Stirile din ziua: 19 mai 2016

Sala de consiliu a Primariei Timisoara va avea sistem de vot si video-conferinte de 125.000 de euro!

Sala de consiliu a Primariei Timisoara va avea sistem de vot si video-conferinte de 125.000 de euro!

După ce a băgat 110.000 de euro în mobilă nouă, zugrăveală, parchet, candelabre și tapet auriu pentru sala de consiliu, Primăria Timișoara cumpără acum și sistemul de vot, sonorizare și video-conferințe care lipsea. Contractul a fost semnat recent, fiind atribuit singurului oferant. Sistemul ar trebui să fie funcțional cel târziu la jumătatea lunii iulie.

PNL Timis mizeaza pe doi „Feti Frumosi”. Unul e castigator, altul se mai zbate; momentan cu limba / VIDEO

Așa cum arătam și în precedentul „Jurnal”, PSD-iștii sunt resemnați în privința câștigării Primăriei Timișoara, dovadă fiind și faptul că al lor candidat, Florică Bîrsășteanu, colindă mai de unul singur cartierele Timișoarei.

La Timisoara se inventeaza… delicatese! Studentii de la Agronomie creeaza alimente originale

Anul trecut au impresionat cu brânză făcută cu bacterii din peșteră, biscuiți cu lavandă, bere ecologică sau dulceață de prune murate. Acum, studenții se pregătesc să prepare noi bunătăți originale. Totul face parte din evenimentul TPA StudentFest, iar câștigătorii competiției vor reprezenta Timișoara la concursul european Ecotrophelia.

Timisorenii au citit… concentric! Piata Libertatii, transformata in sala de lectura / FOTO

Au citit, în aproximativ o oră, un întreg volum de versuri, în cel mai mare spectacol urban de lectură din România. S-a întâmplat joi la prânz, în Piața Libertății, unde elevi, pensionari, sportivi, preoți, jandarmi, politicieni și pompieri au răspuns invitației Bibliotecii Județene „Sorin Titel”, care a marcat, astfel, o nouă premieră.

Basescu, din nou in vizita la Timisoara!

La numai o lună și jumătate de la ultima vizită, fostul președinte Traian Băsescu vine, din nou, la Timișoara. Și această „descindere” este tot în scop electoral, pentru susținerea candidaților Partidului Mișcarea Populară la alegerile locale din iunie 2016. La începutul lunii aprilie, Băsescu vorbea, la Sala Capitol, de județul… Timișoara.

Gigi Becali il vrea pe Ovidiu Popescu de la Poli. Pe fir au mai intrat doua echipe din Romania

Poli Timişoara nu a impresionat sezonul acesta în Liga I, dar o serie de jucători sunt urmăriţi cu interes de mai multe echipe din Liga I. Este şi cazul mijlocaşului Ovidiu Popescu, jucător pentru a cărui semnătură se vor bate mai multe echipe, toate viitoare participante în cupele europene.

Sorin Grindeanu, fost ministru in Guvernul Ponta, vrea o modernizare rapida a comunei Lenauheim (P)

Comuna Lenauheim e una dintre cele mai mari din județul Timiș, cu un potențial economic și social încă nevalorizat suficient. Chiar dacă distanța până la Timișoara poate fi parcursă cu mașina în mai puțin de o oră, localitatea, care are două sate aparținătoare mari – Grabaț și Bulgăruș – stagnează de ani buni.

Pe Semmeringul banatean, numai cu bilete rezervate din timp!

Dacă vreți să mergeți, în această vară, pe cea mai veche și mai spectaculoasă cale ferată montană din sud-estul Europei, trebuie neapărat să vă rezervați din timp bilete! CFR Călători anunță că, pe durata sezonului estival, cele două trenuri de pe ruta Oravița – Anina circulă numai cu opțiunea de rezervare a locurilor.

Sa curga berea! Trei zile cu veselie si concerte

Concerte și râuri de bere: asta vă așteaptă, la sfârșitul săptămânii, în parcarea Iulius Mall. Aici are loc a 14-a ediție a Serbărilor Timișoreana, unde „vedetele” vor fi berea nefiltrată și nepasteurizată. Vor fi concerte live, concursuri cu premii și atmosferă de sărbătoare.

Intreruperi de curent

Enel a programat joi întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara -str. Pomiculturii (p), Calea Lipovei (p), orele 9 – 13, str. Ecoului, T. Edison, Brazilia, Cooperației, A. Volta, Constantin cel Mare (p), orele 13 – 17; Săcălaz – Zona str. III și IV, Ghiroda – str. Brateș, Dunărea, Moldovei, Lăpușnic, orele 9 – 18; Giarmata

Top