Tone de delicatese vor fierbe în cazanele speciale instalate în două localități din Timiș, în acest sfârșit de săptămână. Papricaș, gulaș și ciorbă de pește se vor găsi pe săturate, pentru gurmanzi de toate vârstele.
Jamu Mare, una dintre cele mai sărace comune din Timiş, pregăteşte un festin culinar. Sâmbătă, localnicii sunt invitaţi să se înfrupte din tot felul de bucate, în cadrul unui eveniment pe care autorităţile locale gândit l-au intitulat „Festivalul toamnei”. „Câţiva oameni din zonă vor pregăti la ceaun ciorbă de peşte, carne de vânat şi gulaş, alţii vor aduce struguri și vin, produse de panificaţie sau miere, vor fi muzică şi dansuri populare”, spune Sandu Belea, viceprimarul din Jamu Mare.
Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în colaborare cu primăria din localitate, organizează, duminică, a patra ediţie a Festivalului Papricaşului şi Vinului. Între orele 10,30 şi 19, în parcul central din Buziaş, în zona cazinoului, vor avea loc degustări, precum şi un spectacol folcoric cu formaţii renumite din Banat. Un juriu va gusta fiecare preparat și va alege cel mai gustos papricaș, care va fi premiat.
Comentarii prin facebook