De la cine a învățat Dragnea democrație

La o zi după „marea gunoiadă” a PSD de la București, Liviu Dragnea a avut o prezență absolut halucinantă la Antena 3. Sub privirile umede de admirație ale lui Gâdea și Badea, liderul PSD a avut o criză de demență, înjurând în stânga și dreapta, făcându-i șobolani pe toți cei care nu i se închină, de la procurori, politicieni, lideri ai societățiii civile etc. (Evident nimeni de la CNA sau CNCD nu s-a autosesizat, în condițiile în care CT Popescu a fost amendat doar pentru c-a spus că Vasilica Dăncilă are freză de pavian.) N-au scăpat de săgețile otrăvite ale liderului PSD nici măcar UE și NATO, e adevărat fără a fi etichetate drept organizații șobolănești.

„Am vrut să arătăm și partenerilor noștri străini, pentru că după Revoluție, toți partenerii noștri, NATO, UE, ne-au spus și ne-au promis că o să ne învețe democrația, pentru că noi nu o știam…Venind din comunism, noi trebuia să învăţăm democraţia de la dumnealor. Eu zic ar trebui să își asume toți partenerii străini această responsabilitate: că au încurajat, ba chiar parțial au și finanțat acest stat paralel și acest sistem odios. Chiar l-au susținut public, în mai multe rânduri și ar trebui să-și asume asta, pentru că nu asta e democrația la ei acasă”, a delirat Dragnea. Dincolo de acuzele, de altfel mult dezbătute, că UE și NATO ar fi finanțat „statul paralel” (până acum știam că doar Soros a făcut acest lucru), de un alt aspect din aceste afirmații vreau să mă leg acum. Respectiv, de cum s-a învățat democrație în România.

Și nu, Dragnea și cei din jurul lui n-au învățat democrație de la țările occidentale, nici n-au avut de gând să facă acest lucru. Pentru ei lumina a venit tot din Est. E adevărat, ei au mimat o apropiere de Vest, dar asta numai pentru a ciordi (folosesc limbajul lor) fonduri europene, iar Tel Drum-ul anchetat de OLAF este un exemplu concret. Din păcate, nici românii n-au fost lăsați să învețe democrația reală, fiind lăsați dinadins într-o stare extrem precară din punct de vedere a înțelegerii sistemului democratic. Vorbesc de o democrație funcțională, în care oamenii votează conștient, nu ca niște turme de bipezi duși la urne cu biciul. Iar nenumăratele declarații ale celor veniți sâmbătă la București demonstrează cu prisosință aceste lucruri.

Într-o țară cu adevărat democratică, în care un pilon de bază este educația, un partid ca PSD ar fi trimis în tomberoane. Pe o scară reală a valorilor, un individ ca Dragnea nu doar că nu conducea România, dar vindea și acum bere la butoi prin satele Teleormanului. Să nu mai spun de alte vietăți pentru care lanțul evoluției s-a rupt demultișor, precum Iordache, Nicolicea, Rădulescu-Mitralieră, Șerban Nicolae și alții. Mai făceau aceste specimene legi într-o democrație funcțională de tip occidental? O democrație reală înseamnă instituții independente, puternice. Ce democrație e în România în care, începând cu Curtea Constituțională, toate instituțiile sunt la picioarele țărănoiului din Teleorman? Or, nu asta am învățat de la UE și NATO. Astea s-au învățat de la Kremlin, Istanbul sau chiar Pekin. Fiindcă într-o democrație funcțională, occidentală, este absolut imposibil ca un analfabet să ajungă premier. Nu, Dragnea și ai lui n-au vrut niciodată să învățăm democrație de la UE, dintotdeauna ei au pus în practică titlul unei vechi piese a Sarmalelor Reci. Evident, e vorba de „Țara te vrea prost”.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

2 comentarii pentru acest articol

Radu Moraru a spus: (iunie 12th, 2018 at 15:47 )

Adevar grait-ai, INO! Desi, parerea mea, ai fost cam bland.

 
anteconbega a spus: (iulie 15th, 2018 at 08:21 )

„Din păcate în locul unor oameni cinstiţi şi educaţi, instituţiile româneşti au fost populate cu hoţi şi şarlatani. În locul unor intelectuali de calitate am fost obligaţi să punem analfabeţi şnapani, în locul unor oameni capabili să dialogheze civilizat, am adus făpturi care urlă şi creaturi care înjură şi scuipă, ghiolbanii şi primitivii i-au înlocuit pe oamenii inteligenţi şi serioşi. (…) Miliţienii au ajuns profesori de democraţie, turnătorii au devenit instructori de etică şi morală, iar nulităţile s-au transformat în modele de comportament.” (Marius Tucan)

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

Marilen Pirtea: „Propunerile UDMR la Legea Educației sunt umilitoare și discriminatoare”

Marilen Pirtea consideră că propunerile făcute de UDMR la Legea Educației ar instaura discriminarea prin lege. Deputatul PNL de Timiș spune că acestea sunt umilitoare pentru profesorii, studenții și elevii de etnie română. Coordonatorul Comisiei de Educație a PNL, Marilen Pirtea afirmă că declarațiile de joi ale reprezentanților UDMR cu privire la prevederile pe care...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Marilen Pirtea: „Propunerile UDMR la Legea Educației sunt umilitoare și discriminatoare”
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

Înfrângere așteptată. Fără Neagu, România este oprită de Rusia din drumul către „aur”

România, fără Cristian Neagu, care va sta pe „tușă” cel puțin jumătate de an după accidentarea din meciul cu Ungaria, nu a emis pretenții în fața Rusiei antrenate de Yevgeni Trefilov. După un start de meci curajos, handbalistele românce nu s-au putut menține la nivelul adversarelor. Inițial, ex-sovieticele conduceau la pauză cu doar un gol,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Înfrângere așteptată. Fără Neagu, România este oprită de Rusia din drumul către „aur”
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Analiză Imobiliare.ro: De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

În ultima perioadă au existat multe speculații potrivit cărora, piața imobiliară se îndreaptă spre o criză similar celei din 2008. Datele Imobiliare.ro și Analize Imobiliare (platforma dezvoltată și susținută de portal) arată însă că actualul context de piață este semnificativ diferit față de cel din 2008. Un prim argument în acest sens este dat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză Imobiliare.ro: De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

România, fără Cristian Neagu, care va sta pe „tușă” cel puțin jumătate de an după accidentarea din meciul cu Ungaria, nu a emis pretenții în fața Rusiei antrenate de Yevgeni Trefilov. După un start de meci curajos, handbalistele românce nu s-au putut menține la nivelul adversarelor. Inițial, ex-sovieticele conduceau la pauză cu doar un gol,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Înfrângere așteptată. Fără Neagu, România este oprită de Rusia din drumul către „aur”