Un întreprinzător curajos, un chef priceput și multă dragoste de… pește. Așa a apărut, în Timișoara, cel mai nou restaurant cu specific pescăresc, Pescada. Dacă aveți poftă de-o doradă proaspătă sau de niște fructe de mare de să te lingi pe degete, aici le veți găsi. Faceți o încercare și veți reveni, fără doar și poate.
A deschide, în zilele noaste, un restaurant înseamnă a da dovadă, deopotrivă, de curaj și de inventivitate. A fi administratorul unui restaurant presupune o mare capacitate de muncă și simț al marketingului, dar și un gust pentru… gastronomie. Atât în spatele mașinilor de gătit, cât și în sala de restaurant e nevoie de rigoare și calificare. Și, dacă mai punem la socoteală faptul că, în România, consumul de peşte în România este unul dintre cele mai scăzute din Europa, a deschide un restaurant cu specific pescăresc este cu adevărat o provocare.
Peștele este unul dintre alimentele pe care nutriționiștii le recomandă în orice situație, fie că doriți să găsiți alternative sănătoase la alte tipuri de carne, fie că doriți să slăbiți, fie că vreți să aveți o alimentație echilibrată din punct de vedere nutrițional. Carnea de pește este o sursă excelentă de acizi grași esențiali omega-3 si omega-6, proteine, vitamine (A, B12, D, E) și minerale (potasiu, fier, iod, fosfor, seleniu). Peștele slab (carne albă) conține mai puține grăsimi și acizi grași esențiali omega-3 decât cel gras (carne roșie). Dincolo de această diferență, ambele tipuri de pește, precum și fructele de mare, au numeroase beneficii pentru organismul uman.
Așa a apărut, în Timișoara, restaurantul Pescada, aflat pe Calea Sever Bocu. A fost el gândit ca un restaurant de nișă sau chiar românii au început să înțeleagă importanța consumului de pește? Sunt întrebări pe care e obligatoriu trebuie să ți le pui atunci când decizi să investești într-o astfel de afacere. „Ne-am propus să înlăturăm prejudecățile legate de pește și de produsele din pește, oferind o alternativă prin ceea ce facem din punct de vedere calitativ în restaurantul nostru. România este o țară continentală, care nu are o tradiție de a mânca pește și fructe de mare. Din păcate, încă se mai asociază peștele cu perioada de post sau cu dietele. Din fericire, pot spune cu bucurie că restaurantul nostru este foarte apreciat încă de la deschidere, o dată pentru produsele noastre și pentru modul în care Chef Daian, bucătarul nostru, știe să le prepare, dar și pentru atmosfera pe care o oferim clienților noștri. Sunt optimist, timișorenii sunt foarte interesați de pește, fructe de mare și vinuri de calitate care însoțesc obligatoriu produsele noastre”, explică Ionuț Gaiță, unul dintre patronii restaurantului.
Comentarii prin facebook