Stirile din ziua: 18 mai 2016

Facem cultura cu bani putini, dar macar sa-i impartim mai bine! ONG-urile si primaria au ajuns la o intelegere

Facem cultura cu bani putini, dar macar sa-i impartim mai bine! ONG-urile si primaria au ajuns la o intelegere

O instituție prăfuită, în care unii cântă la torogoată, iar alții fumează. Așa văd operatorii culturali independenți din Timișoara Casa de Cultură a municipiului, instituția prin care sunt organizate, în prezent, cele mai importante evenimente din oraș. Ei au reușit să ajungă totuși la un acord cu primăria, care promite ceva bani în plus.

Ca sa nu mai repete isprava din 2015, elevii din Faget vor da Bac-ul la… Lugoj

Examenul de bacalaureat s-a desfășurat fără evenimente spectaculoase în 2015, în Timiș. Cel puțin asta s-a crezut, până când procurorii de pe lângă Tribunalul Timiș au început cercetările la liceul din Făget, unde s-a copiat pe rupte. Pentru ca situația să nu se repete și în acest an, liceul din Făget nu va mai fi centru de examinare.

parcul botanic

Nu pe apa, ci in parc, dar la fel! Fantana lui Robu are teren, urmeaza si proiect / FOTO

E sigur: nu vom avea fântână muzicală pe Bega, dar s-ar putea să avem, într-o bună zi, în Parcul Botanic. Consilierii locali au aprobat, în ultimul plen, pregătirea terenului pentru o investiție care nu se știe când va putea fi realizată efectiv. Chiar dacă va fi în parc, nu pe apă, ea va avea jocuri de lumini și muzică așa cum s-a dorit inițial!

Artisti noi pentru rEVOLUTION FESTIVAL! Si mai multa distractie la Padurea Verde

rEVOLUTION FESTIVAL devine tot mai mare și mai interesant. Au fost anunțați încă doi artiști care de adaugă line-up-ului deja cuprinzător și, așa cum îi șade bine unui festival cu greutate, a fost lansat și primul clip de prezentare. În iunie îi veți putea vedea la Pădurea Verde,pe Juliette & The Licks, Black Sun Empire, Skunk Anansie, John Digweed, Suicidal Tendencies, dar și mulți alții.

Cladiri verzi si constructii durabile! Totul despre ele intr-un workshop marca CCIAT

Timișorenii sunt invitați să ia parte la un workshop important, pus la cale de Consiliul Național pentru Clădiri Verzi și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș. Evenimentul face parte din proiectul #BuildUpon, care-și propune să aducă în orașul de pe Bega, dar și în restul țării, construcții mai frumoase, mai sigure, mai confortabile și responsabile față de mediul înconjurător.

Autori în dialog: Michael Haulică și Bogdan Hrib

Editorile Tritonic și Millennium vă invită la o discuție cu scriitorii Michael Haulică și Bogdan Hrib. Subiectele abordate sunt: despre ficțiunea de gen, despre Mystery & Thriller, despre SF & Fantasy și despre autorii români. Întânirea va fi găzduită de cafeneaua Kafka (strada Miron Costin, nr.3, Timișoara) și va avea loc joi, 19 mai 2016,

Speed-dating cu… candidatii la primarie! Lucrul cu tinerii se face in cartiere, nu in sala de consiliu / FOTO

ARDOR Banat, alături de Check-OuTimișoara, au organizat, marți seară, o dezbatere între tineri și candidații la funcția de primar. A fost ca la… întâlnirile rapide, s-a discutat civilizat și foarte teoretic, semn că, măcar la teorie, politicienii locali stau foarte bine. Concluzia? Lucrul cu tinerii se face prin cartiere, nu în sala de consiliu a primăriei!

Intreruperi de curent

Enel nu a programat miercuri întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Giarmata – zona str.Morii, Principală-inclusiv Primăria, Viilor, Ghiroda – str.Bobâlna nr. 6, Sângeorge (p), orele 9 – 16; Românești, Tomești Sat, orele 8 – 18; Sacoșu Turcesc (p), orele 8 – 16; Săcălaz – zona str.V și VI,Ghiroda –

Top