Criza economică a fost de foarte bun augur pentru viitorul viceprimar al Timișoarei. Traian Stoia și-a triplat conturile bancare în cei patru ani petrecuți în funcția de consilier local, putând să se laude acum cu depozite de peste 1,1 milioane de lei.
Miercuri, pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara va fi pusă pe tapet și alegerea unui nou viceprimar, care îl va înlocui în funcție pe deputatul Sorin Grindeanu. Lucrurile au fost deja stabilite în interiorul PSD, astfel că fotoliul în cauză îi va reveni consilierului Traian Stoia. Singura sa recomandare este faptul că e angajat și om de casă al cunoscuților frați Cristescu, deveniți un fel de „patroni spirituali” ai USL Timiș. Întreaga activitate de consilier a lui Stoia s-a desfășurat în domeniul imobiliar, unde făcea lobby pentru cei doi frați afaceriști. Eventual, îl mai poate recomanda faptul că, tânără speranță a PSD Timiș (69 de ani), poate fi candidatul acestui partid la alegerile pentru scaunul de primar din 2016. Exact, când va avea 73 de ani!
Pe lângă aceste atuuri, cum ar veni de-a dreptul irefutabile, despre Stoia se mai poate spune că este și putred de bogat. El are o avere frumușică, pe care și-a consolidat-o chiar și în cei patru ani petrecuți în funcția de consilier local. Ani care au coincis și cu marea criză economică în care s-a afundat România, și nu numai. Pe Stoia această criză nu l-a afectat deloc, ba, dimpotrivă, dacă ne luăm după declarațiile de avere pe care le-a semnat în 2008 și 2002. Adică la preluarea mandatului de consilier, respectiv ultima declarație dată.
Astfel, în 2008, a declarat o casă, un apartament și un teren intravilan, plus șapte conturi bancare în care erau 182.000 de lei, 29.748 dolari și 22.143 euro. Patru ani mai târziu, după un mandat fructuos în CLT, a rămas „doar” cu trei conturi, dar mult mai substanțiale, plus imobilele inițiale. Respectiv, el și-a trecut 1,026. milioane de lei, plus 25.749 dolari. Dacă transformăm toți banii în lei, la cursul actual al zilei, în 2008, Traian Stoia avea în conturi exact 375.964 lei, pentru ca după patru ani să acumuleze 1.109.941 lei. O rară performanță, în perioadă de criză. Cum să nu pui, atunci, un astfel de om în funcția de viceprimar?
Comentarii prin facebook