Stirile din ziua: 13 octombrie 2016

Inca un val de migranti opriti la frontiera, ziua in amiaza mare!

Inca un val de migranti opriti la frontiera, ziua in amiaza mare!

Disperarea migranților nu mai ține cont de nimic! Poliţiştii de frontieră timişeni și poliţişti din cadrul Poliţiei Rurale Denta au prins, joi la prânz, nu mai puțin de 17 persoane, printre care patru copii, care voiau să ajungă ilegal în vestul Europei.

alina gorghiu

Alina Gorghiu deschide lista PNL Timis pentru Senat!

Dacă nu e un copreședinte, atunci e un președinte! Liderul PNL Alina Gorghiu va deschide lista PNL Timiș pentru Senat! Ea va fi urmată de… Mariana Nagy! La Camera Deputaților, primul loc este ocupat de Marilen Pirtea, urmat de Ben-Oni Ardelean și, încă o surpriză, Balint Petrescu! UPDATE: Presa centrală susține că Gorghiu nu s-a decis!

Aproape 100 de copii din Timis aveau paduchi, iar in doua cazuri s-a descoperit raie

Deşi suntem în anul 2016, aproape 100 de copii din Timiș au fost descoperiți, atunci când au venit la şcoală pentru un nou an de studiu, cu păduchi. Mai mult, medicii au descoperit şi două cazuri de râie. Cea mai mare problemă o reprezintă însă anginele sau, cum este popular cunoscută afecţiunea, „roşul în gât”.

Apele si digurile din Banat, verificate de specialisti sarbi si romani

Toate râurile şi construcţiile hidrotehnice aferente din zona de graniţă a Banatului sunt verificate în aceste zile de echipe de specialişti români şi sârbi. Caraşul, Vicinicul, Bârzava, Timişul şi Bega Veche sunt în atenţia acestora, operaţiunea fiind prevăzută de un acord semnat încă din anul 1955.

De ce miroase urat la Ghizela: e prea mult gunoi, care lasa prea multa… zeama

Prea multă soluție care se scurge din tonele de gunoi depozitate la Ghizela și prea puține deșeuri colectate selectiv – acestea par a fi cauzele mirosului pestilențial sesizat în apropierea deponeului ecologic. Soluții imediate încă se caută și, între timp, va fi mărită capacitatea stației de epurare.

ciuhandu-si-cojocari

Vendeta sau Justitie? Procurorul Dorobantu a redeschis dosarul Heaven pe numele lui Ciuhandu si Cojocari

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș a disjuns din Dosarul Heaven un alt dosar în care foștii capi ai Primăriei Timișoara, Gheorghe Ciuhandu și Ioan Cojocari, sunt urmăriți penal pentru neglijență în serviciu. Dosarul este instrumentat de procurorul Ciprian Dorobanțu, care s-a ocupat și de Dosarul Poli. Dorobanțu a plecat din DNA după ce, la rândul lui, este cercetat penal pentru că a fost prins băut la volan.

Universitatea de Medicina cauta tratament pentru obezitate! Are la dispozitie 9 milioane de lei

Universitatea de Medicină şi Farmacie Timişoara va avea la dispoziţie nouă milioane de lei pentru a găsi tratamentul necesar celor care suferă de obezitate. Cu fonduri europene, mediciniştii vor lucra la stabilirea unor diete corespunzătoare fiecărui pacient, pe baza variaţiilor genetice.

Si profesorii raman corigenti! Cine a luat prima proba a examenului de directori de scoli

Au vrut să fie directori, dar nu au reușit să obțină punctaj minim la prima probă a concursului. Este cazul a 23 de profesori din Timiș. Au existat și absențe, dar și un dascăl care s-a retras după ce a văzut subiectele. Concursul continuă cu analiza CV-ului și interviul.

Marilen Pirtea se incurca in stiinta: nu mai stie de cand are carnet de partid!

Marilen Pirtea pare să aibă unele probleme cu memoria! Dacă în luna august declara pentru deBanat.ro, că activează politic din 2008, în octombrie, el susține că nu a fost niciodată membru de partid, până acum câteva luni. UPDATE: Rectorul UVT afirmă că, în 2008, a avut doar o înțelegere u șefii PDL de la vremea respectivă.

Instalart/ Obiect/ 004. Din nou la Timisoara

Proiectul Instalart/ Obiect/ 004 ajunge vineri, 21 octombrie, în Timișoara. Sunt șase propuneri de design destinate mediului urban, care vor putea fi văzute de timișoreni timp de două săptămâni. Lansarea proiectului aduce și un concert Les Elephants Bizarres, dar și un open bar, la care intrarea este liberă.

aquatim

Fara apa rece la Bogda

Aquatim anunță că joi, 13 octombrie, între orele 9 și 16, va întrerupe furnizarea apei în Bogda, pentru spălarea rezervorului de înmagazinare a apei din localitate. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil să apară apă tulbure la robinetele consumatorilor din zonele menţionate. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, recomandăm utilizatorilor să

Intreruperi de curent

Enel a programat joi, 13 octombrie, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Intrarea Cucului nr. 1, Divizia 9 Cavalerie (p), Louis Pasteur, Constantin cel Mare (p), Pomiculturii (p), Martir Silviu Motohon (p), Gh. Leahu, orele 9 – 17, str. Arh. I. Mincu, I. Roată (p), orele 9 – 11; Săcălaz – zona str.

Top