Stirile din ziua: 27 iulie 2017

Firmele din Timis vor muncitori sarbi, CCIAT ii pregateste pentru cand se deschid granitele

Firmele din Timis vor muncitori sarbi, CCIAT ii pregateste pentru cand se deschid granitele

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a făcut joi încă un pas spre deschiderea pieţei forţei de muncă din România pentru cetăţenii sârbi. A fost lansat proiectul transfrontalier de colaborare româno-sârbă, LaborNet – „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, însă este nevoie și de implicarea guvernului.

cj timiș

Se aproba noile salarii din CJ Timis. Un sofer poate ajunge la 3.600 de lei, un zugrav, la 3.400

Salariile din CJ, pe baza noii Legi 153/2017, vor fi aprobate de consilierii județeni în plenul programat vineri, 28 iulie. Secretarul și administratorul public vor ajunge la 11.600 lei, la fel ca și vicepreședinții. Cel mai mic „brut” va fi de 1.884 lei.

Au disparut placutele Timpark de pe Pestalozzi! SDM, alba-neagra cu legea

După ce a montat ilegal plăcute pentru parcare cu plată pe strada Pestalozzi, SDM o dă cotită. Indicatoarele cu „zonă galbenă” s-au volatilizat rapid, la două zile după ce deBanat.ro a anunțat prezența lor. Pe de altă parte, primarul Nicolae Robu spune că Timpark ar putea să nu fie extins pe noi străzi!

Inca aproape 60.000 de euro amenzi, pentru proprietarii nesimtiti de cladiri istorice

Încă 33 de asociații de proprietari din Timișoara ar putea plăti câte 8.000 de lei amendă, pentru că nu s-au apucat să repare clădirile pe care le dețin în zona istorică. Ele au fost controlate în urmă cu un an, au fost deja amendate pentru nepăsare, iar acum urmează alte verificări.

Primaria mai are de dat 900.000 de lei pe proiecte culturale. Sunt asteptate propuneri

Asociațiile și fundațiile din Timișoara pot depune, la primărie, proiecte culturale pentru a doua sesiune de finanțare. Este vorba despre 900.000 de lei, sumă rămasă după selecția de la începutul verii. Nicio finanţare nerambursabilă nu poate depăşi 70% din bugetul total al proiectului.

Ediția a V-a a Festivalului Veverițelor, la Buziaș

La Buzias se vand la licitatie 3 vile

S.C. Tratament Balnear Buziaș organizează o licitație deschisă cu strigare pentru următoarele imobile Grădina Bănățeană (str. Florilor nr. 8) incintă grup sanitar (str. Florilor nr. 8) punct termic cantină (str. Florilor), remiza PSI (str. Florilor nr. 3) Vila nr. 9 (str. Avram Iancu) Vila nr. 1 (în parc) Vila nr. 2 (str. Florilor nr. 7)

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că joi, 27 iulie, între orele 8 și 20, în vederea remedierii unei defecțiuni tehnice apărute la rețeaua primară, va întrerupe furnizarea apei calde la PT 98 și SDM. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele arondate străzilor Bujorilor (parțial), Steaua, Calea Șagului (parțial), Eternității (parțial).

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel Distribuție a programat joi, 27 iulie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Mureș nr. 15A, Bacalbașa (p), Podgoriei (p), Alma Cornea Ionescu, K. Brocky, V. Nicolescu (p), orele 9 – 17; Biled (p), Utvin – zona intrare în Utvin, orele 9 – 17; Lugoj – str. Caraiman, Pescarilor, Moara Spaneasca, C. Munteanu,

Top