Stirile din ziua: 19 octombrie 2016

Cele mai frumoase bijuterii, in parada la Iulius Mall

Creatori de bijuterii din întreaga lume vin la Iulius Mall Timișoara, pentru o seară cu adevărat strălucitoare. A patra ediție a Festivalului Internațional Art Jewelry reunește colecții de bijuterii care poartă semnătura a 20 de designeri in Japonia, Armenia, Statele Unite ale Americii, Rusia, Ucraina și România.Creatori de bijuterii din întreaga lume vin la Iulius Mall Timișoara, pentru o seară cu adevărat strălucitoare. A patra ediție a Festivalului Internațional Art Jewelry reunește colecții de bijuterii care poartă semnătura a 20 de designeri in Japonia, Armenia, Statele Unite ale Americii, Rusia, Ucraina și România.

Palatul Administrativ, CJT

Migratia de la Primaria Timisoara la CJ Timis ar putea continua

Mult discutata organigramă a CJ Timiș va intra în vigoare de la 1 noiembrie și va aduce cu ea diverse schimbări. De la această dată, cinci angajați din Primăria Timișoara își vor schimba locul de muncă, dar e foarte posibil ca ei să fie urmați și de alții. Președintele CJ, Sorin Grindeanu, îl contrazice pe primarul Nicolae Robu.

Laptele si cornul s-ar putea lasa cu sanctiuni la CJ Timis

Două luni: de atât au avut nevoie angajații CJ Timiș, pentru a posta pe SEAP anunțul pentru programul „Laptele și cornul” din anul școlar viitor! A durat atât de mult pentru că în instituție nu există proceduri de lucru și, dacă cel care se ocupă de un proiect pleacă în concediu, totul rămâne în aer până la revenirea lui!

Ioan Ambrus nu mai e presedintele PNL Lugoj: Suntem incompatibili cu PDL

Filiala Lugoj a PNL a rămas, miercuri, fără președinte, iar liberalii vor trebui să numească un alt consilier local. Ioan Ambruș și-a dat demisia din toate funcțiile deținute în partid și spune că face acest lucru pentru că luptele între vechii liberali și PDL-iști de la Lugoj au depășit orice limită. El pune pe seama acestor lupte și rezultatele de la locale, dar anunță și alte „dezertări”.

Doar o treime din cei care vand in pietele volante sunt mici producatori! Restul sunt speculanti

Reguli noi și mult mai stricte pentru cei care vând în piețele volante din Timișoara, amenzi care pot ajunge la 2.500 de lei plus confiscarea mărfii, dar o problemă tot rămâne. Directorul de la Piețe SA susține că fenomenul speculanților cu atestat de producător e aproape imposibil de stopat și că ar fi nevoie de o taxă și în piețele volante.

Ce-a zis racul cand s-a trezit in fotbalul mare? „Obligatoriu inainte!”

Mai demoralizantă decât poziția în clasamente a celor două Poli e lipsa lor de perspectivă. Iar peste toate, dezarmant e că nimeni nu se supără foarte tare. Cei 1.000 de oameni care mai merg la ACS Poli în prima ligă sunt resemnați la adăpostul scuzei că procesul dintre administrația locală și Curtea de Conturi a României blochează activitatea fotbalistică pe culmi înalte.

Primarul pe persoana fizica a pierdut prima batalie cu ANI

Magistrații de la Curtea de Apel Timișoara au respins acțiunea formulată de primarul din Criciova împotriva unui raport al Agenției Naționale de Integritate. Cristian Cătană (PSD) este acuzat de incompatibilitate, pentru că fost în același timp primar, administrator de firmă și PFA. El mai are posibilitatea unui apel, dar, dacă va pierde, va pierde și funcția.

Casele care le plac timisorenilor: votate si premiate

O casă de pe strada Ranetti, Catedrala Mitropolitană și Opera Română au fost cele mai votate edificii din Timișoara! Asociația „În comunitate”, care a inițiat concursul „Casa care-mi place”, a premiat și un timișorean care a propus o clădire în prag de dispariție.

limba germană

60 de ani de germanistica la Universitatea de Vest din Timisoara

Catedra de limba și literatura germană de la Universitatea de Vest vor sărbători 60 de ani de existenţă, alături de specialişti din 19 ţări. Aceasta, prin intermediul unei sesiuni internaționale jubiliare, organizată în colaborare cu Biblioteca Austria, Centrul Cultural German și Filiala Timișoara a Societății Germaniștilor din România.

aquatim

Apa rece oprita la Sag

Aquatim anunță că miercuri, 19 octombrie, între orele 9 și 16, va fi spălat rezervorul de acumulare a apei potabile de la stația de tratare din Șag. În acest interval va fi întreruptă furnizarea apei potabile în localitate. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zonele

Intreruperi de curent

Enel a programat miercuri, 19 octombrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Albinelor (p), Dr. R. Koch (p), Olanda (p), Stuparilor (p), Acad. P. Negulescu (p), Intrarea Cocoșului (p), A. Demetriade (p), Foișor (p), str. .Gh. Lazăr (p), Pictor Ion Zaicu (p), orele 9 – 17; Sacoșu Mare (p), Racovița (SP Man), Jebel

Top