Primarul Nicolae Robu descinde, luni dimineață, la „acvariul” din Piața Victoriei. Una din promisiunile pe care acesta le-a făcut în campania electorală este legată de demolarea monstruoasei construcții, în termen de șase luni de la instalarea în biroul de pe Bd. C. D. Loga.
Construcția din metal și sticlă, ridicată în imediata apropiere a Operei Române, a stârnit controverse încă de la bun început. Prima autorizație de construcție a fost data în 2004, de către Consiliul Județean Timiș, apoi ea a fost transferată Consiliului Local Timișoara, care avea un proiect pentru unirea celor două pasaje subterane din Piața Victoriei. Acest proiect a fost respins, dar cel care voia să ridice „acvariul” a câștigat în instanță dreptul de a-și construi clădirea din sticlă.
De atunci, demolarea clădirii care se potrivește ca nuca-n perete cu arhitectura zonei centrale a Timișoarei este un subiect care revine constant în discuție. În luna decembrie a anului trecut, dezbaterea „Timișoara fără kitsch” a scos din nou în evidență necesitatea ca „acvariul” să dispară. „Sunt un cetăţean al acestui oraş care nu se poate împăca cu ideea că în această zonă există o asemenea construcţie. Trebuie să respectăm legea, pentru că suntem oameni care cred în principiile pe care statul de drept este aşezat. Dar, în statul de drept, cred că există suficiente mecanisme prin care o eroare comisă la un moment dat să poată fi corectată. Eu cred că trebuie să luăm atitudine, în limitele regulilor statului de drept, astfel încât, în urma unei discuţii cu proprietarul, să se recurgă la mijloacele necesare ca această construcţie să dispară. Ea îşi poate avea valabilitatea ei, dar în altă parte, nicidecum aici”, spunea, la vremea respectivă, Nicolae Robu.
Comentarii prin facebook