Dar cu juniorii si copiii lui Poli ce aveti?

Zilele trecute, primarul Nicolae Robu, după o lungă pauză în care a evitat acest subiect, a adus mult așteptatele precizări în cazul ACS Poli. Spre disperarea av. Carmen Obîrșanu, Freddy Simonis și a multor altora, Robu a anunțat că echipa nu se va desființa. Mai mult, a lăsat de înțeles că în anul competițional viitor vom avea pe „Dan Păltinișanu” un mare derby local: Poli vs. Poli. Și asta fiindcă idealizata fuziune dintre cele două cluburi nu se poate face atâta timp cât cei de la ASU refuză în termeni foarte duri acest lucru. Or, ca într-o căsătorie, nu poți face fuziune cu forța. Că nu mai suntem nici în Evul Mediu și nici la țigani unde căsătoriile erau/sunt aranjate.

Evident că, la patru ani de la înființare, un bilanț al echipei aduse de la Recaș iese clar pe minus. Cu două promovări și tot atâtea retrogradări din prima ligă, ACS Poli pare, aparent, un proiect ratat. Mai ales că echipa n-a reușit să fie adoptată nici de spectatori. Numai că aici avem o problemă. Timișorenii sunt în mare parte suporteri de rezultat, care vin la stadion doar când echipa merge bine. Inclusiv în mult lăudata perioadă Iancu, când rezultatele n-au mai venit, nici stradionul nu s-a umplut. De exemplu, la acel 4-1 cu Dinamo din 2011, stadionul a fost pe jumătate gol. Au fost chiar mai puțin oameni decât la ACS Poli-Dinamo 2-0 din vara lui 2013.

Așadar, chiar dacă e clar că echipa nu e iubită ca vechea Poli (care o mai fi aceea?), nu suporterii ar fi prima problemă. Iar aceasta a fost/este în mod incontestabil lipsa banilor. Văd încă multe comentarii și declarații referitoare la milioanele de euro care ar fi intrat la Poli în ultimele luni. Or, de un an, nici Primăria, nici Consiliul Județean n-a vărsat în vistieria clubului niciun leuț. Și acest lucru trebuie spus răspicat. Nu mai insist, se știe de ce, pe motiv de Curtea de Conturi din jurisdicția PSD. (Apropo, chiar duminică, la finalul meciului cu Poli, Florin Prunea, președintele celor de la Iași, mulțumea primăriei pentru sprijinul financiar acordat echipei. Fiindcă în alte părți se poate, mai ales dacă sunt primari PSD!)

În al doilea rând, nu Curtea de Conturi ar fi singura problemă. De exemplu, luni în șir, autoritățile locale au stat cu mâinile în sân în așteptarea unui răspuns la contestația trimisă la Curtea de Conturi București, fără a pregăti un plan B. Apoi a fost managementul deficitar. Într-o primă fază, tot felul de politruci s-au învârtit pe la Poli cu sau fără treabă, mai mult încurcându-i și pe cei care mai făceau câte ceva. Bomboana pe colivă a reprezentat-o sesiunea de transferuri din această iarnă, făcută de aventurierul Daniel Stanciu. Transferuri care au îngropat definitiv echipa. Au fost puși pe liber (câțiva plătiți însă) jucători nu neapărat excepționali, dar fotbaliști, și aduse niște „gloabe” care n-ar avea loc nici la Milenium Giarmata. Ei bine, pentru aceste chestiuni, cineva ar trebui să răspundă totuși.

Revenind la viitorul lui Poli, cred că Robu are dreptate. Echipa nu poate fi desființată. Când spun acest lucru, mă gândesc în primul rând la Centrul de copii și juniori. Acolo unde s-a făcut treabă, chiar cu bani puțini sau foarte puțini. Pe salarii mizerabile, antrenorii de la „Centru” au scos jucători, cu câteva clase peste, de exemplu, Suarez, Pissas sau Rajcomar, „vedetele” aduse în iarnă. Sunt mulți juniori acolo care merită o șansă, iar această șansă să fie aici, la Timișoara, nu să fie vânduți pe un pumn de bani în întreaga țară. Chiar dacă obiectivul echipei nu va fi promovarea în primul an, toți cei care au responsabilitate pentru acest club trebuie să se gândească în primul rând la juniorii și copiii Timișoarei, la viitorul fotbalului timișorean.

Însă și aici ar mai fi o problemă. Dacă ajunge și Poli la CSM-ul lui Radu Țoancă e o șansă pierdută. Fiindcă acest CSM parcă s-a făcut doar pentru a băga bani cu nemiluita într-un sport, onorabil de altfel, dar unde Timișoara e singura echipă din țară. În argou spus, suntem cei mai tari din parcare, dar e o parcare goală. Exemplu concret, echipa de handbal, care deși e medaliată cu bronz, se destramă fiindcă nu s-au mai dat bani de luni întregi. În schimb, sunt ținuți 50-60 de jucători la echipa de rugby, care are un buget dublu față de bugetele adunate ale celorlalte echipe.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

21 comentarii pentru acest articol

mitica a spus: (mai 30th, 2016 at 14:16 )

Forza UTA! me poli!

soryn a spus: (mai 30th, 2016 at 14:56 )

echipa nu trebuie desfintata … pur si simplu nu trebuie sa fie inscrisa in liga a2a, astfel ramine o singura echipa in liga a2a.
da, corect timisorenii sint spectatori de rezultate, dar acest acs care de mai bine de 10 luni nu este bagat in seama nici macar de „creatorul” sau, ar trebui sa se retraga din prim plan si sa isi vada de tinerii pe care mai ii gestioneaza sa zicem in liga a3a.
Nu trebuie mentinut acest acs doar ca sa gadile orgoliul unui singur om si a unor trepadusi din jurul acestuia.
Eu unul am sustinut acest acs, chiar si in liga a 2a am fost la meciuri, dar ulrimul an a fost o bataie de joc la adresa suporterilor, a timisorenilor … a fost o tacere continua din partea „conducerii???” care nu ar trebui acuma sa-si umfle penele … in plus ca acest acs o sa aiba O DATORIE IMENSA (FINANCIARA), pe care nimeni nu o poate acoperii chiar daca este societate non profit … vezi cazul handbalului care nu poate sa acopere o datorie infinit mai mica si doar pe o perioada de 4 luni…..

Marinarul de pe Bega a spus: (mai 30th, 2016 at 16:11 )

soryn taticu, nu mai pRosta Prostii si tampenii ! Documenteaza-te un pic! Sau daca e pt. o berica, atunci asta e – merge si asa,ca si minciunica-i vorba!

chibitul violet a spus: (mai 30th, 2016 at 16:20 )

De ce pana la retrogradare nu s-a militat ptr unire, nu erau aceleasi datele problemei? Sau abia acum „astrele” s-au aliniat.

soryn a spus: (mai 30th, 2016 at 16:55 )

marinare, in primul rind nu beau si nu stiu la ce mincinunica te referi …. singurul care toarna minciuni la greu este sefutzu tau … a apropo nu sint nici cu psdisti, ca de asta sufera sefutzu tau, toti care nu sint cu el is dobhitoci de la psd si in umltimii 4 ani nu am asistat nici macar la o incalzire la meciurile lu aia de la asu …
inapoi la subiect … intreabai pe handbalisti cine i-a mintit, eu sau sefutzu tau, intreabai pe fotbalisti… si sa vad cam cit stai tu la „locul tau de munca” fara sa fi platit, doar sa asculti promisiuni … deci despre chestia cu minciuna intreaba-l pe sefutzu tau, ca vad ca se pricepe de minune… si stii cum se spune …. hotzului de …. asa ca poti sa-ti bei linistit romul de prinz si la fel ca restul postacilor la comanda postarea ta …. foarte „documentata” …

Druckerul din Mehala a spus: (mai 30th, 2016 at 17:46 )

Cum nu de vina * Avlia de Conturi * ?…ei au singura vina …f,tui ! miticii de la avlie ne-au terminat , plus ca noi am dat juniorii cei mai buni tot la mitici , sau prin alte tari . In iarna NOI ne-am terminat , am dat afara jucatori buni . Am mai spus-o…sa infiintam * Liga de vest * fara nicio treaba cu FRF-ul , se vede cu ochiul liber ca miticii saboteaza vestul . Penoi ne-au bagat in Liga II-a cand cu licentierea , ca am avut datorii , pe mitici i-au bagat in insolventa , sau cum se numeste . De ce Avlia de conturi ii ptr unii muma si ptr altii ciuma ?…m-am naravat , acum ma duc la birtashul din colt , sa mai vorbim despre * Mehala leaganului romanesc *…amintiri frumoase .

Druckerul din Mehala a spus: (mai 30th, 2016 at 17:48 )

PS : * Mehala leaganul fotbalului romanesc *

INO a spus: (mai 30th, 2016 at 18:56 )

NOW! ECHIPA DE RUGBY ARE REZULTATE DECI ÎȘI MERITĂ BANII!!ACS! ASU! REZULTATE 0 NU MERITĂ NIMENI UN LEU! HANDBALUL TREBUIE RECOMPENSAT! ȘI CRED CĂ SE VA FACE ASTA ÎN VIITOR!!

INO THE PERFECT SPIRIT OF TRUTH AND LIFE!

Av Obirsanu Carmen a spus: (mai 30th, 2016 at 20:54 )

Ino Ardelean, daca mai folosesti o data in prostiile tale numele meu o sa cer prin instanta daune
Nu te-am bagat in seama tinind cont de nivelul scazut de inteligenta dar sa stii ca am o vorba: Locul tau este in originea mamei tale ca sa nu folosesc cuvintul real
Asa ca lasa maraielile de incult si uita de numele meu.

@Av C Obirsanu a spus: (mai 30th, 2016 at 21:32 )

nu fi mirlan.

sam a spus: (mai 31st, 2016 at 07:10 )

sper ca doamna av sa se ocupe si de finantarea asu….va avea o paine buna de mancat

marco a spus: (mai 31st, 2016 at 11:19 )

mi se pare ca domnul primar se incapataneaza sa investeasca intr-o echipa care nu are rezultate,isi bate pur si simplu joc de banii nostri..daca se face fuziunea e ok,daca nu sa se lase pagubas si sa nu ne mai risipeasca banii pe proiecte ratate

Drucker a spus: (mai 31st, 2016 at 13:57 )

Clubul NU trebuie sub nici o forma desfiintat !
Numai pt ca asa vrea cineva care simpatizeaza cu ASU Poli ? Am mai auzit o varianta , ca poate sa ramana , dar sa-si schimbe numele !?!

Miza e uriasa si vorbim de toate grupele de copii si juniori ale centrului .De AICI SE POATE INCEPE RECONSTRUCTIA FOTBALULUI TIMISOREAN . Chiar daca ar dura 4-5 ani pana la marea performanta .O ehipa de liga 2 -a alimentata doar cu juniori crescuti la propriile grupe . In 3-5 ani se ajunge la maturitate sportiva cu un junior de 13-14 ani acum .
Dar e nevoie de o finantare sanatoasa a centrului si de rabdare .
Sunt convins ca o astfel de echipa va avea sustinerea tuturor polistilor si va reda din nou mandria si patriotismul suporterului timisorean (sa nu uitam ca la momentul actual nici una din cele doua Poli nu aduna la un meci mai mult de 6-7 sute de suporteri , in principiu cam aceeasi ).

Ca exemplu Atletico Bilbao e un club la care activeaza doar jucatori basci .

Si mai e nevoie de ceva : demisia tuturor marlanilor , incapabililor si trantorilor din actualul club .Incepand cu sclerozatul de Bungau sau pensionarul Mihut ,Mayer , Miculas , Musat si toti lingaii ceilalti .

Daca reconstructia incepe tot cu ei , hai mai bine sa tragem obloanele , sa demolam stadionul si baza sportiva si sa construim un nou Mall , ca har domnului , cocalari si pitzipoance buzate care sa il umple avem cu duiumul !!!

@Drucker a spus: (mai 31st, 2016 at 14:27 )

Te citez: „Miza e uriasa si vorbim de toate grupele de copii si juniori ale centrului .De AICI SE POATE INCEPE RECONSTRUCTIA FOTBALULUI TIMISOREAN . Chiar daca ar dura 4-5 ani pana la marea performanta .O ehipa de liga 2 -a alimentata doar cu juniori crescuti la propriile grupe . In 3-5 ani se ajunge la maturitate sportiva cu un junior de 13-14 ani acum .
Dar e nevoie de o finantare sanatoasa a centrului si de rabdare.”
Exact asta trebuia facut in 2012, dar atunci l-ati sustinut pe Robu spunand ca nu ne trebuie reconstructie, Timisoara trebuie sa joace in liga I cu orice pret, chiar daca calca peste cadavre si fura o echipa din alt oras. Vremea ACS-ului a trecut, nu mai poti cladi nimic pe buboiul acela, trebuie sustinut clubul care a avut taria sa inceapa reconstructia de jos. Daca nici acum nu intelegi acest lucru, fi pregatit pentru alte „succesuri” marca Nicolae Robu.

@@Drucker a spus: (mai 31st, 2016 at 15:02 )

Personal consider ca „clubul care a avut taria sa inceapa reconstructia de jos ” nu are nici o legatura cu Poli a noastra , cea din trecut , sa zicem 1921 .

Acesta echipa , activeaza pe o fundatie non profit constituita in 2010 (!?!) , avand ca scop printre altele promovarea sportului in randul studentilor (citat din statutul fundatiei ) .De aceea nu vad legatura ( continuitatea ) cu Poli pe care o stim noi .

Centrul de copii si juniori al Politehnicii Timisoara ae trebui sa fie „gaina cu ouale de aur ” in care sa se investeasca sume mari de bani cu un managemant profesionist si transparent , iar rezultatele sunt convins ca vor veni im maxim 3-4 ani .

@Drucker a spus: (mai 31st, 2016 at 15:20 )

Si care este legatura dintre Politehnica Timisoara si clubul furat Recasului, in pur stil dinamovist-stelist?

Drucker a spus: (mai 31st, 2016 at 17:12 )

Legatura e una mica mica de tot .
In asocierea de la ACS Poli se regasesc Institutul Politehnic Timisoara si asociatia lui Boit cea care detine palmaresul si e declarata de o instanta continuatoarea vechii Poli .E putin , dar e ceva .

Dar care e legatura dintre Politehnica Timisoara si echipa (ASU) care joaca pe o fundatie infiintata in 2010 ?

sam a spus: (mai 31st, 2016 at 18:33 )

legea a spus……asc este echipa infintata in 1921…….restul e politica

Herzogheria a spus: (iunie 1st, 2016 at 18:40 )

„Dar care e legatura dintre Politehnica Timisoara si echipa (ASU) care joaca pe o fundatie infiintata in 2010 ? ”

ASU e echipa infiintata de Universitatea Politehnica, ce legatura mai stransa vrei?

Drucker a spus: (iunie 2nd, 2016 at 09:51 )

Gresit !
Fundatia e infiintata de Universitatea Politehnica (in 2010 ) si echipa de fotbal ASU de fundatie .

Herzogheria a spus: (iunie 3rd, 2016 at 15:35 )

bine ca e ACS infiintata de Traian Lalescu…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa

Desemnat marţi preşedinte interimar al PNL Timiş, Vasile Blaga a convocat deja prima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean (BPJ) al filialei pentru joi, la ora 17.00. Aminitim că, la pachet cu demiterea lui Alin Nica din funcţia de preşedinte, Biroul Permanent Naţional (BPN) al partidului a dizolvat şi vechiul BPJ al PNL Timiş. Pe de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Tranziţie rapidă în PNL Timiş. Vasile Blaga a convocat prima şedinţă a BPJ pentru joi după-amiază/Update. Jumătate din primari boicoteză şedinţa
isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării

Baschetbaliștii Timişoarei joacă vineri, 29 martie, de la ora 18.00, cu CS Vâlcea, la sala Constantin Jude. Partida contează pentru etapa a 26-a, ultima din faza secundă a Ligii Naționale, grupa 11-18. Cele două formații se află la egalitate de puncte, 21, pe locurile al treilea și al patrulea. Jocul va decide ocupanta poziției a...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ultimul joc înainte de provocarea primăverii: meciurile pentru evitarea retrogradării
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

lumina libertății

Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă

Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Ziua Jandarmeriei este marcată la Iulius Town prin activități dedicate tuturor membrilor familiei, susținute de reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș. Sâmbătă, 30 martie 2024, în Iulius Gardens, începând cu ora 14.00, vor avea loc prezentări de tehnică și echipament, expunere de autovehicule speciale, dar și demonstrații de dresaj canin. Mai mult, cei mici...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Traseu aplicativ pentru copii, dresaj canin de Ziua Jandarmeriei, dar și Ateliere de Creație, Teatru de Păpuși și competiție de șah, în Iulius Town
Consiliul Județean Timiș a primit confirmarea aprobării cererii de finanțare depuse în cadrul „Programului privind îmbunătățirea calității aerului şi reducerea cantității de emisii de gaze cu efect de seră, prin utilizarea pentru transportul elevilor a autovehiculelor mai puţin poluante de tipul microbuzelor electrice, hibride și alimentate cu gaz natural comprimat”, gestionat de Ministerul Mediului prin...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișul primește 25 de milioane de lei pentru cumpărarea a 25 de noi microbuze ecologice, destinate mediului școlar
După ce a promovat în rândul persoanelor fizice posibilitatea de plată a dărilor către municipalitate prin sistemul online, Primăria Timișoara lansează o secțiune nouă în cadrul Portalului Unic pentru plata impozitelor persoanelor juridice. Companiile au acum opțiunea de a adăuga „Entități juridice” pe Cont , iar astfel își pot achita rapid și sigur impozitele locale....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Firmele își pot plăti dările către Primăria Timișoara prin intermediul Portalului Unic
Societatea timișoreană care a contestat rezultatul licitației pentru stabilirea organizatorului Festivalului Luminii, realizat de Muzeul Național al Banatului, instituție subordonată Consiliului Județean Timiș, va putea să concureze din nou pentru a obține acest contract. Comisia Națională de Soluționare a Contestațiilor a decis că procedura licitației trebuie refăcută, iar MNaB a contestat la Curtea de Apel...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Disputa Muzeul Național al Banatului – Balvia Development a trecut de Curtea de Apel Timișoara. Contestația MNAB, respinsă
Dorința administrației orașului, de a demara operațiunile pentru ridicarea unui nou spital municipal, a făcut joi primul pas spre realizare. Deocamdată vorbim despre hârtii, nu despre demararea unei licitații pentru construire, primarul Dominic Fritz a semnat acordul de colaborare cu IFC, divizie a Băncii Mondiale, instituție care va realiza un prim studiu de prefezabilitate referitor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Primăria Timișoara a semnat cu IFC contractul pentru realizarea studiului de prefezabilitate pentru ridicarea unui nou spital municipal
Universitatea Politehnica Timișoara a dat startul campaniei de admitere pe noul an educaţional 2024/2025. În acest context sunt în derulare o serie de activități: caravana UPT prezintă oferta educațională în liceele din jumătatea de vest a țării; meditațiile gratuite la matematică, informatică, chimie, desen, vin în sprijinul elevilor atât pentru examenul de bacalaureat, cât și...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Start campanie de admitere la UPT
O persoană fizică s-a ales cu o amendă de 15.000 de lei pentru că se ocupa cu activitatea de colectare de deșeuri, fără a deține autorizație în acest sens. Sancțiunea vine după un control al Gărzii de Mediu. Comisarii Gărzii de Mediu, Comisariatul Județean Timiș, au efectuat un control la o persoana fizică, care desfășura...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Garda de Mediu Timiș a amendat o persoană fizică, cu 15.000 de lei, pentru colectarea de deșeuri fără autorizație
Top