A 137-a revoluţie de la Timişoara

Un grup de revoluţionari, acelaşi, îşi doreşte cu ardoare validarea rezultatelor referendumului. Căci, altfel, o să vedem noi o nouă revoluţie cu marş forţat cu autocarele până la Bucureşti, pentru că aşa nu se mai poate. De când Băsescu şi guvernul Boc i-a ameninţat pe revoluţionari cu tăierea rentei de vreo 21 milioane pe lună pe cap de revoluţionar, acelaşi grup de luptători cu merite deosebite în decembrie 1989 şi-a luat haina de societate civilă, megafonul, steagul găurit şi a pornit cruciada pentru revendicări. Dar nu aşa, oricum, ci prin gesturi înălţătoare, cu platforme programatice şi-o proclamaţie către naţiunea plictisită.

 

De ochii lumii, ei îşi doresc multe. Chestiuni generale ca libertate de exprimare, o justiţie corectă şi multe alte bunătăţi ar putea fi armonios alăturate unor pretenţii ceva mai specifice. Revoluţionarii timişeni ar putea foarte bine să lupte pentru sănătatea stratului de ozon, pentru atribuirea de căsuţe în tabelul lui Mendeleev, dar în acelaşi timp ar putea milita pentru imponderabilitate, pentru legea perpetum-ului mobile sau pentru o banală parcelă de pământ pe Lună, ca recunoştiinţă pentru că în urmă cu 22 de ani au ieşit la luptă împotriva lui Ceauşescu, alături de alte zeci de mii de oameni care niciodată nu şi-au cerut vreun drept.

 

Deşi lumea cu mult bun simţ le-a sugerat revoluţionarilor să-şi facă ordine între beneficiarii legilor speciale, ca statul să nu plătească rentă securiştilor infiltraţi în decembrie printre revoluţionari sau chiar unor tablagii MApN care au tras în demonstranţi (Tudorin Burlacu cunoaşte foarte bine cazul doctorului Drăgoi), o parte din liderii asociaţilor de luptători a preferat să ducă lupta pe drumul cel mai scurt. Ei ştiu că Adrian Năstase le-a dat acea rentă, iar Traian Băsescu le-o ia, ceea ce, din punctul lor de vedere, este regretabil şi inacceptabil.

 

Prin urmare, decât să se complice cu alegerea grâului de neghină, a cominei de vin limpede, a borhotului de răchia cristalină sau a drojdiei de berea rece şi pasteurizată, revoluţionarii au ales să-şi servească stăpânul cu portavocea în mână, fie că asta însemna ameninţarea cu marşul, cu vreo nouă mineriadă sau cu luarea la ţintă cu scuipaţi şi înjurături a participanţilor la demonstraţii ce promovează alte idei decât ale lor.

 

Ca să le probeze cineva verticalitatea, tare m-aş bucura ca, măcar de probă, USL să anunţe că nu e de acord cu indemnizaţia, iar PDL să promită ca primă măsură după ce revine la guvernare o nouă lege specială în acest sens, mai grasă. Să vedeţi atunci marşuri pentru invalidare şi cât de bine se vor înţelege profesorul Vighi cu Petre Boroşoiu împărţind pe Corso diplome de doctor pentru ca tot românul să priceapă cum e treaba cu plagiatul “Cârlanului”. Cât de elegant va fi Tudorin Burlacu în cămaşă albă la promenada intelectualilor şi cât de meşteşugit ar şti să huiduie Liviu Băcana când îl mai vede pe Ponta prin centrul Timişoarei. Că aşa nu se mai poate! Ce naiba!

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

13 comentarii pentru acest articol

EXCELENT ARTICOL ! a spus: (august 3rd, 2012 at 13:41 )

Din pacate asta ESTE PENIBILUL ADEVAR de la TIMISOARA!

Marcel Tolcea a spus: (august 3rd, 2012 at 14:35 )

Daca nu ma schimba USLul din functie promit sa merg si eu pe jos pana la Bucuresti.

fruncea... a spus: (august 3rd, 2012 at 19:36 )

…..din toamna se vor da pensiile in peluza sud…..poate se intoarce drunkeria ,noua dreapta sau micul adolf…..

Petre Borosoiu a spus: (august 3rd, 2012 at 20:20 )

Sant dezamagit de cum gandesti despre ,, REVOLUTIONARII ,, Sasule , ca tu sa poti sa ai libertatea de a scrie acest articol ne-am sacrificat noi in 1989 , iar acea masa de oameni din Piata Operei trebuia reprezentata de cei care au crezut cu adevarat in democratie , acestia santem ,, NOI ,, de care faci tu misto . Atunci am iesit pentru o viata mai buna pentru toti Timisoareni si pentru intreaga Tara nu pentru drepturi , ca Tara si guvernantii care ne-au recompensat au gandit ca am avut merite deosebite cum fac si alate Tari din Com Europeana ca ne-au recunoscut ca , EROI ,,Eu zic ca o meritam , cand altii stateau in cada si taiau porcii noi atunci am inbracat camasa motii si am mers pana la capat , ca daca nu cadea Ceausescu nu omora ( Familia lui Sasu ),ci a lui Petre Borosoiu si a tuturor revolutionarilor , de aceea nu permit ca nici un ziarist sa-si bata joc de noi si pentru asta doresc sa-ti ceri scuze ,, public ,

Iulia a spus: (august 3rd, 2012 at 20:20 )

@: Marcel Tolcea: Dragule, ti-a prins bine intalnirea de azi cu noi. Meriti un pupic pentru subtila autocritica pe care ti-o faci.
@Autorul articolului : Aveti paragrafe memorabile, cele legate de „scursurile societatii”(impostorii implantati de puterile care s-au perindat la conducerea statului roman, betivani, securisti, militieni, excrocii, profitorii-uscaciunile din aceasta padurice). Dar de aici si pana a invarti sume ce adevaratii luptatori nici in vis nu le-au avut(21 milioane???), de a pune la pachet omul curat de omul murdar, uitand ca ce-l curat ti-a dat libertatea de a-l injura, pe drept sau pe nedrept, mi se pare putin deplasat(recunoaste ca sunt delicata 🙂 )
Cert este ca acest articol m-a relaxat si chiar mi-a starnit simpatie pentru autor. Asa de bine le invarteste: scipa – pupa – scuipa – pupa, ca bussinessman ce e platit de ambele tabere.
Eu am fost la promenada PDL-istilor din falsa Societate Timisoara, sotul mei si…s-a alaturat noua si dl.Borosoiu. Ceilalti(dar obs. ca niciodata , dar mai ales in cazul de fata, nu faceti deosebirea intre semnatarii scrisorii deschise)stateau cuminti la Simphonia(poate va zarisera prin preajma:) ). Si sa va fie clar: N-am scuipat, n-am injurat(exista imagini si inregistrari care arata contrariul, pentru ca ei erau puhoiul de ura si de venin portocaliu). Noi doar i-am intrebat de ce nu au protestat si in iarna pentru drepturile si libertatile tuturor romanilor?! De ce acum, dupa alegerile locale, cand li s-au topit fotoliile de sub koor?! si alte pe aceiasi tema…Si ca sa simntiti cat imi sunteti de simpatic, paragrafele trei si ultimul sunt memorabile. Felicitari

Tudorin Burlacu a spus: (august 3rd, 2012 at 22:35 )

Felicitari pentru articol! Ai demonstrat din nou ca ai ramas constant servitor al celor care te platesc si, in concluzie, de 22 de ani, vad ca nu ti-ai schimbat stapanul. Totusi, apreciez faptul ca inserezi in articolele tale si franturi de adevar, cum ar fi faptul ca eu, Tudorin Burlacu, timp de 22 de ani, am luptat si lupt pentru demascarea criminalilor, securistilor si oportunistilor infiltrati politic in randurile luptatorilor cu merite deosebite in Revolutia din dec. 1989; precum am reusit sa-l demascam si sa-l trimitem la inchisoare pe cel care a tras in Dr. Dragoi si care, ulterior, prin minciuna si manipulare, a incercat sa imbrace haina curata de revolutionar. Din pacate, nu sunt multi care imi urmeaza calea, dar pe majoritatea dintre colegii mei ii inteleg, pentru ca le e greu sa faca acest lucru pe banii lor si pe timpul lor. Dar nu inteleg institutiile statului si presa libera, care nu-si fac datoria sa ne ajute in demascarea si eliminarea lor, cat si in relatarea adevarului despre idealurile si obiectivele Revolutiei din Banat.
Ca un ziarist documentat cum te prezinti, trebuia sa sti ca in timpul promenadei oamenilor lui M.R.U. si eu eram imbracat decent in culoarea alba a verii (nu a lui M.R.U.) si interpelarea si discutia pe care am avut-o cu M.R.U. nu s-a soldat cu scuipaturi si imbranceli, cum vrei tu sa insinuezi, ci a decurs in cele mai optime conditii prevazute de un dialog civilizat.
Daca esti capabil de acelasi dialog civilizat, bazat pe idei constructive izvorate din adevarul istoric, nu pe manipulari politice, invidie, ura, intoleranta si dezinformare (comandata de grupul de interese care te plateste), eu, Ing. Tudorin Burlacu, iti stau la dispozitie pentru o discutie de documentare in vederea consemnarii adevarului care ar trebui sa primeze in viitoarele tale articole.
Consider ca ar fi frumos si deontologic ca in meseria ta, cand faci referire la o persoana, cel putin sa incerci sa mimezi ca ai si punctul de vedere al persoanei in cauza. Acest lucru se poate rezolva cu o discutie telefonica inaintea scrierii articolului.

Toderica a spus: (august 4th, 2012 at 00:30 )

Rusine pt acest articol defaimator la adresa celor care siau dat viata ,libertatea si au inbracat camasa morti in acele zile din DECEMBRIE 89 ,,unde erai tu ,,SERVITORULE? nu cumva erai ascuns prin te miri ce poduri si culegeai informati despre acei care au esit in strada ? sau stateai ascuns sub fusta la mamica?Nu uita ca datorita lor acelor REVOLUTIONARI azi poti sa scri asemenea mizeri . NImeni nu a cerut bani si rente de la stat ,acei bani care ai invoci scupand venin statul Roman a cosiderat cai merita acei oameni care au facut prin jertfa lor ca azi tu slugoiule si ceilalalti cetateni ai acestei Tari sa fie LIBERI si sasi poata exprima liber optiunile..Nu uita ca in tari ca UNGARIA,FRANTA,GERMANIA,CEHIA,,si in momentul de fata statul acorda rente acelor oameni care siau dat viata sau siau pus libertatea in primejdie luptand pt DEMOCRATIE. Eu personal chiar numi pot da seama de ce esti asa inversunat inpotriva acelor oameni care siau riscat viata? AI fi dorit si tu vreun CERTIFICAT DE REVOLUTIONAR SI NU AI PRIMIT? RUSINE SATI FIE,,

Liviu Bacana a spus: (august 4th, 2012 at 12:07 )

Domnilor,a trecut ceva timp de la ,,Proclamatia de la Podul Modos,, alias ,,A Treia Proclamatie de la Timisoara,, si se pare ca opinia publica exprimata si prin pozitii gen E.Sasu,altfel nimic nepotivit in diversitatea de idei,accepta cu greu faptul ca revolutionarii mai au si alte nemultumiri de 23 de ani incoace decat drepturi si beneficii!!!! In ceea ce ma priveste,reamintesc faptul ca viata m-a purtat vreo 7 ani dupa Revolutie pe alte meleaguri decat cele mioritice!!! Toata activitatea din acesti 22 de ani si cu precadere din ultimii 8,4,3 si mai ales a ultimelor 9 luni de zile ,nu doar a mea ci si a colegilor mei din Decembrie89,demonstreaza fara putinta de tagada ca noi nu suntem niste profitori ba mai degraba niste vesnici idealisti si luptatori pentru atingerea obiectivelor pe care ni le-am propus inca de atunci,de la memorabilul si greu repetabilului moment 89.
Altfel,o promenada alaturi de intelectualii Timisoarei,combinata cu o impartire de diplome si teze de doctorat si terminata cu o huiduiala mestesiugita ,adresata oricarei clase politice care nu-si duce la indeplinire rolul conferit de Constitutie,acela de reprezentare a Suveranitatii Poporului,este binevenita si obligatorie!!! Noi o vom face cu siguranta atunci cand va fii necesar!!!! Dar ne-am fi dorit ca ,,societatea civila de buna calitate,, a lui Traian Basescu, sa fii actionat la toate derapajele acestui presedinte jucator,derapaje egale cu ,,lovituri,, permanente date ,,statului,, de drept si democratiei lucruri care au dus la degradarea continuua din acesti ultimi 8 ani a climatului social ,politic si economic al natiei ! Iata de ce , cele doua ordonante ale Guvernului Ponta(doar doua dintre ele sunt la limita dintre constitutionalitate si neconstitutionalitate!),nu sunt altceva decat ,,lovituri de contracarare a loviturilor de stat,, incercate de Regimul Basescu!! Speram in pacificarea societatii romanesti si in acelasi timp in ascultarea si luarea in consideratie de catre clasa politica a dezideratelor si ideilor noastre cuprinse in cele trei Proclamatii (89,90,2011) si in alte documente depuse de noi in acesti ani ,toate stranse de noi in ceea ce am numit ,,Platforma pentru Romania,,(lansata in 12.01.2012 cu 7 teme societale majore),platforma ce a fost preluata sub titulatura de Platforma Civica de catre M.Dogaru(lucru pe care-l sanctionam evident si pe care-l vom solutiona cat de curand) dar si de MRU ,M.Neamtu,A.Papahagi,T.Basescu si PD-L in ultimul timp!! Pe noi intr-un fel ne magulest aceasta emulatie spre principii democratice,reguli si idei din partea tuturor……..si stiti de ce?…….Fiindca noi am fost primii care le-am lansat….de fiecare data in acesti 22 de ani de …travaliu al nasterii democratiei autentice in Romania ! Noi nu suntem doar eroi in viata,Noi suntem preimii dintre ei ! Realizarea unui PACT PENTRU ROMANIA intre toate fortele democratice(partide,societate civila,sindicate,bresle,uniuni…popor in ultima instanta) din tara ramane in continuare dezideratul nostru principal ! Suntem convinsi ca de realizarea lui depinde propasirea si intarea definitiva a Romanie in randul tarilor cu adevarat democratice ale Europei si mondialitatii !!! Asa sa ne ajute Dumnezeu!!!

arina a spus: (august 4th, 2012 at 12:40 )

oameni buni, la munca, nu mai stati cu mana intinsa. ne pare rau, dar nu va mai putem finanta. noi, cei care muncim, suntem platiti extrem de prost. regretam daca va dezamagim, dar trebuie sa ne intelegeti si pe noi. ar fi o idee buna daca unii dintre dumneavoastra ati alege sa mergeti sa si munciti, nu-i asa? basecu, ponta, antonescu etc… toti sunt o apa si un pamant, dar voi il urati pe ala care nu va mai da bani pentru care nu munciti.

liviu bacana a spus: (august 4th, 2012 at 13:57 )

Doamna Arina (sau domnisoara ,dupa caz),dumneavoastra in toti acesti ani ,ca si noi dealtfel care chiar muncim,am finantat din pacate in primul si in primul rand „parandaraturile” clicii jegoase a lui Traian Basescu ! Jaful acestora,in ultimii 4 ani se ridica la peste 30 miliarde de euro! tot ceea ce se va descoperii prin audituri si rapoarte ale Curtii de Conturi si alte institutii ale statului abilitate in acest sens ,va depasi cu mult capacitatea oricui de perceptia si intelegere! Cu acesti bani se puteau plati toate datoriile si obligatiile statului fata de pensionari,bugetari,oameni neajutorati etc in toti acesti ani si ramaneau cu varf si-ndesat bani pentru investitii infrastructurale aducatoare de locuri de munca si prosperitate ! Nu sunt bani nemunciti cei pe care statul roman i-a acordat prin lege organica acestei categorii pe care din pacate cu dispret o amintiti! Prinosul pe care o natie oricare ar fi ea ar trebui sa-l aduca unor eroi ,este incomensurabil ! Acesti bani se intorc tot in economia Romaniei,cred ca sunteti de acord cu mine ca ei reprezinta subzistenta in ultima instanta( curent,cheltuieli curente,gaz ,papa, toate impozabile ,deci rebugetati!!!)! Dar banii furati de portocalii prin tot soiul de manevre financiare si care au depasit demult granitele Romaniei,nu se vor mai intoarce niciodata! Asta-i adevarul gol-golut.

aloha a spus: (august 4th, 2012 at 14:22 )

voi l-ati venerat pe iliescu vinovat de mai multe crime si de mineriade. din cauza lui iliescu romania a stat pe loc 6 ani care daca ii contabilizam corect inseamna ca ne-a tras in jos 20 de ani. duca-se naibii si basescu, ca tot comunist e si asta. voi chiar nu vreti sa intelegeti ca in tara asta sunt si oameni care dezagreaza ambele tabere de infractori neocomunisti? faceti-va voi jocul pentru renta aia pe care o primiti de la stat ca noi vom munci din nou pentru voi. sanatate.

Timișorean a spus: (august 4th, 2012 at 15:48 )

Păcat că suntem atât de proști (și de prostiți !) încât nu vedem că adevărul este undeva la mijloc… !

Iulia a spus: (august 4th, 2012 at 18:17 )

@Liviu: O explicatie mai concisa si mai clara pentru acel segment minor de confrati in deruta nu poate fi decat cea pe care cu respect i-o acorzi d.nei/d,soarei Arina. Felicitari Liviule. Nu mor caii cand vor cainii! Dumnezeu e totdeauna cu cei buni!
@ aloha: Chiar nu pricepi ca toti suntem unul? Daca tu te-ai hotarat sa nu te implici in lupta(si zau, nu faci bine) afla ca cei implicati au aceleasi idealuri cu tine si cu renta ori fara renta au suflete curate si doresc bine tuturor. Sanatate si tie.

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

aeroportul-timisoara-stuttgard

Administratie vezi arhiva Administratie

gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT, misiune economică în SUA

Sport vezi arhiva Sport

Până la capăt! Simona câștigă turneul de la Dubai după o finală epică

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai după un meci nerecomandat cardiacilor. A fost 3-6, 6-3, 7-6 cu tânăra Elena Rybakina, jucătoare ce reprezintă Kazahstanul, o nouă stea a tenisului mondial, cu 19 victorii în ultimele 22 de partide disputate. Simona nu a început bine jocul, părând neconectată la importanța partidei. Adversara a profitat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Până la capăt! Simona câștigă turneul de la Dubai după o finală epică
Iulius Town

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Sorin Maxim, director general ADR Vest

Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Un succes din toate punctele de vedere, Programul Operaţional Regional va oferi regiunii Vest sume şi mai importante pentru finanţarea investiţiilor publice, dar şi în domeniul privat, firmele fiind un punct important în dezvoltarea regiunii. Cea mai importantă modificare referitoare la noua sesiune de finanţare a POR se referă la sumele alocate, regiunea de vest...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Regiunea Vest va primi peste un miliard de euro în noul ciclu de finanţare al Programului Operaţional Regional

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Simona Halep a câștigat turneul de la Dubai după un meci nerecomandat cardiacilor. A fost 3-6, 6-3, 7-6 cu tânăra Elena Rybakina, jucătoare ce reprezintă Kazahstanul, o nouă stea a tenisului mondial, cu 19 victorii în ultimele 22 de partide disputate. Simona nu a început bine jocul, părând neconectată la importanța partidei. Adversara a profitat...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Până la capăt! Simona câștigă turneul de la Dubai după o finală epică
Semne bune „primăvara” are! Aflată în mare nevoie de puncte, Ripensia a defilat în partida cu Metaloglobus reușind o victorie importantă. A fost 3-0 pentru echipa pregătită de Alex Pelici, rezultatul fiind stabilit îndă de la pauză, după probabil cea mai bună repriză a bănățenilor din acest sezon. După o perioadă de pregătire cu destule...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Excelentă prestație a Ripensiei și trei puncte mari din meciul cu Metaloglobus
Top