Stirile din ziua: 18 octombrie 2016

Sesizarea de plagiat in cazul doctoratului Codrutei Kovesi a ajuns la UVT

Sesizarea de plagiat in cazul doctoratului Codrutei Kovesi a ajuns la UVT

Comisia de Etică a Universităţii de Vest din Timişoara se va întruni în această săptămână pentru a discuta pe tema acuzaţiilor de plagiat asupra tezei de doctorat a Codruţei Kovesi. Aceasta şi-a elaborat teza în cadrul Facultăţii de Drept din Timişoara.

Bat-o vina de germana: Eugeniu de Savoya are placuta cu… greseli! / FOTO

Exact în ziua în care s-au împlinit 300 de ani de la intrarea prințului Eugeniu de Savoya în cetatea Timișoarei, pe casa în care a locuit acesta au fost amplasate două plăcuțe comemorative. Toate bune și frumoase, dacă una dintre ele nu ar avea greșeli la textul în germană! De vină este… complexitatea limbii!

Sute de posturi scoase la concurs in Timis, la Rezidentiat 2016

Sute de locuri şi posturi pentru viitorii medici sunt scoase la concurs în Timiş, la viitoare ediție a concursului de rezidenţiat, programat pe 20 noiembrie. La finalul lunii viitoare, cele şase centre universitare mari din România vor găzdui o acest examen destinat absolvenților de medicină generală, medicină dentară și farmacie.

Florică Bîrsăşteanu

PSD Timis are liste! Diaconu a prins locul doi la Senat, Birsasteanu nu mai e deloc!

Social-democrații au închis listele pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. Într-o ședință a CEx, desfășurată marți după-amiază, PSD Timiș a stabilit cu cine va defila în fața timișenilor. Surpriza este retragerea, vehiculată la nivel de zvon, a actualului deputat Florică Bîrsășteanu.

colterm

Noi probleme pe retelele Colterm! Apa calda si caldura, oprite pe durata nedeterminata in zona Stadion

Timișorenii care locuiesc în zona Stadionului „Dan Păltinișanu” și sunt racordați la rețeaua centralizată vor rămâne miercuri, 19 octombrie, fără apă caldă și căldură. Nu se știe când va fi reluată furnizarea acestor utilități, fiind vorba de probleme pe rețea, care nu se știe când vor fi rezolvate.

Dulce ca mierea este banul public. Chiar si pentru ASU Poli

ASU Poli va primi de la Consiliul Județean pentru ultimele meciuri din acest an suma de 530.000 de lei sau, dacă vreți, 117.000 de euro. Ca unul care am scris de nenumărate ori că sportul românesc și, implicit, cel timișorean va intra în colaps fără o susținere financiară inclusiv din partea autorităților locale, cred că acest demers este de salutat.

semafoare

Semaforisoara se regleaza de saptamana viitoare! Cum va fi, de fapt, unda verde

Binefacerile sistemului inteligent de semaforizare se vor vedea abia de săptămâna viitoare – asta susține primarul Nicolae Robu, conform căruia șoferii nu aveau de ce să se aștepte până acum la mult visata „undă verde”. De fapt, va fi vorba despre un „optim de trafic”, în care vor avea prioritate arterele importante.

Stim unde parcam, dar nu prea avem… parcari! Soferii pot vedea pe telefon daca sunt locuri la Modex

Parcări în zona centrală nu prea sunt, dar șoferii pot afla dacă găsesc locuri libere la Modex! Sistemul de parcare inteligentă este funcțional și, de anul viitor, va fi aplicat și în alte zone. Nu se știe însă când va putea fi construită o parcare de mari dimensiuni.

ASU Poli

ASU Poli, in clubul echipelor care primesc bani publici! Peste 117.000 euro de la CJ Timis!

CJ Timiș a avut de dat aproape 950.000 lei pe cel de-al doilea apel de pe agenda sportivă a instituției. Cinci proiecte vor împărți acești bani, după ce o comisie a jurizat proiectele. Mai mult de jumătate din sumă va ajunge la ASU Poli, care trebuie să cheltuiască peste 530.000 lei în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie.

Arta-ma!, de la AIA, un festival care scoate arta in strada

Încă un festival de buzunare are loc peste câteva zile la Timișoara. Asociația Indivizilor Activi (AIA) pune la cale „Artă-mă!”, la care poate participa oricine e interesat de… artă, în diversele ei forme. Vor fi cinci secțiuni și vor fi transformate în „scene” străzi și piețe din zona centrală a orașului.

aquatim

Apa rece oprita la Mosnita Noua

Aquatim anunță că marți, 18 octombrie, între orele 9 și 15, va întrerupe furnizarea apei reci în cartierul Imago din Moșnița Nouă, pe străzile Arinului, Arlechino și Domino, pentru lucrări de conectare a conductelor de apă la rețeaua de distribuție. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor

Top