Anul trecut au impresionat cu brânză făcută cu bacterii din peșteră, biscuiți cu lavandă, bere ecologică sau dulceață de prune murate. Acum, studenții se pregătesc să prepare noi bunătăți originale. Totul face parte din evenimentul TPA StudentFest, iar câștigătorii competiției vor reprezenta Timișoara la concursul european Ecotrophelia.
Mâncăruri cum nu ați mai întâlnit până acum! Este vorba despre un concurs dedicat studenților de la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare de la Universitatea de Științe Agricole și Medicina Veterinară a Banatului, care vor crea noi produse alimentare, ecologice, și care pot fi introduse pe piața comercială. Competiția este dedicată mai ales studenților din anul IV al ciclului de licență, dar și celor din anii I și II din ciclul de masterat. Evenimentul va debuta pe 25 mai. „Câștigătorii concursului vor reprezenta Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare la faza națională a concursului Ecotrophelia Romania 2016, desfășurat sub patronajul Platformei Tehnologice Europene «Food for Life». Concursul a cunoscut în ultimii ani o amploare deosebită la nivel european, la ultima finală participând echipe de studenți din peste 20 de țări”, transmit organizatorii. În 2015, Timișoara a găzduit etapa națională a Ecotrophelia, iar studenții au uimit publicul, dar și juriul cu mâncăruri deosebite. Atunci, orașul de pe Bega a fost reprezentat de două echipe. Prima a venit în fața juraților cu brioșe cu cicoare și lavandă, un produs dietetic, care reglează glicemia. Cea de-a doua echipă,care a avut cel mai mare succes, a prezentat o brânză delicioasă, realizată cu bacterii colectare dintr-o peșteră din județul Cluj. Pentru a oferi un gust deosebit, condițiile din peșteră au fost refăcute într-un laborator. „„Nu e un concurs culinar de prezentare și degustare! Contează gustul, însă studenții au foarte multe constrângeri financiare, de marketing, economice. Studenții trebuie să prezinte un dosar de marketing, program financiar, costuri, pe de altă parte ar trebui ca toate aceste criterii să fie coerente, iar eu, ca investitor, să pot să investesc în această afacere și să pot să obțin venituri. Acest concurs nu numai că produce educație, dar crește și dezvoltă spiritul antreprenorial al industrie”, explica președintele juriului, Cătălin Bilbie, la ediția din 2015.
Comentarii prin facebook