Candidatii la primarie s-au intalnit cu oamenii de afaceri

Nouă din cei 15 candidaţi la funcţia de primar al Timişoarei au participat, miercuri după-amiază, la o discuție cu oamenii de afaceri din Timişoara, organizată de CCIAT. Dezbaterea organizată la CRAFT a durat peste două ore.

Candidaţii la fotoliul de primar al capitalei Banatului au avut de răspuns la mai multe întrebări adresate de Menuţa Iovescu, directorul general al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a judeţului Timiş. Fiecare răspuns trebuia să se încadreze în două minute.

Cei mai la subiect şi mai familiarizaţi cu mediul de afaceri au fost, de departe, în ordine alfabetică: Ioan Coriolan Gârboni (independent), Nicolae Robu (USL) și Grigore Trif (PRM). Au fost şi câţiva candidaţi total pe din afară. La această categorie a excelat Florica Dragomir, candidatul PP-LC la Primăria Timişoara.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

51 comentarii pentru acest articol

lavi a spus: (mai 16th, 2012 at 19:54 )

Garboni a fost pe departe cel mai tare!:)mi-a placut la maxim , stie omu despre ce vorbeste. Robu parca era un tonomat…le turuia fara logica:)

razvan a spus: (mai 16th, 2012 at 19:59 )

Nu stiu ce sa zic , Orza si Garboni mi s-au parut cei mai buni de acolo, de Robu si Triff…..slabutzi , iar sustinatorii USL au fost penibili , i-au dat afara din sala pentru ca faceau tambalau mare!

Alin a spus: (mai 16th, 2012 at 20:08 )

Robu a dat clasa, Orza a fost pe dinafara, poate si-o fi uitat copiutele de la Ciuhandu!

adrian a spus: (mai 16th, 2012 at 20:20 )

Robu a dat clasa? prin ce? ca s-a ratoit la moderatoare sa grabeasca conferinta? auzi la el „Robu a dat clasa”:)) a fost patetic dragilor, mai rau de atat a venit cu surle si trambite cu psd-ul dupa el , facandu-se de ras cu fiecare ocazie! PA

marcel a spus: (mai 16th, 2012 at 20:30 )

Mie mi-au placut Raducanu, care pentru prima data a fost obiectiv, si Noditi, care a dat raspunsuri scurte, dar la obiect. A mers total pe langa subiect Robu, mai ales cand au venit intrebari din sala, dar parea ca stie intrebarile puse de reprezentantii CCIAT dinainte.

alfabetu' a spus: (mai 16th, 2012 at 20:36 )

cum in ordine alfabetica si totusi Robu e al doilea inaintea lu Grigore? Indiferent care ar fi fost exact reperu *nume, prenume, partid) numa in ordine alfabetica nu-s. Ce, va era naspa ca Robu sa fie pe ultimu loc?

altceva a spus: (mai 16th, 2012 at 21:03 )

Sincer ma asteptam la altceva din partea lui Robu, mizeaza pe calitatea de intelectual da e o diferenta clara intre el si Garboni de ex care il face la toate capitolele.

Claudia a spus: (mai 16th, 2012 at 21:29 )

Felicitari autorului pentru ca a fost obiectiv. Cei trei care fost evidentiati in articol au fost cei mai buni…

Irina a spus: (mai 16th, 2012 at 22:00 )

Domnule ziarist, cred ca esti venit de pe alta planeta, spune lucrurilor pe nume, Raducanu si Orza au fost pe subiect, restul cruce si lumanari, eu chiar am fost in sala!

Ghita a spus: (mai 16th, 2012 at 22:04 )

Cei mai pregatiti dintre candidatii la Primaria Munincipiului Timisoara au fost Raducanu si Orza. Ceilalti dadeau cu stangu-n-dreptul. Cred ca mai bine s-ar tunde domnul Robu. I-ar sta mai bine. Un astfel de primar cu plete lungi cred ca ar trebui sa fie in alta parte, nu ca si candidat la primarie.

Vlad a spus: (mai 16th, 2012 at 22:30 )

Orza da, Robu ba! Scurt si la obiect! Ce-i drept ca mai sunt cativa care merita atentia, Noditi mi se pare ca gandeste bine, strategic, Garboni iar sclipeste un pic…

Ella a spus: (mai 16th, 2012 at 23:01 )

Din punctul meu de vedere articolul nu este scris intr-o maniera profesionala . Incepe cu o simpla informatie asupra unui eveniment fara a expune detalii si se sfirseste prin a clasifica niste candidati. Un asemenea mod de expunere a unui eveniment e doar o transmitere subliminala a unei preferinte electorale.

Nanu a spus: (mai 16th, 2012 at 23:02 )

Normal ca Robu e familiarizat,cat comert cu examene a facut,e mai ceva ca Bill Gates

andrei a spus: (mai 16th, 2012 at 23:05 )

Garboni a fost cel mai popular prin frumoasele interventii, chiar o surpriza placuta. La Noditi se simte pregatirea de chirurg, vorbeste putin si foarte exact, a transmis mult cu cuvinte putine. La Orza se vede ca e de o viata in primarie chiar daca concret nu a facut mare lucru in 12 ani. Raducanu e organizat, riguros. Cea mai mare dezamagire a produs-o Robu care bate campii rau de tot pentru unu care se si vede primar. Exista multe variante mult mai bune decat Robu.De fapt a fost cel mai slab dintre „elite”

Fituica a spus: (mai 16th, 2012 at 23:08 )

Robu se vede ca e prof la Politehnica,a venit cu lectia scrisa in palma dar tot degeaba,din partea mea nu a primit nota de trecere,iar in afara de cativa postaci de pe aici,ma indoiesc ca ar mai primi nota de trecere de la altcineva

George a spus: (mai 16th, 2012 at 23:27 )

Cum dracu’ se face ca pe toate ziarele se vorbeste doar de Robu,iar contracandidatii lui,Noditi si Orza sunt mai mereu uitati.Chiar v-a cumparat Robu pe toti,nu mai exista nici o redactie cu coloana in media?

Dezamagire a spus: (mai 16th, 2012 at 23:38 )

dezamagirea e foarte mare la Robu pentru ca de la el s-au creat asteptarile cele mai mari,el a facut asta cu mana lui facandu-si campanie de vreo 2 ani incoace,iar cand te bati cu pumnu in piept ca faci,ca dregi de 2 ani de zile si dupa aia vi cu un discurs de toata jena,e normal ca cei care au asteptari mari de la el sa plece capul de rusine

unul de pe Bega a spus: (mai 16th, 2012 at 23:38 )

nu suportati sa recunoasteti ca Robu si Garboni au fost peste? cel mai slab comunistul Raducanu si Orza, iar Noditi medic, cu gandul mai mult la pacientii lui, care cum vin de acasa…. se vede si in sondaje, se va vedea si la alegeri

Fifi a spus: (mai 16th, 2012 at 23:53 )

Daca tot au tras concluzia ca doar aia trei au avu habar de afaceri,oare de ce nu au redat raspunsurile tuturor candidatilor….Poate nu mai puteau trage resoectiva concluzie???

Grigore a spus: (mai 16th, 2012 at 23:57 )

pe cuvant ca l-as fi votat pe Robu daca si-ar fi tinut gura,daca nu aparea atat de des prin presa sa isi dea cu stangu in dreptu,sa ne arate adevarata sa fata,de mare vorbitor despre nimic,de mare demagog.pe cuvant ca mai degraba il votez pe Raducanu,sau pe Orza decat pe asta.

SERE a spus: (mai 17th, 2012 at 00:18 )

Domnul Raducanu are o prestanta deosebita, este un om corect si are curajul de a se avanta in lupta singur.
Altii au nevoie de fanfara si multa galagie in jurul lor. Se pare ca numai asa au curaj…

@ alin a spus: (mai 17th, 2012 at 01:41 )

aline, esti beat? orza pe dinafara? ala stia cu ce se mamanca primaria si administraia si legislatia. boul tau de robu avee copiutele in fata. cat de prespalat la creietr poti sa fi, idiotul momentului ce sti?
cat costa sa scriei aberatii inclusiv voi cei de la banat?

Liviu a spus: (mai 17th, 2012 at 08:43 )

De Banat e pe fata cu Robu, noroc ca am fost acolo si Robu a fost la categoria si alți.ma intreb de ce trebuie sa fim o tara de SLUGi?

Anton a spus: (mai 17th, 2012 at 09:05 )

Cum reflecta si comentariile de pana acum Orza, Noditi, Garboni si oarecum Raducanu s-au remarcat in sensul bun al cuvantului. Robu a venit cu lectia invatata si a clacat lamentabil la intrebarile venite din audienta. Multi vad , putini inteleg.

Alchimistul Verbal a spus: (mai 17th, 2012 at 09:37 )

Desi intr-o normalitate a civilizatiei in care traim asemenea dezbateri separa candidatii, parerile despre ceea ce s-a intamplat ieri la Craft sunt tot atatea cate si persoane prezente probabil, DAR la final diferenta intre cei prezenti si aflati in cursa se face prin perspectiva lucrurilor deja demonstrate faptic. Nu suntem noi romanii care vorbim despre fapte nu vorbe? Robu a construit din temelii a doua institutie din oras, Orza a dansat cu batranii si serviciile sociale de prin oras mai bine de 4 ani si cam atat, Garboni ramane la nivel de muizca filarmonica deocamdata, iar desfasuratorul poate continua. Nu e o chestiune de batalie verbala ci mai degraba o chestiune de realizari profesionale si perspectiva pentru orasul asta.

calin a spus: (mai 17th, 2012 at 09:39 )

Cati dintre postaci ati fost acol si cati aveti habar de ce inseamna un primar.?De departe cel mai bun a fost Trif .Robu a fost penibil,Orza obraznic si haotic.Raducanu ,rezonabil iae Garboni bunicel.Noditi saracul nu stia ce cauta acolo(statea laga Floarea)Sunt om de afaceri,nu fac politica dar asta e adevarul

@Alchimistul Verbal a spus: (mai 17th, 2012 at 09:46 )

nici robu nu a construit, asa cum nici orza nu a facut nimic in primaria asta timp de 12 ani. mare ghinion avem ca oras sa trebuiasca sa alegem unul dintre cei doi, pentru ca ceilalti sunt la kilogram, nu se pun.

Mircea a spus: (mai 17th, 2012 at 10:07 )

Slab de tot reprezentatia lu Robu! Ma asteptam la ceva mai concret da au venit altii cu idei mai pragmatice pana si Noditi a fost mai bun. Auzi la Robu bazine olimpice in cartiere? Robu ti-a daunat vopseaua!

veverita oarba a spus: (mai 17th, 2012 at 10:22 )

robu va face bazine olimice printre blocurile gri. e haios rau omul, trebuiie sa recunoastem.

Anton a spus: (mai 17th, 2012 at 11:25 )

Cum spuneau si antevorbitorii mei, Orza, Garboni, Noditi si in ceva masura Raducanu au fost transanti si au raspuns bine intrebarilor. Robu a venit cu discursul pregatit dinainte ca la intrebarile celor din sala a fost total depasit de situatie. Da, am fost in sala. Pacat ca multimea nu vede astfel de dezbateri si cand le vede nu prea le intelege.

clau a spus: (mai 17th, 2012 at 13:00 )

Numele are si el o semnificatie! numele ,,ROBU” refelecta in mod destul de clar prestatia. Unii ar vrea sa fim ROBI, probabil ai Bucurestiului…..

mihnea a spus: (mai 17th, 2012 at 13:03 )

grigore trif a fost cel mai ok!

Dantes a spus: (mai 17th, 2012 at 13:44 )

Baieti, ma uit la postari si nu-mi revin…unii se lauda ca au fost acolo si ne transmit ei realitatea dupa o procesare la 2 rami viteza…puneti niste comentarii complet tendetioase care nici o treaba cu realitatea si banuiesc ca sunteti mandrii ca Timisoara arata asa cum arata. Pe langa papagalii si hotii de Ciuhandu si Orza si voi aveti o gandire limitata. NU-I NIMIC, NOI ASTIA MULTI, CARE VREM O TIMISOARA MODERNA, BOGATA, TANARA , UNICA VREM O SCHIMBARE ! Singura varianta viabila este Robu ptc omul a dovedit cu varf si indesat ca stie meserie…e bun de primarie

@Dantes a spus: (mai 17th, 2012 at 14:31 )

daca mai ai parinti, in ideea ca vrei un oras tanar, sper ca ii vei impusca, ca doar sunt prea batrani.

Popa a spus: (mai 17th, 2012 at 15:07 )

Robu a fost net superior, degeaba va racit gura! Inteleg ca sunt multi sustinatori ai lui Orza care incearca din rasputeri sa manipuleze opinia publica … insa Orza nu va conduce orasul asta, va fi CIuhandu in spatele lui care ii va dicta fiecare miscare. Si lucrurile vor ramane tot asa, nu se va schimba nimic, nu se va imbunatati nimic daca aceleasi vechi figuri isi vor face damblaua in continuare! Robu e singura solutie viabila sa ne scoatem din mizeria in care ne-am adancit!

Alchimistul Verbal a spus: (mai 17th, 2012 at 15:12 )

Eu am plecat cu senzatia ca a fost singurul care vorbea despre obiective clare pre-stabilite asumate , ma refer la Robu! omul a venit cu o proiectie pe 4 ani cu o aplicabilitate imediata in 6 luni a unei bune parti dintre ele! Discutia e foarte simpla! dincolo de tot ce s-a vorbit acolo, daca omul incepe sa construiasca tot ceea ce prezinta ca plan de dezvoltare cu siguranta si la nivel de pur exercitiu de imagintie, Timisoara arata deja altfel.

Robi a spus: (mai 17th, 2012 at 15:22 )

Cateodata e greu sa intelegi printre randuri si se pare ca @Dantes nu a prea reusit. Sincer sa fiu Robu mi se pare singura varianta viabila sa dam o noua identitate capitalei Banatului. Si cum intotdeaunua in spatele unui barbat puternic, sta o femeie la fel, cred ca subprefectul o sa ne demonstreze de ce este in stare.
Pana la urma timpul trece si oamenii isi vor alege favoritul, fiecare cum crede de cuvinta. Sper ca aceia care nu sunt inca lamuriti sa nu fie si naivi. Robu nu are adversar sau cel putin nu la aceste alegeri!

jiji a spus: (mai 17th, 2012 at 15:27 )

cel mai ok,cel mai ne-ok,nu cred ca o sa conteze pentru prostime…din pacate astia o sa se ia dupa cine are cele mai multe moace afisate pe blocuri,nu ce le poate capu

vasi a spus: (mai 17th, 2012 at 15:33 )

Orza cel mai bun?:)) hmmm, buna gluma asta…are lectia invatata de la Ciuhandru si cred ca ne-am cam plictisit de el. Mda, s-a retras cica sa-l sustina doar, sau mai bine zis sa-l manipuleze din umbra. Mai fratilor ,treziti-va la realitatea asta cruda care ne macina pe toti! Parerea mea ca Orza nu are ce cauta in primarie, nu atata timp cat este aliat cu un fost primar care nu a facut mai nimic. Cat despre Robu, comparati Politehnica cu Vestul? oare nu se vede ca a facut ceva? Hai sa fim seriosi si sa mergem sa votam!

Alchimistu' Oral a spus: (mai 17th, 2012 at 15:35 )

– Daaa…. La nivel de exercițiu de imaginație, Robu stă bine ! Teorie pură, deh, deformație profesională… Cu practica e mai greu, dar cu asta se ocupă alții, din mafia transpartinică.

vasi a spus: (mai 17th, 2012 at 15:38 )

,,Moace de pe afise” asta o sa conteze pentru ,,prostime”…sigur ca da, ce sa-ti povestesc…m-am saturat de ,,gasca de destepti” care ne-au condus pana acum!…hai ma, mai si ganditi atunci cand scrieti si nu mai folositi doar clisee de dragu de a iesi in evidenta.

@ Robi a spus: (mai 17th, 2012 at 15:45 )

Subprefecta „in spatele primarului” ? Ha-ha ! Gurile rele spun că preferă sub-primar…

Luiza a spus: (mai 17th, 2012 at 15:49 )

Mai baieti, cand l-am vazut pe orza vorbind mi-am amintit de ciuhandu si mi s-a facut sila… cand o sa ne scapam de oamenii astia o data. Ati vazut ce s-a intamplat cu spitalul de copii… ingrozitor!!!

alex a spus: (mai 17th, 2012 at 16:37 )

Mai oameni buni. Nu stiu cu ce v-a impresionat Orza asa de mult. probabil prin barba bogata. E marioneta lu Chiuandu toata ziua, daca votati Orza, defapt votati Ciuhandu. Robu si Garboni au fost la inaltimea asteptarilor. Au dat clasa amandoi si sunt de departe cei mai cultivati candidati.

salau a spus: (mai 17th, 2012 at 16:58 )

nu a fost niciunul la inaltime, sunt toti varza. ideea e insa ca trebuie schimbat in acea primarfie, dar daca ramane orza lucrurile raman pe loc. asta e ideea. in rest, toti sunt o apa si un pamant. robu e de departe cel mai slab dintre ei. nu are personalitate, nu stie sa se impuna. cand e autoritar te pufneste rasul. nu a fost in stare sa puna un prefect. sunt curios cum va conduce primaria.

carla a spus: (mai 17th, 2012 at 17:04 )

Robu a avut si discurs si tinuta. Taranistii, dezamagitor, si-au adus sustinatori care s-au facut de cacao tragand de lume in stanga si in dreapta sa ridice mana sa batem palma si alte copilarii… vai si amar, sincer sper PENTRU BINELE TIMISOAREI sa iasa ROBU primar!

@carla a spus: (mai 17th, 2012 at 17:33 )

nu e spre binele timisorenilor daca iese robu, care nu are cohones sa conduca un oras ca timisoara, dar e mai ok daca castiga el decat sa se perpetueze actuala adiministratie locala, care e una falimentara. oricum, rau am ajuns oameni buni, daca depindem de doi maimutoi, trebuind sa-l alegem pe unul dintre ei.

Obiectiv a spus: (mai 17th, 2012 at 18:35 )

Dragi concitadini rationali, este foarte clar ca lupta pentru primarie se da intre Orza si Robu, ceilalti au sanse minore, spre nule si nu vor face decat sa il ajute pe Orza eventual. Deci intrebarea este, sunteti multumiti de ce a facut Ciuhandu cu orasul in 16 ani? Eu unul nu sunt, absolut deloc, pentru ca nu a facut nimic, inafara sa il vanda pe bucati coloratiolor! Robu nu e perfect, dar a facut lucruri bune cu Politehnica, deci merita o sansa. Daca ramane sleahta lui Ciuhandu o sa ne afundam tot mai rau in mocirla si o sa ajungem de rasul lumii.

Calea minimei rezistențe ? a spus: (mai 17th, 2012 at 19:13 )

Să-l votăm pe filfizon (cel fără cohones, vorba cuiva) ca să scăpăm de șmenari ? Rămânem „stupid people”, vorba altcuiva, și chiar ne merităm soarta… Sau..?

clau a spus: (mai 18th, 2012 at 11:01 )

robu superior? ……..superior, cui? celor care prefera sa se uite de jos la el. Cei care o fac, n-au decat sa ramana jos. Maimuta cu cat urca mai sus in copac, cu atat i se vad chilotii mai tare!

timi a spus: (mai 18th, 2012 at 11:04 )

robu nu trebuie sa fie superior nimanui, ci sa fie un bun manager, acel om care stie sa-si aleaga echipa in administratie. administratia locala e incremenita in proiect, e plictisita, nu se implica, te trateaza ca pe ultimul om. asta trebuie sa schimbe robu sau oricine vine in locul lui ciuhandu.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari

Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează, în perioada 13 – 23 octombrie, o nouă misiune economică în Republica Populară Chineză, de vizitare a Canton Import & Export Fair, ediția 136/ faza I.  Târgul de la Canton sau Târgul de Import și Export, este cel mai vechi și cel mai mare târg comercial din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul CCIA Timiș invită firmele timișene la o nouă misiune economică în China

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Una dintre cele valoroase piese din colecția armelor albe expusă de Muzeul Naţional al Banatului este sabia familiei nobiliare Osztoics. Aceasta face parte din expoziția temporară „𝐎𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐞. 𝐈𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞. 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐞. 𝐀𝐫𝐦𝐞 𝐚𝐥𝐛𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭̦𝐢𝐚 𝐌𝐮𝐳𝐞𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐍𝐚ț𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐚𝐥 𝐁𝐚𝐧𝐚𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢„, aflată în mansarda B1 a muzeului. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică în intervalul orar 10:00...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sabia familiei nobiliare Osztoics de Șemlacu Mare și Șemlacu Mic în expoziţia temporară de arme albe a Muzeului Banatului
Candidatul PSD la Primăria Timişoara, Nicolae Robu, a pierdut sprijinul tinerilor liberali, după ce a avut o ceartă monstuoasă cu aceştia. Robu le-a reproşat tinerilor că îl înregistrează atunci când aceştia l-au întrebat cu cine să voteze la preşedinţia CJ Timiş, respectiv cu Alfred Simonis sau cu Alin Nica. Azi e nouă şedinţă la PNL...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tensiunile continuă în PNL Timiş! Nicolae Robu, mitraliat de tinerii liberali; Vasile Blaga, boicotat de primari
Joi seara, în Sala Mare a Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara a avut loc evenimentul de decernare a Ordinului Național „Pentru Merit” în grad de Cavaler, distincție conferită de Președintele României, Klaus Iohannis, directorului general al Teatrului Național, Ada Hausvater, și înmânată de ministrul Culturii, Raluca Turcan. Decretul nr. 55 din 15 ianuarie 2024,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Distincţie importantă primită de directorul general al Teatrului Național Timişoara, Ada Hausvater
Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș dă startul celei de-a XVII-a ediții a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” și aduce în atenția publicului un patrimoniu viu și prețios din întreg teritoriul județului Timiș. Sute de participanți: dansatori, soliști vocali și instrumentiști, grupuri, formații și ansambluri folclorice, tarafuri, meșteșugari,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Județul Timiș deschide ”Lada cu Zestre,” cea mai așteptată competiție a primăverii
Lucrările de întreținere derulate de Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara, desfășurate pe Centura Timișoarei, continuă. Se va lucra în continuare la pasajul CFR DRDP Timișoara a anunțat că lucrările la podul peste canalul Behela de pe centura Timișoara Nord s-au finalizat. Acum, echipele antreprenorului care realizează lucrarea s-au mutat pentru lucrări similare la dispozitivele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lucrările pe Centura Nord continuă, la pasajul CFR/FOTO
La Timișoara se deschide, duminică, Târgul de Paști. Evenimentul coincide cu începutul sărbătorilor pascale catolice. Astfel, la finalul Liturghiei pascale catolice, estimat la ora 12:30, Alaiul Primăverii, animat de îngerul gigantic al Asociației Teatru pe Roți și de un grup de copii de la școala de dans Mini-Mini Reflex, va porni de la Domul Romano-Catolic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Duminică se deschide oficial, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, Târgul de Paști de la Timișoara
Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
Top