Stirile din ziua: 19 iulie 2017

rectificare

Timisul primeste peste 750 de milioane de lei prin PNDL 2

Timisul primeste peste 750 de milioane de lei prin PNDL 2

Ministerul Dezvoltării a făcut miercuri publică lista cu proiectele finanțate prin etapa a II-a a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL). Județul Timiș va primi prin acest program suma totală de 751,18 milioane de lei. Șeful CJ, Călin Dobra, e mulțumit de sumele alocate, în timp ce primarul Nicolae Robu crede că ar fi trebuit finanțate mai mult proiecte în județ.

Culmea plagiatului: Maria Grapini a scris un roman de dragoste cu fragmente de pe Wikipedia

Cum e să scrii un roman de dragoste cu vorbele altuia? Știe Maria Grapini, a cărei istorie de amor, cu tentă autobiografică, nu s-a putut spune decât cu citate Wikipedia și Info Travel Grecia! Romanul europarlamentarului, o culme a plagiatului, a fost girat de președintele Uniunii Scriitorilor, filiala Timișoara, care însă nu-și mai amintește de el.

Drumurile noastre, toate… Contre Iliescu – Bojin, in plenul CJ Timis

Direcția Tehnică a CJ Timiș stârnește discuții pe contre în plen. Vicepreședintele Roxana Iliescu și consilierul UNPR Titu Bojin s-au „duelat” verbal pe tema drumurilor județene. Iliescu a adus un raport de activitate, în timp ce Bojin i-a vorbit pe un ton ca de bunic, spunându-i că asfaltul se face pe teren! Fostul șef al CJ ceruse, în plenul precedent, desființarea Direcției Tehnice.

Adi Barar, de la Cargo: Timisoara are gust amar. Cantam foarte rar acasa

Liderul Cargo este nemulțumit de atitudinea Primăriei Timișoara, cel puțin din ultimul an. Adi Bărar spune că trupa sa nu a mai fost invitată la niciunul dintre evenimentele organizate de PMT, deși reprezintă „o filă din istoria culturii românești pe care scrie mare negru pe alb «Timișoara».

simulare pod jiul

Podul Jiul nu e destul de inalt. Primaria Timisoara inca nu respecta conditiile impuse de Apele Romane

Viitorul pod Jiul este încă în aer. Primăria Timișoara trebuie să primească un aviz din partea Apelor Române, legat de înălțimea construcției. Cei de la ABAB spun că nu se poate coborî sub cota Podului Traian, pentru că altfel se pune în pericol viitoarea navigație pe Bega. Proiectantul angajat de PMT ar trebui să găsească soluțiile tehnice.

Robu s-a lamurit: ACS Poli ar putea primi saptamana viitoare bani de la Primaria Timisoara

N-a mai fost nevoie de un răspuns de la Ministerul de Finanțe, iar soluția pentru finanțarea lui ACS Poli s-a găsit pe plan local. Datoriile urmează să fie eșalonate pe 5 ani, ceea ce, spune primarul Nicolae Robu, face posibilă obținerea certificatului fiscal care permite alocarea de bani de la bugetul local.

arhivar

CCIAT lanseaza o noua serie a cursului de arhivar

Direcția Formare și Perfecționare Profesională a Camerei de Comerţ, Industrie și Agricultură Timiş organizează o nouă serie a cursului de arhivar. Acesta este obligatoriu pe piața muncii, în condițiile în care fiecare organizație publică sau privată are obligația să organizeze un compartiment de arhivă, administrat de personal calificat. Cursul este autorizat de Autoritatea Națională pentru

aquatim

Apa rece oprita in Dragomiresti si Ohaba Forgaci

Aquatim anunță că, în perioada 19-21 iulie, între orele 8 și 16, în localitățile Dragomirești și Ohaba Forgaci, a spăla rețelele de apă cu utilaje speciale, cu un amestec de apă și aer sub presiune. Ca urmare, în intervalele și localitățile menționate, se va întrerupe furnizarea apei potabile. „La reluarea alimentării cu apă, este posibil

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel Distribuție a programat miercuri, 19 iulie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Zona Steaua (p), Bacalbașa, orele 9 – 17; Peciu Nou (p), Biled (p), orele 9 – 17; Dumbrăvița – str. București (p), Londra (p), Kiev (p), Sofia (p), Belgrad (p), Puccini (p), Ferventia (p), Praga (p), Toledo (p), Oslo (p), Haga

Top