Titu Bojin: „Nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus, deci nu am nici macar un procent de 100%”

La şapte luni de la preluarea mandatului, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin (PSD), susţine că şi-a îndeplinit promisiunile în proporţie de 70-80%. Bojin povesteşte deschis despre ce a făcut, despre cum va arăta noua organigramă a CJT, dar şi despre fostul preşedinte, Constantin Ostaficiuc.

Majoritatea şefilor care preiau conducerea unor instituţii se plâng de „moştenirea dezastruoasă”. Aţi moştenit un dezastru de la fostul preşedinte?

Nu am reuşit să finalizez o evaluare a ce înseamnă activitatea totală a Consiliului Judeţean Timiş. Vom avea cât de curând un bilanţ şi abia atunci voi putea spune dacă acesta este mai mult sau mai puţin dezastruos. Când preiei o unitate, o iei şi cu bune, şi cu rele, ai obligaţia să îmbunătăţeşti ce ai găsit, mai ales că este vorba despre patru ani. Dacă vor exista situaţii delicate, ce contravin legii, nu le voi duce în spate. Până în momentul de faţă, nu avem probleme în urma verificărilor făcute, inclusiv de Curtea de Conturi.

Deci domnul Ostaficiuc a fost competent?

O fi fost, că nu mă băga pe mine în bucluc, se băga pe el dacă ar fi fost probleme. Din ce se vede până acum, nu este o situaţie dezastruoasă sau dubioasă pentru ce s-a întâmplat la nivelul CJT.

Primarul Nicolae Robu susține că şi-a îndeplinit promisiunile electorale în proporţie de 500%. Dumneavoastră cum stați?

Nu vreau să mă hazardez, este problema domnului Robu procentul acesta. Eu nu am reuşit să fac tot ce mi-am propus, deci nu am nici măcar un procent de 100%. E mai delicat să spui că ai făcut 500%. Sunt lucruri pe care le-am promis şi le-am realizat, sunt lucruri pe care sper să le realizez cât mai rapid. Dacă ar fi să mă gândesc la câţi oameni au venit la mine în audienţă, nu aş putea să spun că am realizat mai mult de 20-30% pentru ei. Dacă discutăm de celelalte probleme, putem discuta de un procent de 70-80%.

Concret, ce aţi reușit să faceți?

Am încercat să realizez ce a depins de mine. Începând de la audienţe, de la posibilitatea de a veni la mine cu orice probleme, fără să aştepte programări. Uşa mea este veşnic deschisă. Am reuşit, într-un timp foarte scurt, o relaţie strânsă şi corectă în privinţa bugetului cu Bucureştiul. Am reuşit să inventariez problemele delicate şi prioritare de la nivelul judeţului.

Ce nu aţi reuşit să realizaţi?

Sunt lucruri pe care mă gândesc că va dura mai mult să le realizăm. De exemplu, centura Timişoarei, am vrea să o închidem în doi-trei ani tot inelul, apoi centrul intermodal, lucrare extraordinar de dorită în zonă, ce ne poate aduce beneficii economice. Sperăm să îl facem în doi-trei ani. Apoi sunt sala polivalentă şi noul stadion. Toţi ni le dorim cât mai repede, dar nu pot spune le vom face în câteva luni. Sunt doar şase luni, a trebuit să merg pe un buget aprobat la momentul respectiv. Vom vedea bugetul pe 2013 şi după aceea vom putea discuta mai concret de îndeplinirea obiectivelor.

Aveți regrete după primele șase luni de mandat?

Regret, în primul rând, că nu am putut ajuta mulți oameni care au venit la mine cu probleme simple, majoritatea solicitând un loc de muncă. Nu am putut să-i rezolv. Să sperăm că se vor mai debloca din posturile ce depind de noi. E o mare decepţie că, având această funcţie, nu sunt în stare să-i ajut pe toţi. Au fost probleme în care nu am putut interveni legate şi de locuinţe sau justiţie. Îmi depăşeau posibilităţile de preşedinte al CJT.

Ce v-aţi propus pentru 2013?

În primul rând, să pot circula mult mai mult prin judeţ. Au fost alegerile locale, apoi referendumul, apoi parlamentarele. Acum voi putea sta mai liniştit de vorbă cu oamenii din toate localităţile din Timiş. Voi putea vedea în linişte cu ce pot fi de folos. Voi fi prezent şi la şedinţele de consilii locale din localităţile din Timiş, pentru a putea armoniza proiectele şi dorineţele de la nivel local. Mi-aş dori şi ca oamenii să fie un picuţ mai buni, mai ataşaţi de valorile locale. Nu îmi plac denigrările, înjurăturile şi desconsiderările. Trebuie să fim un pic mai sufletişti, mai credincioşi, mai umani.

Primăria Timişoara s-a spălat pe mâini şi v-a pasat problema Casei Mühle. Veţi face demersuri pentru expropriere?

Nu, Casa Mühle nu are nicio legătura cu consiliul judeţean. Ea este în patrimoniul municipiului Timişoara şi noi nu avem nicio treabă cu ea. Direcţia de Patrimoniu şi Culte de la judeţ, la care făceau referire colegii de la Primăria Timişoara, nu are nicio legătură cu aşa ceva.

Să înţeleg că aleșii locali sunt pe lângă subiect?

Da. S-a vorbit în necunoştinţă de cauză, total paralel. Noi nu avem nicio implicare faţă de Casa Mühle sau alte case ce nu aparţin de noi. E problema exclusivă a municipiului Timişoara. Aţi văzut că au încercat apoi s-o dreagă, s-o cumpere, mă rog, nu s-au pus de acord până la urmă. Nu ştiu ce se va mai putea clarifica, casa este o ruină acum.

Când va apărea noua organigramă şi câţi oameni zboară din CJT?

Eu am spus de când am venit că vom reduce organigrama. Nu dau înapoi. La următoarea şedinţă a CJ, în februarie, va apărea noua organigramă. Se vor reduce din posturi, vor fi făcute modificări şi în cadrul serviciilor. Vom reduce multe posturi, nu neapărat şi mulţi oameni. Probabil vom reduce 12-13% din posturile de la CJT. Cred că la nivel naţional trebuie regândite toate organigramele consiliilor judeţene din România

Constantin Ostaficiuc l-a înlocuit în funcţie Dan Ioan Şipoş. Apoi l-a luat consilier personal. Nu-l luaţi consilier pe Ostaficiuc acum?

Nu m-am gândit niciodată ca domnul Ostaficiuc să-mi fie consilier personal. Trebuie să recunosc însă că l-am întrebat, în politeţea normală a lucrurilor, dacă vrea să rămână în cadrul CJ. Aşa cum a rămas şi fostul prefect, care lucrează la CJ pe o funcţie conform pregătirii.

Ar avea ce să vă sfătuiască?

Dacă s-ar pune problema, oricând, Ostaficiuc ar putea lucra la consiliul judeţean. Nu cred că trebuie să fim atât de radicali, trecând dincolo de ceea ce înseamnă a fi corecţi într-o relaţie. Evident, domnul Ostaficiuc ar putea da şi sfaturi.

În cea de-a doua parte a interviului acordat www.deBanat.ro, Titu Bojin va vorbi despre dilemele politice ale momentului.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

3 comentarii pentru acest articol

guzganul rosu a spus: (ianuarie 23rd, 2013 at 12:58 )

Buldozerist, buldozeriost, dar pare mai normal ca Dl pofesor doctor inginer Nicky Robson.

Gaozarul galben a spus: (ianuarie 23rd, 2013 at 20:40 )

Am ramas in urma cu aratul , discuitul si semanatul , si mi-e frica ca peste 4 anisori o iau la fundulet de la fratii liberali , sa fie Marian , sa fie Cristian , nu mai conteaza tot o iau si am sa ma harjan ca cu caini prin gard, tralala si tralala , tracorul este viata mea!!!!

Titu Juristu a spus: (ianuarie 23rd, 2013 at 21:09 )

LEGEA 422/2001: Consiliile judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti au urmatoarele atributii:

b) initiaza, cu avizul Ministerului Culturii si Cultelor, procedura de expropriere pentru cauza de utilitate publica, în vederea protejarii monumentelor istorice, în situatiile si cu respectarea
conditiilor prevazute de lege;

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur. În acest scop a fost lansată o licitație, pe SEAP, pentru cumpărarea a trei microbuze electrice, suma alocată fiind de aproape 3,7 milioane de lei. ”Autoritatea contractanta dorește contractarea unui operator economic in vederea atribuirii contractului având ca obiect „Achiziția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun
Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă a play-out-ului din Liga 2. Alb-violeții s-au impus cu 1-0, prin golul lui Valentin Buhăcianu, în vreme ce alb-verzii au ratat un penalty în minutul 82, prin Răzvan Ghinescu. Echipa bănăţeană a arătat azi mult mai hotărâtă decât în ultimele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal

Economic vezi arhiva Economic

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici continuă să fie cele mai mari din oraș, chiar mai ridicate decât cele din zona zero a orașului. Conform datelor deținute de imobiliare.ro în zona amintită, un metru pătrat de locuință scoasă la vânzare a ajuns la 1933 de euro....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă a play-out-ului din Liga 2. Alb-violeții s-au impus cu 1-0, prin golul lui Valentin Buhăcianu, în vreme ce alb-verzii au ratat un penalty în minutul 82, prin Răzvan Ghinescu. Echipa bănăţeană a arătat azi mult mai hotărâtă decât în ultimele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare
Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici continuă să fie cele mai mari din oraș, chiar mai ridicate decât cele din zona zero a orașului. Conform datelor deținute de imobiliare.ro în zona amintită, un metru pătrat de locuință scoasă la vânzare a ajuns la 1933 de euro....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara
Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur. În acest scop a fost lansată o licitație, pe SEAP, pentru cumpărarea a trei microbuze electrice, suma alocată fiind de aproape 3,7 milioane de lei. ”Autoritatea contractanta dorește contractarea unui operator economic in vederea atribuirii contractului având ca obiect „Achiziția...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun
Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și cuantificabile din diferite domenii de activitate din România – afaceri, educație, cultură, cercetare,  administrație publică, resurse umane etc. – înregistrate pe durata anului precedent. Teatrul Național din Timișoara măsoară excelența în parametri de o altă amploare decât cifrele: în beneficiul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024
Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui Dumnezeu, Iisus Hristos, şi a fost pus în mormânt. Vinerea Mare se mai numește și Vinerea Patimilor sau Vinerea Seacă, pentru că este zi de post negru, adică nu se mănâncă și nu se bea decât apă toată ziua. Postul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Vinerea Patimilor, zi de post negru
Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei vor înfrunta CS Vâlcea 1924, în disputa pentru locul al treisprezecelea. Seria este programată după sistemul „două din trei”, cu primul meci astăzi, de la ora 19.00, la sala Traian din Rm. Vâlcea. Partida va fi arbitrată de Matei Bănică,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare
Pe lista de cumpărături şi cadouri de Paște nu trebuie să lipsească florile sau aranjamentele florale. Florăriile Horticultura vă aşteaptă cu aranjamente pascale și specii variate de plante la ghiveci. Sunt atât plante colorate, precum Kalanchoe, Guzmania, Saint Paulia, cât și plante decorative prin frunze, precum Dracaena, Philodendron, Sansieveria și multe altele. Prețurile încep de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Horticultura vă oferă cele mai colorate şi înmiresmate cadouri de Paşte/Foto
În cadrul cercetărilor privind persoanele implicate în activitatea de migrației ilegală din noaptea de 1 mai, s-a constat faptul că un cetățean român, șofer de taxi, a transportat din municipiul Timișoara, migranții și pe cele trei călăuze afgane, până în zona parcării de pe autostrada A1, Timișoara – Arad. Totodată, ieri dimineață, în jurul orei...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un şofer de taxi, principalul ajutor pentru traficanţii de migranţi, care au şi rănit doi poliţişti de frontieră
Top