Stirile din ziua: 9 mai 2016

curs

Cu un penar si o carte poti schimba o viata! Ajuta copiii din Timis sa mearga la scoala

Cu un penar si o carte poti schimba o viata! Ajuta copiii din Timis sa mearga la scoala

Penare, cărți, ghiozdane sau cărți. Toate par lucruri obișnuite pentru un elev, dar în jur de 400.000 de copii din România nu beneficiază de astfel de lucruri, motiv pentru care mulți dintre ei nu sunt încadrați în sistemul educațional. Organizația Salvați Copiii încearcă să schimbe acest lucru, dar e nevoie de ajutorul timișorenilor. Implică-te și tu!

Vrei sa nu se fure la alegeri? Fii observator!

Vot multiplu. Turism electoral. Primari care folosesc resurse publice pentru a-și face campanie. Voturi furate. Toate fac parte din „arsenalul” alegerilor din România. Expert Forum vă oferă posibilitatea de a vedea cum funcționează o secție de votare, de la deschidere, până la finalizarea numărării voturilor. Puteți identifica astfel abuzurile și împiedica fraude electorale.

Sunt multi, dar numai trei au sanse la sefia CJ

Dacă lupta pentru fotoliul de primar al Timișoarei pare să aibă un favorit cert în persoana actualului titular Nicolae Robu, iar un alt câștigător ar însemna o imensă surpriză, nu același lucru se poate spune despre competiția declanșată pentru președinția Consiliului Județean Timiș.

Arhitect-sef de nici 30 de ani, pentru Timisoara! Temporar, prin dispozitie de primar

Primăria Timișoara va avea, în scurt timp, un nou arhitect-șef, dar nu prin concurs! După demisia, cu data de 1 decembrie, a lui Ciprian Cădariu, postul a fost ocupat provizoriu de Sorin Ciurariu, șeful Direcției de Urbanism. Între timp nu a fost organizat un alt concurs, dar primarul Nicolae Robu va numi o altă persoană.

Plin de rable pe strazile Timisoarei, dar aproape imposibil de ridicat / FOTO

Peste 620 de mașini abandonate pe străzile Timișoarei, reclamate, din luna martie, la Poliția Locală! Din păcate, procedurile legale extrem de complicate fac imposibilă ridicarea imediată a rablelor, deși unele sunt uitate cu anii. Poate dura, spun polițiștii locali, câteva luni până să poată fi luată de pe stradă o astfel de mașină.

Fa-ti bagajele! La vara poti pleca prin lume cu Work and Travel

Studenții din Timișoara au ocazia să trăiască o vară de neuitat, plină de distracție, dar și să-și asigure un venit considerabil la început de toamnă. Programul Work and Travel este în căutare de tineri. Se anunță o mulțime de oportunități interesante, studenții având ocazia să lucreze în țări precum Marea Britanie, Franța, Islanda și nu numai.

Julio Iglesias inchide Piata Libertatii in weekend! Acum puteti cumpara bilete si cu 65 de lei!

Accesul în Piața Libertății va fi restricționat tot weekendul și, în plus, duminică nu vor circula nici tramvaiele! Totul, pentru ca anunțatul concert al lui Julio Iglesias să se desfășoare fără incidente! Acesta este programat pe 15 mai, iar cei care vor să-l vadă pe faimosul artist au la dispoziție și bilete la preț redus.

Santierul de pe Calea Martirilor depinde de teava de gaz! Se asteapta un aviz

Șantierul de pe Calea Martirilor a început oficial de câteva săptămâni, dar se lucrat se lucrează insesizabil, cu viteză foarte mică. Din nou, sunt probleme cu utilitățile și este așteptat un aviz. Firma care a câștigat licitația e însă optimistă și spune că ar putea termina lucrarea înainte de termen. Cu unele condiții însă…

Adio, Rosign! SDM cere verde pentru semafoare si stalpisori

După 14 ani în care a făcut tot ce a vrut pe străzile din Timișoara, punând semne de circulație unde a avut chef, fără să ceară voie de la nimeni, Rosign și-a pierdut monopolul la semnalizarea rutieră. Consilierii locali trebuie acum să fie de acord cu intrarea SDM în această schemă, la un preț încă necunoscut.

Thassos, insula de smarald pentru vacanta perfecta / FOTO

Insula de smarald a Greciei, cum mai este numită Thassos, este în această vară una dintre destinaţiile de vis pentru concediu. E un loc unde se găseşte câte ceva pentru toate gusturile: mare şi munte, păduri de un verde viu ce coboară prin nisipul strălucitor până în apele albastre, plaje liniştite şi curate, înconjurate de taverne tradiţionale, dar şi locuri unde distracţia ţine până în zori.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. 1 Decembrie 1918 (p), Cluj (p), orele 9 – 16; Giarmata – zona str. Izvorului, Morii și Bătrână, Recaș – Crama și Ferma V, Moșnița Nouă – str. Bolero, nr. 10, orele 9- 16; Lăpușnic, orele 9 – 18; Buziaș – doar Bl C3

Top