Robu: „Trebuie sa fim o voce pe care nimeni din aceasta tara sa nu-si permita s-o ignore!”

Un program de schimbare a Timişoarei nu se poate materializa armonios şi durabil decât cu participarea fiecărui timişorean. Acesta este mesajul pe care l-a transmis candidatul USL la Primăria Timişoarei, liberalul Nicolae Robu, la întâlnirile din campanie, dar şi de către membrii echipei sale, după ce preşedintele PNL a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Nicolae Robu face referiri şi la acest subiect care a fost atât de mediatizat în ultimele două săptămâni, dar şi la temele importante pentru dezvoltarea Timişoarei.

S-a speculat foarte mult în această campanie pe tema sănătăţii dumneavoastră. Veţi putea fi primar pentru Timişoara la aceeaşi capacitate cum aţi fost rector al Politehnicii?
Regret că nu am putut fi toată campania în mijlocul timişorenilor, aşa cum mi-am dorit. O surprinzătoare problemă de sănătate mi-a fost descoperită de medici şi a trebuit să mă operez. Le sunt recunoscător excelenţilor profesionişti de la Institutul de Cardiologie că au putut face ca în numai cinci zile de la intervenţie să pot fi acasă, cu o stare generală foarte bună.

Urmez un program de recuperare menit să-mi permită să pot fi primar din plin, desigur dacă asta va fi voia timişorenilor în 10 iunie. Chirurgul care m-a operat, profesorul universitar doctor Marian Gaşpar, a confirmat că voi avea o viaţă cu o activitate fizică şi intelectuală perfect normală.

Care sunt motivele care v-au făcut să decideţi să candidaţi la Primăria Timişoara?
Cred cu sinceritate că Timişoara şi timişorenii merită mai mult. Noi nu ne mai putem mulţumi cu explicaţii de ce în oraşul nostru nu se întâmplă nimic notabil în timp ce în Cluj, Oradea, Arad şi aproape peste tot se întâmplă. Noi nu ne mai putem mulţumi cu lamentări că pe noi nu ne sprijină Bucureştiul, noi trebuie să fim o voce pe care nimeni din această ţară să nu-şi permită să o ignore!

În Timişoara se poate face ceva atunci când există preocupare, dedicare, voinţă şi disponibilitate la efort. Mă voi bizui, desigur, pe parteneriatul care trebuie să existe între Primăria Timişoara şi Guvernul României, guvern USL, fără-ndoială. După cum ştiţi, au şi fost deja la Timişoara, special pentru a-şi arăta sprijinul pentru proiectele propuse de mine, toţi miniştrii de resort: ministrul Transporturilor, ministrul Dezvoltării Regionale şi ministrul Economiei.

Experienţa importantă de conducere de la Universitatea Politehnica din Timişoara m-a ajutat să înţeleg că, în orice proiect, mai mic sau de mai mare anvergură, cea mai importantă parte sunt oamenii. Am învăţat că respectul faţă de cei corecţi, cei care îşi fac treaba în mod conştiincios şi corect zi de zi, este esenţial. Am învăţat că schimbările în bine nu se fac peste noapte şi, cel mai important, se fac numai împreună cu cei vizaţi de ele.

Ce le transmiteţi timişorenilor la final de campanie?
În 10 iunie, avem cu toţii de luat o decizie importantă. În această zi, vom decide, într-un singur tur, cine va conduce destinele Timişoarei pentru următorii patru ani. De votul fiecăruia dintre noi depinde felul în care va arăta Timişoara, felul în care ea se va dezvolta şi oferta ei pentru copiii noştri, pentru tineri, pentru noi înşine, cei de vârstă medie, pentru vârstnicii noştri.

Putem avea, în continuare, un oraş aglomerat, cu străzi necorespunzătoare şi în care să căutăm cu disperare un loc de parcare sau, dimpotrivă, un oraş cu străzi şi trotuare civilizate, cu parcări supra şi subterane aşa cum au oraşele cu adevărat moderne de astăzi. Putem avea, în continuare, un oraş murdar, adevărat pol al prafului şi noxelor, în care sănătatea să ne fie afectată zi de zi, pe nesimţite sau, dimpotrivă un oraş curat, cu aer bun, în care să trăim sănătoşi.

Putem avea, în continuare, un oraş în care locuitorii plătesc unele dintre cele mai mari facturi la întreţinere şi să nu le mai rămână bani pentru mai nimic sau, dimpotrivă, un oraş retehnologizat cu cele mai modern soluţii în privinţa producerii de căldură, cu cogenerare de energie electrică aducătoare de venituri şi reţea de transport şi distribuţie cu pierderi minime, care să comporte facturi cu cel puţin 25% mai mici ca astăzi.

Le mai transmit timişorenilor să accepte ca viziunea despre TIMIŞOARA NOASTRĂ să o facem ÎMPREUNĂ. Putem face asta, în primul rând, prin a ieşi la vot în număr mare şi prin a vota candidaţii USL!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

33 comentarii pentru acest articol

Alin a spus: (iunie 8th, 2012 at 09:21 )

Timisoara trebuie sa revine in prim-plan! SUFICIENT AM RAMAS IN URMA! felicitari dle Robu! de un om ca dvs avem nevoie!!! 😀

popa a spus: (iunie 8th, 2012 at 09:30 )

ROBU va scoate orasul asta din impasul in care au bagat-o taranistii si PDL-ul de la revolutie incoace!

Luiza a spus: (iunie 8th, 2012 at 09:39 )

Timisoara a ramas sufiecient de mult timp in EVUL MEDIU din pricina vechii administratii! E momentul unei schimbari!

Ciuhi DISPERATUL a spus: (iunie 8th, 2012 at 10:00 )

votati continuarea, votati orza, ca altfel noi ce facem? ne cedati DNA-ului? Asa fara mila?

titu a spus: (iunie 8th, 2012 at 10:16 )

Mesajul transmis de mine si de nicolae este simplu, votati-ne deoarece suntem antrenati sa lingem dosuri de mitici. Avem nevoie insa de sprijinul dumneavoastra pentru a ne asigura banii pentru lamai, altfel iar trebuie sa cloneze baiatul meu niste carduri.

abureli! a spus: (iunie 8th, 2012 at 10:17 )

Hai Robule vii cu texte din astea cand la nivel national voi nu sunteti bagati in seama! Cate functii ati reusit voi sa obtineti si cate PSD? Va baga ,,fratii” vostri sub radical!

Cetateanul Derutat a spus: (iunie 8th, 2012 at 10:38 )

ATUNC… TACI DRACU’! SI toata lumea o sa-ti respecte vocea. Care voce esti tu, a celor din Bucuresti care vor sa puna mana pe Timisoara? A Cristestilor care vor sa mai caseze ceva? Te votam POSEDATULE dar acum nu mai votez cu nimeni ca nu am alte optiuni…TIMISORENII….NU VA VINDETI ORASUL, FEREASCA BUNUL DUMNEZEU SA CASTIGE ASTA PRIMARIA CA NE-AM DUS! Dumnezeu ne-a dat un semn…si trebuie sa tinem cont de el. ASTA VA FI IN ATE IN URMATORII 4 ANI. VNDE TOT SI PLEACA!!!!

moi a spus: (iunie 8th, 2012 at 10:44 )

Robule , fa-te bine si pleaca la bucuresti unde sunt mitici de lins la dos, lasa-ne si ia-ti chirie la Iancu – jabba tha hut si iubiti-va mult !!!

anonim a spus: (iunie 8th, 2012 at 11:53 )

ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!
ROBU PRIMAR!!!

Danciu a spus: (iunie 8th, 2012 at 11:57 )

Robule ce voce crezi ca faci tu din Timisoara cand vocea ta nu prea e auzita pentru ca nu prea ai curaju sa paari si sa vorbesti in fata oamenilor, in fata contracandidatilor, in fata superiorilor, in fata finantatorilor chiar!

Bla Bla Bla a spus: (iunie 8th, 2012 at 12:05 )

Bla bla bla…numa asta am auzit de la marele Robu toata campania…ahhh..si sa nu uitam afisele de sute de mii de euro

Obositor-ZA a spus: (iunie 8th, 2012 at 12:44 )

NORMAL CA AM SA_L VOTEZ PE ROBU SI NU PE PLICTISITOR-zu 😉 …. sau pe portocala de noditi :))

samir a spus: (iunie 8th, 2012 at 12:48 )

hai sa accerptam cu totii ca averm nevoie de o schimbare. 16 ani sub ciuhandu au fost ok, dar parca trebuie schimbat cate ceva. nu stiu daca robu va fi mai bun sau mai performant, dar cred ca tyrebuie sa vedem cu se v-a descurca.

Le-le-le-le adio ciuhi a spus: (iunie 8th, 2012 at 12:52 )

gata s-a terminat cu smekeria pt taranisti+pdlsiti! Ati facut un mare nimic timp de 16 ani si mai vreti ca lumea sa va sustina? Ca noi toti sunte m prosti si numai voi destepti? … hai scutitima!

Portocala la atac... a spus: (iunie 8th, 2012 at 12:55 )

mama ce au sarit tarnistii la atac! recomandarea mea ar fi sa va relaxati fratilor ca faceti riduri pe gratis. Luati o gura de suc de portocale de la fratii vostri de lenevit ca dupa 10 luna asta… veti bea limonada ca vreti sau nu! 😀

@le-le-le etc a spus: (iunie 8th, 2012 at 12:57 )

da, ai dreptate. sa vina ceilalti hoti, care sunt mai saraci si mai infometati. noi, cei care formam populatia orasului si judetului, vom asista la un nou val de jegmaneli. va multumim frumos si va dorim sa va duceti dracului cu tot cu cei pe care ii inlocuiti, rahatilor!

@@lelelele a spus: (iunie 8th, 2012 at 13:02 )

Ce ai bah, iti pare rau ca nu v-a mers pasenta? Fratilor nu va puteti astepta sa NU FACETI CHIAR NIMIC timp de 16 ani si oamenii sa va mai voteze! 😀

china a spus: (iunie 8th, 2012 at 13:05 )

cu cine au fost asociati cei dion psd si pnl, adica usl de azi, in ultimii patru ani la nivelul consiliului local? cu taranistii? pai si nu va e puina rusine sa aruncati cu rahat in ei, dragi penelisti si pedeseristi? orasul e asa cum e si din cauza voastra, nerusinatilor.

@@@lelelele a spus: (iunie 8th, 2012 at 13:13 )

cine ma-ta esti tu sa dai verdicte? cu siguranta sugi de la tzatza uselista. asta ne difera. eu nu am supt nici de la astia pe care ii blamezi cu tremur proletar, dar nici la rahati din usl. hotii au fost pe vremea taranistilor, hotii, poate mai mari, si pe vremea noastra. mie nu are ce pasenta sa-mi iasa, poate ca tie. primesti un post in vreo institutia cu care nu ai nicio treaba, asa cum se va intampla peste tot. orasul e pe butuci acum, e adevarat, dar imi este teama ca voi ve-ti lua si acesti butuci, porcilor.

Carlita a spus: (iunie 8th, 2012 at 13:48 )

Observ ca se aduna multa ura pe aici! Ideea e ca toti suntem de acord ca orasul are nevoie de o schimbare. Orza va continua in acelasi stil ca si ciuhandu deci e exclus din start; Noditi , ar fi fost ok, insa din pacate in timis Ostaficiuc trage sforile PDL si nu Noditi, deci tot ce va face dl doctor va fi dicat de Ostaficiuc… mai ramane eligibil Robu, care dupa parerea mea e chiar o optiune foarte buna si nu ma mira ca e pe locul unu in sondaje! 😀

Marian Iancu a spus: (iunie 8th, 2012 at 14:00 )

Votati Robu!

Relu a spus: (iunie 8th, 2012 at 14:05 )

atat o dati fratilor cu schimbarea,oricine iasa in afara de Orza,o sa fie o schimbare fata de administratia Ciuhandu…fara doar si poate…acum intrebarea e,ce-mi ofera Robu ca sa-l votez,m-a convins cu ceva ca schimbarea asta va fi in bine?NU

Alinelu a spus: (iunie 8th, 2012 at 16:14 )

Orice schimbare fata de ceea ce a fost pana acum nu are cum sa fie decat in bine! Pana in momentul de fata nu s-a facut nimic pt timisoara, … macar dupa Robu s-a vazut la Politehnica, arata splendid cladirile 🙂 ce mai omul e bun gospodar orice ati comenta!

anonim a spus: (iunie 8th, 2012 at 16:38 )

MERGETI LA VOT!
VOTATI SCHIMBAREA!

Ma ce fain..... a spus: (iunie 8th, 2012 at 17:33 )

Daca pica orza MURIM, voi nu pricepeti, nu intelegeti?

...Marinarul de pe Bega a spus: (iunie 8th, 2012 at 17:36 )

Va ganditi numai la voi! Ganditi-va si la noi! Ce ne facem daca pierde orza? Sunteti nebuni, tampiti, nu va ganditi ce se va alege de noi?

Robu? a spus: (iunie 8th, 2012 at 19:53 )

Mai bine raman asa, oras de 2 margarete, decat sa fiu vaca de muls pentru miticii lui Robu, marele Robu, sustinator infocat a lui Iancu, o mumie pusa in geam pentru ca sponsorii fratii Cristescu sa mulga! NU ROBU

Vocea ta? a spus: (iunie 8th, 2012 at 19:54 )

Robule, esti pe jumatate mort, cine va conduce orasul? Cornu? Nu mersi

mihai a spus: (iunie 8th, 2012 at 22:29 )

lASA CA PLANGETI IN PIATA OPEREI IN MAI PUTIN DE 6 LUNI !!!! fiti lucizi si analizati omul lasati naibii partidul! si eu vreau sa scapam de PD ca ne-au distrus ca popor dar atentie Robu e bolnav , si nici inainte nu era cum trebe , faza cu catelusu, cu boschetarii, cu shamponarea paruluietc. regret ca liberalii au orbit, am crezut in ei! era momentul istoric de a venii in fruntea orasului , OK dar nu cu acest clovn! sa stea acasa sa se trateze si sa ne lase naibii cu problemele noastre!

Nedumeritul a spus: (iunie 9th, 2012 at 00:18 )

Din pacate Robu este un palavragiu. Nimic din ceea ce spune nu face. Este foarte usor de prostit. In momentul de fata, PNL-ul nu mai este condus de el. Cativa pupincuristi olteni fac jocurile alaturi de oltenasul Busoi. Din pacate Timisoara va fi condusa de niste olteni si CRISTESTI!
Votati cu oltenii daca votati cu Robu! Timisoreni treziti-va!

Cristescu junior a spus: (iunie 9th, 2012 at 01:18 )

Vocea Cristestilor rasuna din toate panourile!Votati va rog frumos Cristescu!
Nu Robule, nu putem vota un om ca tine! Nici oamenii tai nu te voteaza nici de la poli, nici din partid! Mai lasa-ne cu minciunile! Vino la confruntari daca esti capabil!
Din pacate tot ce tin timisorenii minte din prostiile pe care le-ai debitat sunt „catelus cu parul cret” si vopseaua de par! Pardon, nuantatorul! Penibil!

Emma a spus: (iunie 9th, 2012 at 22:46 )

Dupa ce s-au intamplat o gramada de mizerii in campania asta,se vede clar cine merita sa fie primar si cine e capabil sa schimbe orasul asta. Cu siguranta acel om e Nicolae Robu!

ILEANA a spus: (iunie 10th, 2012 at 01:08 )

Nu va schimba nimeni nimic, asa ca votul nostru al tuturor nici nu mai conteaza!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei. SCM USV va primi vizita campioanei Dinamo București. Partida va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.30, în Ronaț. Precedenta înfruntare de la Timișoara, dintre cele două echipe, a însemnat un meci cu 95 de puncte. Acesta a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!

În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Alfred Simonis, liderul PSD Timiș, le recomandă celor de la Consiliul Județean Timiș să facă deja cererea pentru emiterea hotărârii de guvern de demolare a stadionului Dan Păltinișanu, pentru ca această operațiune să meargă în paralel cu cea de proiectare și licitație, care e derulată de CNI. Această etapă nu e condiționată de demolare, spune...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis sfătuiește CJ Timiș să se apuce de demolarea stadionului: ”Avem opt luni pentru proiectare, timp în care putem demola baza”
Președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, Florica Chiriță, a participat la deschiderea oficială a celei de-a VII-a ediții a FoodIntelForum – Agribusiness – Producție alimentară/băuturi – Retail – Ho.Re.Ca., eveniment găzduit de Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, sub cupola Leader Space. „Doresc să vă mulțumesc pentru invitația de a participa...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Conducerea CCIA Timiș a participat la deschiderea FoodIntelForum
Compania Colterm a decis ca în următoarea perioadă să oprească furnizarea energiei termice pentru încălzirea populației din sistemul de termoficare al orașului. Decizia a fost luată ca urmare a creșterii temperaturilor exterioare. Încălzirea va fi oprită cel târziu luni dimineața, dar parametrii de furnizare vor fi reduși progresiv în aceste zile. ”Având în vedere temperaturile...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se oprește furnizarea căldurii la Timișoara
Checea există ca şi comună doar fiindcă nişte minţi luminate au decis, în urmă cu ceva ani, să pulverizeze vechile UAT-uri, înfiinţându-se astfel, doar în Timiş câteva zeci de comune noi, unele dintre ele neavând bani nici pentru salariile angajaţilor. (Precum în povestea cu bolovanul aruncat în baltă, acum alte minţi luminate încearcă să comaseze...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (5). Poveste din Checea, comuna în care naşul şi finul se bat pentru funcţia de primar. Şi nu e singura curiozitate de acolo
În urmă cu două decenii, un startup început în Timișoara a avut o altfel de abordare: să revoluționeze piața națională a imprimantelor, aducând inovație și eficiență în fiecare birou și în fiecare casă. Din 2004 și până acum, Sky Group s-a transformat într-un lider de necontestat în producție, import și distribuție. Astăzi, Sky Group nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sky Group la 20 de ani: Povestea merge mai departe!
Învățământul dual a fost unul dinte cele mai discutate subiecte de pe ordinea de zi a întâlnirii membrilor guvernului veniți la Timișoara cu mediul de afaceri local. Această zonă e clar mai puternic dezvoltată decât Moldova, iar necesitatea de forță de muncă e mult mai mare, a spus premierul Marcel Ciolacu. Evoluția României este clar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Premierul Ciolacu a discutat cu mediul de afaceri local: E nevoie de forță de muncă înalt calificată
Pe cai mari, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri, Nicolae Robu și Alfred Simonis promit să se înțeleagă atunci când vor fi primar și președinte de consiliu județean. Vor fi ”prieteni” și vor colabora pentru județ și pentru atragerea de noi investiții. Nu au fost prieteni când unul era primar și unul...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Simonis și Robu, cei mai buni prieteni ”administrativi”. Cei doi promit că vor colabora pentru județ și Timișoara
Dacă la 67 de ani unii îşi plimbă nepoţii prin parc, un „peşte bătrân” se ocupa cu racolarea tinerelor cu probleme pe care le trimitea la „produs”. Joi, poliţiştii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Timișoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziţii domiciliare, în Timișoara, la un...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Un proxenet de 67 de ani a fost săltat de acasă de „mascaţi”
Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor. Intervalul de depunere: 14.05.2024-26.06.204* sau până când valoarea proiectelor depuse este de cel puțin 110% din valoarea alocării sesiunii Fonduri disponibile: 124.692,42 Euro Ghidul solicitantului este disponibil pe site-ul GAL Colinele Recaș, la adresa: https://galcolinelerecas.com/apeluri-deschise/.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Asociația Grupul de Acțiune Locală Colinele Recaș lansează apelul de selecție pentru Măsura 5/6A – Înființarea și dezvoltarea întreprinderilor
Top