Conform Institutul Național de Statistică, inflația anuală a ajuns în luna februarie la 7,6%. Un rol important pentru această creștere l-au avut și majorările prețurilor alimentelor în acest an.
Pe primul loc într-un top al majorărilor din 2011 se află cartofii, care sunt mai scumpi cu 10,34% față de luna ianuarie și cu aproape 17% față de 2010. Pe locul doi sunt legumele și conservele, la care în februarie prețurile au crescut cu 7,98% și cu 14,46% față de sfârșitul lui 2010. Fructele proaspete ocupă locul trei în clasament: majorare cu 4,07% în februarie și aproape 7% față de decembrie 2010. Zahărul se află pe poziția a patra, cu o scumpire de 3,52% în februarie și 5,59% față de sfârșitul lui 2010. Cărțile, ziarele și revistele sunt și ele mai scumpe cu 4,89% față de ultima lună a lui 2010. Pe locul al șaselea în topul scumpirilor se află uleiul, al cărui preț în februarie este mai mare cu 2,67% și cu 4,16% față de luna decembrie. Urmează laptele, cu o majorare a prețului de 2,39% în februarie față de luna ianuarie și cu o creștere de 4% față de 2010. Făina se află și ea în top. S-a scumpit în luna februarie cu 2,01% și cu 3,9% față de 2010. Și pentru energia termică plătim mai mult în 2011, prețul la gigacalorie crescând cu 3,21% în luna ianuarie. Pe locul 10 se află pâinea, care este mai scumpă cu 3,32% din luna februarie.
Comentarii prin facebook