Penare, cărți, ghiozdane sau cărți. Toate par lucruri obișnuite pentru un elev, dar în jur de 400.000 de copii din România nu beneficiază de astfel de lucruri, motiv pentru care mulți dintre ei nu sunt încadrați în sistemul educațional. Organizația Salvați Copiii încearcă să schimbe acest lucru, dar e nevoie de ajutorul timișorenilor. Implică-te și tu!
În România, în 2012, aproximativ 400.000 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 17 ani nu erau încadrați în sistemul educațional, deși aveau vârsta corespunzătoare. Mai mult, conform reprezentanților Salvați Copiii, rata abandonului școlar, în țară, pe durata unui an, este de aproximativ 20%, cifră care plasează România în primele patru țări din topul statelor europene care se confruntă cu astfel de probleme. Din fericire, există soluții și nu e nevoie decât de oameni dornici să ajute. Salvați Copiii va organiza, în perioada 9 – 31 mai, o campanie de strângere de rechizite, astfel încât micuții să aibă tot ce le trebuie pentru a merge la școală. Se pot dona cărți, rechizite, ghiozdane și orice alte lucruri care sunt de folos unor elevi. Cei care vor să doneze pot să aducă lucrurile în cele două puncte de colectare din Timișoara, respectiv sediul Salvaţi Copiii (Bd. Revoluţiei nr. 1, interfon 25), de luni până vineri, orele 8 – 16, sau la Ambasada (str. Anton Seiller, nr. 2) de luni până sâmbătă, orele 10 – 22.
„Asigurarea dreptului la educație pentru toți copiii este o prioritate de bază a Organizației Salvați Copiii. Scopul nostru este să asigurăm accesul la educație de calitate pentru toți copiii, axându-ne pe necesitățile lor. Unul din motivele abandonului şcolar este sărăcia combinată cu nivelul scăzut de instruire al părinților. Sprijinul educaţional oferit de Organizația Salvaţi Copiii Filiala Timişoara contribuie la îmbunătățirea pregătirii școlare atât în rândul preșcolarilor cât și a școlarilor și implicit la reducerea abandonului școlar, prin oferirea programului «Școală după Școală». În prezent, 100 de copii cu risc de abandon școlar beneficiază de suport educațional, socializare, sprijin pentru dobândirea abilităților de viață independentă, consiliere psihologică și suport material”, transmit cei de la Salvați Copiii. De asemenea, pentru tinerii care au abandonat școala sau nu au avut parte de o școlarizare corespunzătoare cu vârsta lor, organizația oferă programul „A doua șansă” prin care copiii sunt stimulați educativ și îndrumați pentru a reveni în sistemul educațional.
Comentarii prin facebook