Ministrul Sănătății caută încă soluții pentru situația de la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu”. Două din clădirile în care funcționează acesta sunt retrocedate și sunt subiectul unui proces cu noii proprietari. Secțiile din aceste imobile ar putea ajunge în stradă.
Spitalul de copii din Timișoara funcționează, în prezent, în 11 clădiri. Două sunt deja retrocedate, iar șapte secții ar putea ajunge în stradă. Într-un imobil sunt Secţia Clinică de Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, cu Anestezie şi Terapie Intensivă, ORL şi Oftalmologie, iar într-altul, laboratorul, Pneumologia şi Ftiziologia şi Arhiva.
Primăria Timişoara, ca proprietar al spitalului, a ajuns în instanță cu noii proprietari de etnie romă. Municipalitatea contestă legalitatea retrocedării în natură. O variantă ar fi construirea unui nou corp de clădire, dar suma de 15 milioane de euro este mai mult decât prohibitivă.
Ministrul Sănătății, Vasile Cepoi, aflat vineri la Timișoara, se recunoaște depășit momentan de această problemă. „Cunosc situația de la Spitalul de Copii Louis Țurcanu, dar trebuie să recunosc că acum nu am soluții pentru rezolvarea ei”, a spus oficialul. „Căutăm o soluție, acest spital trebuie să funcționeze în regim normal”, a mai afirmat Cepoi. În 2011, la „Louis Țurcanu” au fost internaţi şi trataţi aproximativ 19.000 de pacienţi.
Comentarii prin facebook