Stirile din ziua: 29 martie 2011

Buia, Vastag & co., la Euro 2011!

În criza acută de performanţe din fotbalul românesc, naţionala sub 17 ani a realizat, marţi seara, un succes deosebit. Selecţionata condusă de Adrian Văsâi, compusă din jucători născuţi în 1994, s-a calificat la turneul final al Campionatului European.

Pusca si doctrina lata, taranisti erau odata!

Societatea „Timişoara” a obosit să mai acorde tradiţionalele ei premii. Anul ăsta le-a dat pe ultimele. 20 de ani de „Secera şi Ciocanul”, cel mai aşteptat premiu acordat limbilor de lemn şi capetelor pătrate care ne-au dominat ţara atâta vreme, s-au dovedit suficienţi pentru o lume care a abandonat cam demult lupta de baricadă.

Sef nou la Politia de Frontiera Timis

Un sârb va conduce Poliţia de Frontieră Timiş, care a rămas fără şefi în urma unui control al IGPR. Acesta s-a încheiat săptămâna trecută, dar ofiţerii aflaţi la comanda inspectoratului timişean au demisionat înainte de prezentarea concluziilor.

Etichete:

Cartea fara E-uri, la Carturesti

Timişorenii îl ştiu pe Şerban Foarţă că se implică numai în evenimente ieşite din comun, fie că e vorba de poeziile pe care le scrie sau de traduceri. Marţi seară, de la ora 19, la librăria Cărtureşti – Mercy, poetul e prezent la lansarea unei cărţi inedite pe care a tradus-o.

Concurs de traducere a poeziei spaniole

Tinerii din România care cunosc limba spaniolă şi iubesc poezia pot participa la concursul naţional de traducere a trei poezii din limba spaniolă în română. Organizat de Departamentul de Limbă Spaniolă al Universităţii de Vest Timişoara, împreună cu Compania spaniolă Via Rumania, concursul urmăreşte să promoveze literatura spaniolă.

Targ de turism, la mall

În perioada 1-3 aprilie, la demisolul, parterul şi etajul Iulius Mall cea de-a şaptea ediţie a târgului de turism „Shop-ul de vacanţă!”.Peste 35 de companii îi aşteaptă pe bănăţeni cu cele mai inedite oferte pentru petrecerea vacanţei de vară.

Targ de sporturi de vara

În perioada 1-3 aprilie, Pensiunea Casa Leone organizează primul târg din Timişoara specializat pe sporturi de vară. Acesta se adresează celor care vor să-şi cumpere biciclete noi şi second hand, echipament de sport, rachete de tenis, accesorii.

Top