Mai opriti-l pe primarul Robu!

Dacă numai un sfert din bunătățile promise de primarul Robu în campania electorală pentru locale, dar mai ales în cea de acum pentru parlamentare, ar deveni realități ale urbei, păi atunci omului ăstuia cred că i s-ar ridica o statuie în bronz, chiar lângă cea a lui Marian Iancu, pe aleea personalităților din Parcul Central.

Și vă rog să nu rețineți nicio remarcă negativă din treaba cu Iancu, de vreme ce pozitivul președintelui BkP la Poli nu va mai fi atins de nimeni vreodată pe-acest pământ. Dar să revenim la primarul Robu. Are omul ăsta o vervă în munca asta de modernizare a orașului, mai că-ți vine să-l acuzi de populism dacă n-ar merita și dumnealui o porție de răbdare din partea electoratului.

În grafic este cu mutarea „acvariului”. Nici nu mă gândesc că treaba asta n-ar face-o, cum a promis, în primele șase luni de mandat. Echipa de fotbal mișcă într-o direcție ce se presupună că-i bună, chiar dacă treaba n-a mers ca unsă în privința publicului și a aducerii galeriei la stadion.

Cu personalul incomod al administrației Ciuhandu treaba se mișcă mai greu, din pricină de detalii juridice. Ciupa de la Mediu ce-l mai salvează pe primar, prin plecarea sa la pensie, dar cu ceilalți șefuți mai trebuie să așteptăm lunile de toamnă să cadă câte unul la 30 de zile. Mă îndoiesc că se vor întâmpla prea multe în direcția asta, dar hai să revenim la planurile ce-i vin primarului cu o ritmicitate debordandă.

Dacă nu o dată pe zi, atunci măcar o dată pe săptămână, aflăm că vom avea ba un pasaj subteran în Piața Operei, Internet în parcuri, ba un stadion de rugby în Blașcovici, o piațetă în față la Modex sau un campus universitar plin de biblioteci, săli de simpozioane, ochelariști, tocilare, de-or ajunge tinerii să-și taie venele și să treacă pe droguri tari de plictiseala ce se va lăsa în complexul studențesc. Foarte frumos, dacă aceste promisiuni ar avea măcar o minimă șansă de a fi realizate înainte de al cincilea mandat Robu în fruntea primăriei.

Dar astea nu sunt toate minunățiile cu care edilul vrea să ne bucure. E ca și cum ajungi acasă plictisit de fasolea de post a administrației Ciuhandu și, brusc, observi că soția te așteaptă cu fripturi, sarmale aburinde, savarine aromate, vinuri alese și câte altele din cartea de bucate liberală. Te întrebi ce nu e în regulă. Merităm noi să se prăvălească pe noi atâtea realizări ale edilului Nicolae Robu?

Apropo, mai simplu de rezolvat e promisiunea cu mutarea bâlciului de Crăciun pe strada Mărășești și înnoirea căsuțelor, vreun staul nou, oi mai vesele, reni mai dolofani. N-ar fi foarte greu de realizat nici planul cu terasele pe faleza Begăi, dar amenajarea zonei Cetate în integritatea sa pietonală, lărgirea pasajului Jiul, înnoirea parcului de tramvaie, atragerea de fonduri pentru realizarea unei legături civilizate între oraș și autostradă și ridicarea unui spital de copii nou-nouț nu vor fi treburi ușoare. Hopuri peste care, n-am niciun dubiu, Nicolae Robu va trece în viitorii nu știu câți ani.

Ce mi-e teamă că nu mai apucă să facă primarul Timișoarei ar fi celelalte peste 200 de promisiuni deosebit de atrăgătoare ce urmează să ni le facă dumnealui săptămânal, 52 de săptămâni pe an, trei ani și jumătate de acum înainte. Că deja presa de peste vară ne dă marfă în titluri apetisante. „Primarul Robu vrea să desființeze Telpark, dar nu știe ce pune în loc”, sună un titlu din 10 iulie în mai toate publicațiile locale. Termen: luna septembrie, „luna restructurărilor” de după un audit ce-a fi trebuit să descopere „crocodilul” și la ADP, după modelul „fâsâit” cu Ciupa de la Mediu.

P.S. Ce m-aș bucura eu foarte tare e ca onor Consiliul Local Timișoara, primarul Nicolae Robu, viceprimarul Grindeanu, ADP-ul sau oricare instituție locală să pună mână de la mână să facă niște WC-uri publice măcar în parcurile și-n zonele centrale. Ori să pună vreo firmă de salubrizare să curețe de căcați și resturi de hârtie igienică zona dintre bastionul din Piața 700 și gardul viu de lângă ghereta RATT. E raiul fecalelor de boschetari acolo. Ba chiar Poliția Locală ar putea să facă o treabă bună, fiind limpede că analiza fecalelor de-acolo le-ar arăta oamenilor legii o statistică clară a migrației.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

anti-acvariu a spus: (octombrie 30th, 2012 at 13:09 )

ma da astia cu acvariu se tin tare de tot il ataca pe robu din toate partile. pe de o parte e bine ca in felul asta stim ca robu i-a atins unde ii doare la coruptie. jos acvariu si toti tradatorii care se impotrivesc.

Mirel a spus: (octombrie 30th, 2012 at 13:15 )

Da…ar fi de interes sa se tina cont de parerile pertinente ale locuitorilor orasului astfel incat sa se mearga in acea directie si apoi sa se vina cu idei „noi”. Da…avem un oras care are nevoie de multe imbunatatiri. Ca se va restructura organigrama Primarie o stim cu totii si sigur se va infaptui in viitorul apropiat. Modernizarea cartierului Cetate…deja e in derulare un proiect european in acest sens, deci se va face. Ceea ce i se poate reprosa dlui Primar e graba de a pronunta termene. Si apoi vin micile detalii ce intarzie si amana demararea proiectelor (licitatii, firme neserioase, etc.). Nerabdarea nostra e si justificata prin prisma termenului mare de timp in care am vazut ca nu s-a facut nimic si acum asteptam ca tot ceea ce ni se promite sa se si realizeze in termenul promis. Concluzia..mare atentie la pronuntarea termenelor, lumea nu mai are rabdare

Luiza a spus: (octombrie 30th, 2012 at 13:45 )

Robu se pare ca e intr-adevar un tip parolist! 😀

Gigi Becali a spus: (octombrie 30th, 2012 at 13:49 )

Domnu colegu de partid, ce hahalera de acvariu te necajeste? Zi ca vin eu cu si dau de pamant cu toate zdrentele, hahahahaaaaaaaaaaaaa

pt. gigi becali a spus: (octombrie 30th, 2012 at 14:05 )

unora le place in acvariu, de aia il ataca pe robu si pe usl. ii doare cand se face ceva, mai ales daca nu sunt ei sa mai ia si ceva comisioane. pdl arde la groapa de gunoi a istoriei.

Gigi Becali a spus: (octombrie 30th, 2012 at 14:16 )

Hahalero, ai dreptate, mue la pdl. Tu nu stii zdreanto ca eu acum sunt cel mai mare liberal? Mi se spune JIJI Becalianu

Dana a spus: (octombrie 30th, 2012 at 16:52 )

Da chestia e ca multe din cele promise sunt deja pe rol. Nu sunt inca finalizate, dar vor incepe sa se finalizeze. Directia de mers e una buna! I Inainte!

felicitari pt articol a spus: (octombrie 30th, 2012 at 16:53 )

cred ca in randurile articolului acesta se regasesc parerile foarte multi timisoreni…eu sunt unul dintre cei care s-au saturat de declaratiile domnului primar in care ni se promite marea cu sarea…in timp ce adevarul e ca nu face altceva decat sa ne arunce cu sare-n ochi

@felicitari... a spus: (octombrie 30th, 2012 at 17:16 )

Tu chiar vorbesti serios? acuma pe bune… a miscat ceva in orasul asta pana nu a avenit Robu? Ia mai intereseaza-te! Ca de la rev imi rupeam masina in gropi…acum macar au inceput sa se mai asfalteze strazile in oras !

@@felicitari a spus: (octombrie 30th, 2012 at 17:38 )

pai tocmai asta e problema domnului robu…ca mai sunt si cetateni in timisoara care se intereseaza, si nu cred orice spun el…plus ca nu trebuie sa faci mari eforturi, ajunge sa iesi afara din casa sa observi ca vorbim de aceeasi timisoara ca si pe vremea lui ciuhandu

opriti-l pe robu din promisiuni:) a spus: (octombrie 30th, 2012 at 17:43 )

sasule, rau ai ajuns. sa scrii ode! :))) vai de capul tau de ginere pesedist ce esti 🙂 l acate a promis fatalaul de idol al tau, nu o sa ii ajunga 4 mandate. macar ciuhandu a inceput la 45 de ani in primarie, nu la 60 ca asta pletos 🙂

Andrei a spus: (octombrie 30th, 2012 at 20:53 )

Robu e singurul primar care a prezentat raport cu cea facut in primele 4 saptamani de mandat si a facut o gramada de lucruri bune iar de-atunci pana acum a facut mai multe ca ciuhandu in cei 18 ani cat a fost primar. Faptul ca a dat drumul la o duzina de proiecte mari care iau cel putin un an pana incep efectiv cum sunt cel 3 pasaje pe sub calea ferata la str. Jiul, str. Popa Sapca si la Solventul si la subpasajul Michelangelo si la reabilitarea centrului istoric si la ala cu jocurile de apa si lumini pe muzica pe Bega si multe altele nici nu le mai stiu arata ca avem un primar super. Si eu ma bucur ca orasul e mult mai curat acum si ca s-a asfaltat Stan Vidrighin pe 4 benzi si o mare parte din str. Closca tot pe 4 benzi pe care eu circul cand merg si vin de la lucru la Continental Automotive. Si mai apreciez si ca s-a facut str. pietonala Marasesti care e super si ca Robu s-a tinut de cuvant si cu Poli si a creat o echipa noua a noastra a timisorenilor fara mitici sau alti smecheri care e pe locul 2 in liga a doua deci pe loc promovabil. Nu-s destule pt. 4 luni de cand e primar? Sunt enorm de multe fraierilor nemultumiti!

bonicud a spus: (octombrie 31st, 2012 at 10:12 )

Se pare dupa cum afirma domnul Andrei ca Robu actualul primar al Timisoarei ar candida la „un loc in parcul personalitatilor”.Tot asa ,mai departe,domnule Robu.Nicu.

Corina a spus: (noiembrie 8th, 2012 at 00:12 )

Cel mai patriot om (primar) Aveti grija de cetateni si faceti cel mai „mandru” oras din romania pt ca banatu ii fruncea. Felicitari domnu’ Robu!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Știri de ultimă oră

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Epic fail de campanie. PNL intră în cursa electorală cu candidatul… Gheorghe Robu. Şi tot pe centură…

Un mare afiş electoral care trebuia să promoveze candidatura lui Nicolae Robu la un nou mandat de primar al Timişoarei s-a transformat într-o imensă sursă de hohote de râs. În loc de Nicolae, pe afiş a apărut prenumele de Gheorghe. Panourile au fost şi montate pe zona de centură a Timişoarei, exact acolo unde Robu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Epic fail de campanie. PNL intră în cursa electorală cu candidatul… Gheorghe Robu. Şi tot pe centură…
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene

Prim-divizionara de volei feminin CSM Lugoj a câştigat dramatic prima partidă pentru locul 5 în fața celor de la CSM București. S-a păstrat tradiția scorului din meciurile disputate în sezonul regulat: 3-2! CSM București a trecut peste o mare șansă. A condus cu 1-0 și 2-1 la seturi, iar apoi în decisiv a avut 10-5...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Victorie dramatică, dar atât de necesară. Lugojul, la un pas de cupele europene
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

La Timișoara se va desfășura o nouă ediție a Salonului Industrie Ușoare, una dedicată sărbătorilor pascale. Organizatorii au decis susținerea acestei ediții având în vedere succesul de care se bucură evenimentul în rândul publicului timișorean și la solicitarea expozanților tradiționali, urmând să aibă loc în perioada 24 – 28 aprilie, în organizarea Camerei de Comerț,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Se pregătește o nouă ediție a Salonului Industriei Ușoare, dedicată sărbătorilor pascale

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Viitorul stadion care ar urma să fie ridicat la Timișoara, de Compania Națională de Investiții (CNI), ar urma să aibă indicatorii tehnico-economici aprobați în următoarea ședință de guvern. Mai mult, dorința liderilor locali politici este ca această ședință să aibă loc chiar la Timișoara, într-un gest simbolic. Conform celor de la PSD Timiș, Hotărârea de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ședința guvernului, susținută la Timișoara? Se aprobă indicatorii tehnico-economici pentru noul stadion al Timișoarei
Primăria Timișoara anunță că a recuperat o stradă care asigura o legătură între bulevardul Loga și Parcul Copiilor. Aceasta ar fi fost acaparată de proprietarii a două vile din zona respectivă, care ar fi ridicat acolo garduri și construcții ilegale. Acum, au fost emise documentele necesare pentru a demola construcțiile respective. Respectiva stradă ar avea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul O stradă pietonală din zona centrală a Timișoarei, închisă accesului public de clanuri imobiliare, va fi redată circulației publice/Foto
Dominic Fritz afirmă că fostul preşedinte al USR Timiş, Cristian Moş, a fost sedus sau chiar şantajat de PSD şi Nicolae Robu pentru a se înscrie în lupta pentru scaunul de primar al Timişoarei. Primarul Timişoarei mai spune că singura misiune a lui Cristian Moș este să saboteze proiectul de continuitate europeană a Timișoarei. Dominic...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz despre candidatura lui Cristian Moş la Primăria Timişoara: “În realitate a fost șantajat sau sedus de tandemul PSD-Robu”
Misterul candidaturii lui Cristian Moș s-a elucidat joi, iar la decizia luată de cel care a reprezentat, timp de patru ani, USR Timiș în funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș este de a candida ca și independent la funcția de primar al Timișoarei. Moș spune că decizia a luat-o exact după ce a văzut...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cristian Moș spune că s-a simțit nevoit să candideze la Primăria Timișoara: ”Cred în continuare în proiectul USR, nu mai cred în proiectul USR Timiș”,
Miercuri, în prezența reprezentantului Companiei Naționale de Investiții (CNI), a primarului Florin Bucur, a constructorului, dirigintelui de șantier, specialiștilor externi ş.a. a fost recepționată investiția ”Construire bază sportivă tip 1 în localitatea Urseni”. Valoarea lucrărilor a fost de peste 6,5 milioane de lei. Baza sportivă este situată în 𝐔𝐫𝐬𝐞𝐧𝐢, Str. Salcâmilor nr. 𝟐𝟎 și va...
Citeşte tot articolul Citeste articolul A fost recepţionată noua bază sportivă de la Urseni (comuna Moşniţa Nouă). Are inclusiv un stadion de fotbal cu 500 de locuri
„Conurbația Timișoara-Arad ar trebui să fie una dintre temele principale ale dezbaterii electorale de la aceste alegeri locale”, crede rectorul UPT. Dacă în anii 2000, Timișoara și Aradul au însemnat o importantă poartă de intrare a investițiilor străine în România, în ultimii ani, alte orașe, de nivel similar, au recuperat diferența, iar unele dintre ele...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Florin Drăgan, rectorul UPT pune pe tapet înainte de alegeri o temă cu adevărat importantă, uitată de candidaţi: Conurbația Timișoara-Arad
Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș propune iubitorilor de folclor un adevărat maraton folcloric cu peste 14 ore de spectacol de cântece și dansuri, grai bănățean, expoziții de artă populară, meșteșuguri, gastronomie tradițională, eveniment care va reuni peste 200 de artiști. Sâmbătă, 20 aprilie 2024, la ora 13:00, la Căminul Cultural din Giarmata...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Lada cu Zestre ajunge la Ghiroda și la Giarmata. Invitați în recital la Festivalul – Concurs, Oana și Adrian Stanca și Ansamblul Profesionist Banatul
O nouă categorie de angajați din sistemul public demarează protestele în vederea majorării salariilor. Cei care lucrează în cadrul Oficiilor Registrului au intrat joi în grevă japoneză. Principala solicitare este de ordin financiar, mai precis o majorare cu 15% a salariilor. Membrii Sindicatului Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) nu vor întrerupe lucrul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Grevă japoneză, la Registrul Comerțului. Angajații cer o majorare a salariilor cu 15%
Top