, cele două echipe departamentale susţinute de sistemul de atunci. Am fost fanul Politehnicii Timişoara în 1980, când a câştigat Cupa României în dauna celor de la Steaua, şi al Universităţii Craiova. Timişoara este un oraş aparte, iar fotbalistic merită să aibă o echipă de top în România.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

INO a spus: (iulie 14th, 2016 at 09:47 )

NOW! SINCER ĂSTA NU ESTE UN INVESTITOR BUN PENTRU POLI! DAR DACĂ VINE VAI DE EL DACĂ TOT AȘA O ȚINE! UN INVESTITOR SERIOS NU SE VAITĂ NICIODATĂ! ȘI BINEÎNȚELES SINGURA LIGĂ ÎN CARE POATE JUCA ȘI FACE O IMPRESIE BUNĂ ESTE LIGA 1!SAU CHIAR CL!DUPĂ CUM VORBEȘTE ÎI ESTE FRICĂ SĂ NU-L MĂNÂNCE LUPI! DECI DUPĂ TOATE ASTEA EU INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE CONSIDER CĂ ACEST INVESTITOR TREBUIE BINE ANALIZAT FINANCIAR NU ESTE O GLUMĂ! ALTFEL AVEȚI PARTE DE IANCU 2!!!!!!!HAI PA!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

chibitul violet a spus: (iulie 14th, 2016 at 09:49 )

Miculas, Maier, Bungau si ceilalti „meseriasi” din club sunt de-a dreptul entuziasmati la gandul ca vor deveni someri brusc, dupa preluarea clubului de catre Tudose. Din acest motiv cred ca depun toate efoturile posibile si imposibile ptr ca preluarea sa nu se faca. Nu stiu domn primar ce mai asteapta sau de ce tergiverrseaza lucrurile!!!

NINO NINO a spus: (iulie 14th, 2016 at 09:59 )

Omul mi se pare mai lucid decat actualii sefi de la Poli. Astia vor sa joace in A chiar si cu riscul sa se mai faca de ras o tura. E mult amatorism la echipa asta.

teo musante a spus: (iulie 14th, 2016 at 10:35 )

Acest posibil investitor se pare ca are niste principii sanatoase si faptul ca nu a preluat nici un club de fotbal pana in prezent sunt convins 100% ca acest fapt se datoreaza altor „meseriasi” si „oameni de fotbal” gen stanciu , miculas , bungau etc etc …. Sa-ti doresti sa fi „invitat” in liga 1 dupa ce cu un sezon inainte te-ai umplut de rahat retrogradand dupa niste meciuri catastrofale NU ESTE IN SPIRITUL TIMISOAREI . Cu actualul lot chiar „impanat” cu alte 2-3 „valori” gen goga sau hernandez la anul nu doar ca vei fi retrogradat ci datoriile vor fi mai mari si penalizarea mai mare . Dupa ce vad ce posteaza majoritatea , dupa organizarea fotbalistica a conducerilor din ultimii ani , se pare ca din pacate in Banat cade din start sablonul …..”buni cunoscatori ai fenomenului fotbalistic…… . Aici este mult orgoliu si multa prostie !

INO a spus: (iulie 14th, 2016 at 10:56 )

NOW! CE INVESTITOR MAI ESTE ȘI ĂSTA!?DACĂ NU ESTE CAPABIL SĂ FACĂ O ECHIPĂ DE LIGA 1 SĂ SCAPE DE DEPUNCTARE !ȘI ÎN ANUL URMĂTOR SĂ ȚINTEASCĂ CEL PUȚIN EUROPA LEAGUE! ÌAR DE LA AN LA AN POLI TIMIȘOARA SĂ JOACE ÎN CUPELE EUROPENE ȘI SĂ SE DEZVOLTE CU ADEVĂRAT UN CLUB BAZAT PE VALORI!!!NU NUMAI CU JUCĂTORI AUTOHTONI DIN BANAT DAR ȘI CU FOTBALIȘTI DE VALOARE DE PRIN ALTE ȚĂRI! PENTRU CĂ NU PUTEȚI EXCLUDE ACEASTĂ VARIANTĂ PE CARE MULTE CLUBURI PUTERNICE DIN EUROPA MERG FUNCȚIONEAZĂ FOARTE BINE! SIGUR CONDUCEREA ACTUALĂ VA FI DEMISA! JUCĂTORII NU VOR MAI FI ACEIAȘI DAR ÎNTR-UN SENS CONSTRUCTIV ESTE CEVA NORMAL! DAR SĂ VI SĂ ÎNCERCI ȘI TU PIAȚA LA FOTBAL ȘI SĂ FI UN IANCU 2 IARĂȘI NU ESTE BINE! EU ZIC CĂ ACEST OM MAI ARE MULTE DE ÎNVĂȚAT ÎN FOTBAL! DAR DE SĂ FIE CEVA SERIOS DEȘI EU NU VĂD DECÂT UN FEL DE AFACERIST CARE VREA SĂ MAI SCOATĂ UN BAN ȘI ÎȘI ÎNCEARCĂ NOROCUL PORCESC LA POLI !ORAȘ MARE! OPORTUNITĂȚI DESTULE HM POTENȚIAL AR FI! MĂ DAR OARE IESE! HAI SĂ VEDEM!!!!DE RĂSUL CURCILOR!!!!!!HA! HA! HA HA!CE OAMENIII!CE OAMENII!?UN INVESTITOR SERIOS SPULBERA ORICE MIT DIN START ÎN PRIVINȚA ECHIPEI ȘI AVEA DOAR UN PLAN SĂ ADUCĂ VALOAREA SA ÎN FOTBAL!!!!ASTA ÎNSEAMNĂ PENTRU MINE INO! UN INVESTITOR SERIOS!!!!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

soryn a spus: (iulie 14th, 2016 at 11:30 )

robu nu lasa echipa asta din mina, pe principiul eu te-am facut eu te omor, a mai declarat, el vrea doar sa vina cineva sa dea bani si echipa sa ramina a „orasului” cu „conducatori de incredere” gen miculas, bungau, cu consilii directoare, cu „oameni de bine” din partide, asa ca nu va faceti iluzii … robu negociaza??? de unde??? din singapore??? robu abureste lumea cu finantatorul … „finantatorul” isi face reclama … buna … pe la toate televiziunile … o situatie win = win …

£a€ Baro$$anu a spus: (iulie 14th, 2016 at 11:46 )

Deci buey acesta, aici doar €u pun conditii cum vrea muschiul meu. Ciocu mic ca va calc cu M€rtzanu.

poli21 a spus: (iulie 14th, 2016 at 13:13 )

Iar a reusit ino sa scape de la balamuc si sa isi dovedeasca analfabetismul pe site.

++ a spus: (iulie 14th, 2016 at 14:19 )

care din echipele: Gloria Buzău, Drobeta Turnu Severin, Universitatea Cluj sau Ceahlăul Piatra Neamţ a fost „antisistem”? ce vorbeste asta? cred ca este unul din cei care vor sa-si faca „reclama” pe spatele unor echipe de fotbal. dealtfel care e diferenta dintre Miculas si Daniel Damian, de care n-am auzit nimic pina acum?
si nu ca as avea ceva cu juniorii in fotbalul rominesc, dar cite echipe din Liga 1 sint eminamente compuse din jucatori romini, chiar autohtoni? niciuna. ba chiar s-a vazut ca Chiajna, dupa ce au intrat cu jucatori romini in inzona retrogradarii, cu 4 jucatori straini de o anumita valoare ca Mitrevschi au reusit sa evite retrogradarea.
deaceea sint sceptic la retete din astea, competitia e cea care stabileste valoarea necesara, daca e romin sau nu, junior sau are 30 de ani, conteaza mai putin.
totusi, una din greselile facute de ACS Poli a fost ca s-au facut contracte cu jucatori accidentati la care se stia asta. nu stiu ce a pazit fostul manager, un sirul e lung: Scuti, care n-a jucat doua meciuri consecutive, Cinu la fel, cau care se vrea continuarea, Goga, Zicu dar si Elek cotati ca mari sperante care nu prea au jucat mare lucru din cauza accidentarilor.

sam a spus: (iulie 14th, 2016 at 14:33 )

fabulos….primul pat-ron roman care ar refuza 1,5 mil euro de la tv si prefera liga 2…..iar apoi declara ca orice ban conteaza……. jucam acum in b si poate si anul viitor datorita penalizarii de 8 pt……….ori jucam doar la anu ?…..diferenta nu e mare……1,5 milioane..euro …..si poate pana la urma se schimba si regulamentul penalzarilor play off,care oricum e prost facut……oricum datoriile catre inalta curte de coturi trebuiesc platite. indiferent in ce liga vom juca……altfel liniste nu vom avea …..prietenii stiu de ce

INO a spus: (iulie 14th, 2016 at 15:13 )

NOW! ACUM DUPĂ CE AM BĂUT DEJA UN BAX DE BERE Hackenberg PILS LAGER POT ZICE 100% CĂCI ACEST INVESTITOR VREA SĂ ÎȘI ÎNCERCE NOROCUL ȘI ÎN FOTBAL!!!!ȘI VORBA ACEEA ÎNCERCAREA MOARTE NU ARE! ASTA DACĂ ÎȚI REUȘEȘTE INVESTIȚIA DACĂ NU TOT ACOLO AJUNGI! EI! AȘA STĂ TREBA CU INVESTITORUL ROMÂN !!!!!UN SFAT!!!TUDOSE DACĂ VREI SĂ ȘTI LA POLI NU POȚI AVEA PROFIT PRIMI 5 ANI DUPĂ INVESTIȚI DUPĂ ACEEA MAI VORBIM!!!!!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 14th, 2016 at 17:01 )

Nicio speranta …f,tui , viitorul arata tot mai sumbru . Pana nu iesim din FRF si sa infiintam Liga de Vest , tot asa vom fi macelariti de mitici .

Druckerul din Mehala a spus: (iulie 14th, 2016 at 19:02 )

Barbut a revenit la ACS , acum joaca la Sebis , ii 2-0 ptr noi la pauza .

Iustin Saormescu a spus: (iulie 14th, 2016 at 20:32 )

Domnul Tudose va recomand sa serviti cu incredere de la turcu din Complex XXL cu de toate si extra maioneza.

Kici a spus: (iulie 15th, 2016 at 00:29 )

Numa in acest fel mai poate aparea un Zambon care sa distruga echipa lu’Lae si mult iubita de voi.Avanti Tudose!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 3613 cazuri

3138
active
146
decese
329
vindecate

Situația globală

Total: 1202435 cazuri

891068
active
64729
decese
246638
vindecate

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Simona Halep

Internaţionalele României de tenis nu se mai dispută în 2020. Turneul a fost câştigat în trecut de Halep şi Begu

Turneul feminin de tenis BRD Bucharest Open, programat în perioada 13-19 iulie la Arenele BNR din Capitală, nu va mai avea loc în acest an ca urmare a pandemie de coronavirus, a declarat, pentru Agerpres, vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac. „Este exclus să se mai ţină turneul feminin BRD Bucharest Open în condiţiile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Internaţionalele României de tenis nu se mai dispută în 2020. Turneul a fost câştigat în trecut de Halep şi Begu
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Analiza imobiliare.ro

Imobiliare.ro: preţurile apartamentelor nu sunt încă afectate de epidemia de coronavirus. La Timişoara au crescut cu 1,4%

Preţurile proprietăţilor imobiliare din ţară nu par a fi fost afectate decisiv în cea de a treia lună din acest an, cea în care România a intrat în stare de urgenţă. Mai mult, acestea au crescut cu 1,6% per ansamblul lunii, la Timişoara plusul fiind de 1,4%. Starea de urgență instaurată pe plan național în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Imobiliare.ro: preţurile apartamentelor nu sunt încă afectate de epidemia de coronavirus. La Timişoara au crescut cu 1,4%

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Cei de la Asociația Look Inside vor să strângă 200.000 de lei în două săptămâni pentru achiziția a: două ventilatoare pentru pacienții cu coronavirus care au nevoie de susținere de acest fel, două monitoare, două nebulizatoare, două injectomate și 2000 de mănuși, măști, combinezoane, săpunuri și lenjerii de pat pentru spitalele din Timiș. Haideți alături...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Donați bani pentru ventilatoare necesare în tratarea bolnavilor cu COVID-19 din Timiș
Conform Grupului de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 146 de decese în România, ale persoanelor cu coronanavirus, până sâmbătă seara. În această seară au mai fost raportate şase decese. Ultimele decese anunțate de Grupul de Comunicare Strategică: Deces 141. Bărbat, 51 ani din jud. Hunedoara. Persoană cu ciroză hepatică, se internează în data de 31...
Citeşte tot articolul Citeste articolul COVID-19. Numărul deceselor ajunge la 146, în România
Ordonanța Militară cu numărul 3 impune unele restricții de circulație în lupta cu COVID-19. În Timiș, peste 200 de persoane nu le-au respectat și au fost amendate de oamenii legii. Vineri, în 3 aprilie, polițiștii din Timiș au aplicat 215 amenzi în valoare de 346.270 lei pentru nerespectarea măsurii privind restricționarea circulației. Au dat amenzi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timiș: Amenzi de peste 350.000 de lei într-o zi pentru cei care încalcă Ordonanțele Militare
Au fost înregistrate alte opt decese în România, numărul acestora ajungând la 141. A murit și o femeie din Timiș, în ambulanță, în timpul transferului. Conform Grupului de Comunicare Strategică, femeia de 59 de ani, din Timiș, a murit în ambulanță, în timpul transferului, de la Secția de Ortopedie a Spitalului Județean Timișoara la Spitalul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O femeie din Timiș, cu COVID-19, a decedat în timpul transferului cu ambulanța. 141 de decese în România
Preţurile proprietăţilor imobiliare din ţară nu par a fi fost afectate decisiv în cea de a treia lună din acest an, cea în care România a intrat în stare de urgenţă. Mai mult, acestea au crescut cu 1,6% per ansamblul lunii, la Timişoara plusul fiind de 1,4%. Starea de urgență instaurată pe plan național în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Imobiliare.ro: preţurile apartamentelor nu sunt încă afectate de epidemia de coronavirus. La Timişoara au crescut cu 1,4%
Luna aprilie nu va mai aduce reconfirmări sau numiri de manageri noi la ceea ce Nicolae Robu numea spitalele Primăriei. Cele trei unităţi medicale aflate în administrarea municipalităţii aveau programate asemenea competiţii, dar apariţia coronavirusului a schimbat situaţia, iar primarul anunţă că nu se mai pune problema, chiar dacă, spune acesta, concursurile respective ar continua....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Concursurile pentru managerii spitalelor Primăriei Timişoara continuă, dar nu mai au loc, cel puţin momentan
Vineri, primarul Timişoarei anunţa că demarează operaţiunea de dezinfecţie şi pentru trotuarele oraşului. Iar în sprijinul său a prezentat şi o serie de imagini cu angajaţii firmei de specialitate care lucrează cu municipalitatea, care stropesc trotuarele din zona Dacia, în parc, o zonă care, teoretic, ar trebui să fie închisă, ca urmare a unei decizii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se spală trotuarele din oraş. Pentru început în Parcul din zona Dacia/VIDEO
Top