Mai opriti-l pe primarul Robu!

Dacă numai un sfert din bunătățile promise de primarul Robu în campania electorală pentru locale, dar mai ales în cea de acum pentru parlamentare, ar deveni realități ale urbei, păi atunci omului ăstuia cred că i s-ar ridica o statuie în bronz, chiar lângă cea a lui Marian Iancu, pe aleea personalităților din Parcul Central.

Și vă rog să nu rețineți nicio remarcă negativă din treaba cu Iancu, de vreme ce pozitivul președintelui BkP la Poli nu va mai fi atins de nimeni vreodată pe-acest pământ. Dar să revenim la primarul Robu. Are omul ăsta o vervă în munca asta de modernizare a orașului, mai că-ți vine să-l acuzi de populism dacă n-ar merita și dumnealui o porție de răbdare din partea electoratului.

În grafic este cu mutarea „acvariului”. Nici nu mă gândesc că treaba asta n-ar face-o, cum a promis, în primele șase luni de mandat. Echipa de fotbal mișcă într-o direcție ce se presupună că-i bună, chiar dacă treaba n-a mers ca unsă în privința publicului și a aducerii galeriei la stadion.

Cu personalul incomod al administrației Ciuhandu treaba se mișcă mai greu, din pricină de detalii juridice. Ciupa de la Mediu ce-l mai salvează pe primar, prin plecarea sa la pensie, dar cu ceilalți șefuți mai trebuie să așteptăm lunile de toamnă să cadă câte unul la 30 de zile. Mă îndoiesc că se vor întâmpla prea multe în direcția asta, dar hai să revenim la planurile ce-i vin primarului cu o ritmicitate debordandă.

Dacă nu o dată pe zi, atunci măcar o dată pe săptămână, aflăm că vom avea ba un pasaj subteran în Piața Operei, Internet în parcuri, ba un stadion de rugby în Blașcovici, o piațetă în față la Modex sau un campus universitar plin de biblioteci, săli de simpozioane, ochelariști, tocilare, de-or ajunge tinerii să-și taie venele și să treacă pe droguri tari de plictiseala ce se va lăsa în complexul studențesc. Foarte frumos, dacă aceste promisiuni ar avea măcar o minimă șansă de a fi realizate înainte de al cincilea mandat Robu în fruntea primăriei.

Dar astea nu sunt toate minunățiile cu care edilul vrea să ne bucure. E ca și cum ajungi acasă plictisit de fasolea de post a administrației Ciuhandu și, brusc, observi că soția te așteaptă cu fripturi, sarmale aburinde, savarine aromate, vinuri alese și câte altele din cartea de bucate liberală. Te întrebi ce nu e în regulă. Merităm noi să se prăvălească pe noi atâtea realizări ale edilului Nicolae Robu?

Apropo, mai simplu de rezolvat e promisiunea cu mutarea bâlciului de Crăciun pe strada Mărășești și înnoirea căsuțelor, vreun staul nou, oi mai vesele, reni mai dolofani. N-ar fi foarte greu de realizat nici planul cu terasele pe faleza Begăi, dar amenajarea zonei Cetate în integritatea sa pietonală, lărgirea pasajului Jiul, înnoirea parcului de tramvaie, atragerea de fonduri pentru realizarea unei legături civilizate între oraș și autostradă și ridicarea unui spital de copii nou-nouț nu vor fi treburi ușoare. Hopuri peste care, n-am niciun dubiu, Nicolae Robu va trece în viitorii nu știu câți ani.

Ce mi-e teamă că nu mai apucă să facă primarul Timișoarei ar fi celelalte peste 200 de promisiuni deosebit de atrăgătoare ce urmează să ni le facă dumnealui săptămânal, 52 de săptămâni pe an, trei ani și jumătate de acum înainte. Că deja presa de peste vară ne dă marfă în titluri apetisante. „Primarul Robu vrea să desființeze Telpark, dar nu știe ce pune în loc”, sună un titlu din 10 iulie în mai toate publicațiile locale. Termen: luna septembrie, „luna restructurărilor” de după un audit ce-a fi trebuit să descopere „crocodilul” și la ADP, după modelul „fâsâit” cu Ciupa de la Mediu.

P.S. Ce m-aș bucura eu foarte tare e ca onor Consiliul Local Timișoara, primarul Nicolae Robu, viceprimarul Grindeanu, ADP-ul sau oricare instituție locală să pună mână de la mână să facă niște WC-uri publice măcar în parcurile și-n zonele centrale. Ori să pună vreo firmă de salubrizare să curețe de căcați și resturi de hârtie igienică zona dintre bastionul din Piața 700 și gardul viu de lângă ghereta RATT. E raiul fecalelor de boschetari acolo. Ba chiar Poliția Locală ar putea să facă o treabă bună, fiind limpede că analiza fecalelor de-acolo le-ar arăta oamenilor legii o statistică clară a migrației.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

14 comentarii pentru acest articol

anti-acvariu a spus: (octombrie 30th, 2012 at 13:09 )

ma da astia cu acvariu se tin tare de tot il ataca pe robu din toate partile. pe de o parte e bine ca in felul asta stim ca robu i-a atins unde ii doare la coruptie. jos acvariu si toti tradatorii care se impotrivesc.

Mirel a spus: (octombrie 30th, 2012 at 13:15 )

Da…ar fi de interes sa se tina cont de parerile pertinente ale locuitorilor orasului astfel incat sa se mearga in acea directie si apoi sa se vina cu idei „noi”. Da…avem un oras care are nevoie de multe imbunatatiri. Ca se va restructura organigrama Primarie o stim cu totii si sigur se va infaptui in viitorul apropiat. Modernizarea cartierului Cetate…deja e in derulare un proiect european in acest sens, deci se va face. Ceea ce i se poate reprosa dlui Primar e graba de a pronunta termene. Si apoi vin micile detalii ce intarzie si amana demararea proiectelor (licitatii, firme neserioase, etc.). Nerabdarea nostra e si justificata prin prisma termenului mare de timp in care am vazut ca nu s-a facut nimic si acum asteptam ca tot ceea ce ni se promite sa se si realizeze in termenul promis. Concluzia..mare atentie la pronuntarea termenelor, lumea nu mai are rabdare

Luiza a spus: (octombrie 30th, 2012 at 13:45 )

Robu se pare ca e intr-adevar un tip parolist! 😀

Gigi Becali a spus: (octombrie 30th, 2012 at 13:49 )

Domnu colegu de partid, ce hahalera de acvariu te necajeste? Zi ca vin eu cu si dau de pamant cu toate zdrentele, hahahahaaaaaaaaaaaaa

pt. gigi becali a spus: (octombrie 30th, 2012 at 14:05 )

unora le place in acvariu, de aia il ataca pe robu si pe usl. ii doare cand se face ceva, mai ales daca nu sunt ei sa mai ia si ceva comisioane. pdl arde la groapa de gunoi a istoriei.

Gigi Becali a spus: (octombrie 30th, 2012 at 14:16 )

Hahalero, ai dreptate, mue la pdl. Tu nu stii zdreanto ca eu acum sunt cel mai mare liberal? Mi se spune JIJI Becalianu

Dana a spus: (octombrie 30th, 2012 at 16:52 )

Da chestia e ca multe din cele promise sunt deja pe rol. Nu sunt inca finalizate, dar vor incepe sa se finalizeze. Directia de mers e una buna! I Inainte!

felicitari pt articol a spus: (octombrie 30th, 2012 at 16:53 )

cred ca in randurile articolului acesta se regasesc parerile foarte multi timisoreni…eu sunt unul dintre cei care s-au saturat de declaratiile domnului primar in care ni se promite marea cu sarea…in timp ce adevarul e ca nu face altceva decat sa ne arunce cu sare-n ochi

@felicitari... a spus: (octombrie 30th, 2012 at 17:16 )

Tu chiar vorbesti serios? acuma pe bune… a miscat ceva in orasul asta pana nu a avenit Robu? Ia mai intereseaza-te! Ca de la rev imi rupeam masina in gropi…acum macar au inceput sa se mai asfalteze strazile in oras !

@@felicitari a spus: (octombrie 30th, 2012 at 17:38 )

pai tocmai asta e problema domnului robu…ca mai sunt si cetateni in timisoara care se intereseaza, si nu cred orice spun el…plus ca nu trebuie sa faci mari eforturi, ajunge sa iesi afara din casa sa observi ca vorbim de aceeasi timisoara ca si pe vremea lui ciuhandu

opriti-l pe robu din promisiuni:) a spus: (octombrie 30th, 2012 at 17:43 )

sasule, rau ai ajuns. sa scrii ode! :))) vai de capul tau de ginere pesedist ce esti 🙂 l acate a promis fatalaul de idol al tau, nu o sa ii ajunga 4 mandate. macar ciuhandu a inceput la 45 de ani in primarie, nu la 60 ca asta pletos 🙂

Andrei a spus: (octombrie 30th, 2012 at 20:53 )

Robu e singurul primar care a prezentat raport cu cea facut in primele 4 saptamani de mandat si a facut o gramada de lucruri bune iar de-atunci pana acum a facut mai multe ca ciuhandu in cei 18 ani cat a fost primar. Faptul ca a dat drumul la o duzina de proiecte mari care iau cel putin un an pana incep efectiv cum sunt cel 3 pasaje pe sub calea ferata la str. Jiul, str. Popa Sapca si la Solventul si la subpasajul Michelangelo si la reabilitarea centrului istoric si la ala cu jocurile de apa si lumini pe muzica pe Bega si multe altele nici nu le mai stiu arata ca avem un primar super. Si eu ma bucur ca orasul e mult mai curat acum si ca s-a asfaltat Stan Vidrighin pe 4 benzi si o mare parte din str. Closca tot pe 4 benzi pe care eu circul cand merg si vin de la lucru la Continental Automotive. Si mai apreciez si ca s-a facut str. pietonala Marasesti care e super si ca Robu s-a tinut de cuvant si cu Poli si a creat o echipa noua a noastra a timisorenilor fara mitici sau alti smecheri care e pe locul 2 in liga a doua deci pe loc promovabil. Nu-s destule pt. 4 luni de cand e primar? Sunt enorm de multe fraierilor nemultumiti!

bonicud a spus: (octombrie 31st, 2012 at 10:12 )

Se pare dupa cum afirma domnul Andrei ca Robu actualul primar al Timisoarei ar candida la „un loc in parcul personalitatilor”.Tot asa ,mai departe,domnule Robu.Nicu.

Corina a spus: (noiembrie 8th, 2012 at 00:12 )

Cel mai patriot om (primar) Aveti grija de cetateni si faceti cel mai „mandru” oras din romania pt ca banatu ii fruncea. Felicitari domnu’ Robu!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12

Recent a avut loc etapa zonală de Fotbal fete – U 12 ani – ”Cupa Tymbark Junior”, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Reprezentantele județelor Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinţi și Timiș au oferit un adevărat spectacol fotbalistic, cu momente memorabile desfășurate pe terenurile de joc ale bazei sportive Euro Center Sport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi

UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100 de ani fiind dată şi de programele inovative şi în alte domenii, cum ar fi de exemplu cultura. Dacă în 2023 Universitatea Politehnica Timișoara și-a deschis spațiile și a organizat cele mai multe evenimente în cadrul Capitalei Culturale Europene, dimensiunea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului de contestare a alocării banilor din bugetul de echilibrare, respectiv a sumelor allocate pentru drumurile locale, Mihai Ritivoiu, prefectul de Timiș, îi răspunde. El spune că procesul se putea judeca și în lipsa reprezentanților Prefecturii, problemele sunt cu totul altele....
Citeşte tot articolul Citeste articolul Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”
Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta Unită, care îl susține pe Alin Nica la șefia Consiliului Județean, au avut luni zi plină. Acestea au depus dosarele de candidatură pentru liderii lor și pentru listele cu consilieri, la Biroul Electoral Municipal Timișoara și la Biroul Electoral Județean...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș
Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a primit o carte de rezident din partea autorităților române și anunță că nu are niciun buletin de Germania sau vreun domiciliu secret acolo. În plus, după Paști își va depune dosarul pentru obținerea cetățeniei, a anunțat, luni, Fritz. Tocmai ce mi-a venit cartea de rezidență permanentă, spune cu mândrie primarul,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Dominic Fritz are carte nouă de rezidență permanentă în Timișoara
Fostul primar Nicolae Robu minte cu o debordantă naturaleţe chiar şi atunci când minciuna este mai mult decât evidentă. De unde rezultă că la el minciuna este patologică. S-a întâmplat în urmă cu o zi, într-un – să-i spun aşa – război al stickerelor. În urmă cu o zi, primarul Dominic Fritz a prezentat pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jurnal de campanie (8). Patologia minciunii. Robu minte de îngheaţă apele chiar şi atunci când minciuna e de prisos
Recent a avut loc etapa zonală de Fotbal fete – U 12 ani – ”Cupa Tymbark Junior”, competiţie desfăşurată în cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Reprezentantele județelor Arad, Alba, Caraș-Severin, Hunedoara, Mehedinţi și Timiș au oferit un adevărat spectacol fotbalistic, cu momente memorabile desfășurate pe terenurile de joc ale bazei sportive Euro Center Sport...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Campioana națională de fotbal fete a Școlii 24 confirmă și anul acesta prin calificarea la etapa finală a Cupei Tymbark Junior U12
Alin Nica, președintele CJT, acuză Prefectura Timiș că tergiversează procesul în care a contestat modul de alocare a banilor din fondurile de echilibrare, respectiv banii pentru drumuri de la Consiliul Județean.  În acest fel se dorește întârzierea alocării banilor, prilejul fiind folosit de PSD ca și formă de luptă politică.  “Săptămâna trecută am avut termen...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Președintele CJT acuză “Prefectura PSD” că tergiversează procesul fondurilor bugetare de echilibrare, în scop politic
UPT nu înseamnă doar învăţământ de calitate, dimensiunea institului cu o istorie de peste 100 de ani fiind dată şi de programele inovative şi în alte domenii, cum ar fi de exemplu cultura. Dacă în 2023 Universitatea Politehnica Timișoara și-a deschis spațiile și a organizat cele mai multe evenimente în cadrul Capitalei Culturale Europene, dimensiunea...
Citeşte tot articolul Citeste articolul UPT continuă să inoveze şi în domeniul cultural: vouchere speciale pentru studenţi
Un domeniu în care am rămas din nou în urmă față de alte județe este cel al festivalurilor de muzică. Aici nu mai este vina ‘Bucureștiului care nu ne-a dat bani’, ci o problemă locală, de colaborare și organizare. Este frustrant ca timișorenii să fie nevoiți să meargă la Cluj pentru Untold și Electric Castle...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timișoara merită un festival muzical de top
Primarul suspendat al comunei Checea, Daniel Florea, nu va mai putea candida pentru un nou mandat, potrivit unei decizii definitive din justiţie. Este al treilea primar, după Recaş şi Şandra, care are interzis la candidatură. După edilii PSD din Recaş şi Şandra (ultimul suspendat din funcţie) nici Daniel Florea, primarul suspendat al comunei Checea, nu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Încă un primar din Timiş are interzis la candidatură. PNL-istul Daniel Florea nu va putea candida pentru Primăria Checea
Top