Se poate si mai rau? Primaria Timisoara in chirie la Visinel Stancu!

Primăria Timișoara trebuie să negocieze în perioada imediat următoare prelungirea contractului de închiriere pentru Secția de Chimioterapie de pe Bulevardul Mihai Viteazu, secție aparținând de Spitalul Municipal, aflat în directa administrare a municipalității. De partea cealaltă a mesei se va afla onestul om de afaceri de naționalitate conlocuitoare Vișinel Stancu. Domnul rom sus-amintit (ca să nu fim acuzați de discriminare folosim acest apelativ) a pus mâna pe această clădire în urmă cu vreo șase ani. Mai exact i-a fost retrocedată de către primărie, foarte probabil fiindcă Vișinel Stancu, la fel ca alți conaționali de ai săi precum Ionelaș Cîrpaci, sunt descendenți ai unor familii din higf-life-ul Timișoarei interbelice. În primii ani, domnul rom Stancu a fost nevoit să respecte vechea chirie, însă acum cere 13 euro-mp. La 1.600 mp cât are spațiul ar veni 20.800 de euro pe lună, adică aproape un sfert de milion de euro pe an. Vechiul contract expiră la finele acestui an, adică peste două săptămâni și ceva. În cazul în care nu se va semna noul contract și primăria nu părăsește spațiul, Vișinel va cere daune de 1.000 de euro pe zi. Cum cei din primărie încă nu au luat nicio măsură în acest caz, deși au fost avertizați de managerul Spitalului Municipal, poate se va ajunge și la măsura plății unor penalități. După aceea, Dumnezeu cu mila! Ori bolnavii de cancer vor fi abandonați pe cine știe unde sau se va achita chiria cerută de domnul Vișinel. Care, ca un domn adevărat ce se află, a declarat că poate va mai lăsa din preț la negocieri.

Din păcate din comisia de negocieri a Primăriei va lipsi chiar șeful ei, viceprimarul Adrianj Orza, care a anunțat că se va autosuspenda. Din ce cauză n-a spus. Oare chiar așa de tare pute afacerea? Oricum, este pentru prima dată, iar după cum evoluează lucrurile, nu și pentru ultima oară, când cei din conducerea Primăriei se vor pune oficial la negocieri cu domnii romi care au pus stăpânire pe centrul orașului. Dar totul are și un început. Am spus oficial, fiindcă, în trecut, mulți angajați ai primăriei, mai mult sau mai puțin înalți, au avut discuții cu acești importanți oameni de afaceri. Fiindcă altfel nu se ajungea în această situație. Cum s-a ajuns aici? Simplu, fiindcă Primăria n-a schițat niciun gest de împotrivire, în momentul în care domnii romi au solicitat retrocedarea unor spații spitalicești, ca să rămânem în domeniu. Primăria nu anunța instanțele judecătorești că e vorba de spații cu destinație sanitară, caz în care legea nu obligă la restituirea în natură, ci la obligații reparatorii. Nu mai vorbium că nu s-a aplicat clauza de preeemțiune și nici nu s-au cerut vreodată comisii rogatorii care să verifice în alte țări dacă Vișinel, Ionelaș și alții se trag din fibre atât de nobile încât dețiuneau tot centrul Timișoarei. Astfel, în mâna acestot onești oameni de afaceri, protejați de Primărie, Procuratură, Poliție, notari, magistrați etc au ajuns o serie de clădiri spitalicești. Culmea, roata s-a întors, iar primăria trebuie acum să plătească acum și chirii exorbitante pentru niște spații pe care le-a pierdut într-o manieă extrem de dubioasă.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

20 comentarii pentru acest articol

florin salamu vesel a spus: (decembrie 11th, 2011 at 15:31 )

tiganii astia sunt in centrul orasului nu din perioada interbelica, cum subliniezi tu, ci de pe vremea pui savoya. de fapt… ce savoya! mai de graba de pe vremea lui carol robert d anjou… sunt de tot rahatul, oameni buni. am ajuns la cariciul tiganilor, iar asta nu suna deloc bine.

Adi a spus: (decembrie 11th, 2011 at 16:19 )

Pai asta patesti, cand esti condus de un tigan ca Ciuhandu ajungi sa fii sclavu lor fara sa vrei

dilau a spus: (decembrie 11th, 2011 at 17:02 )

nu sunt de acord ca ciuhandu e tigan, dar sunt sigur ca putea sa fac mult mai mult pentru ca aceste anomalii sa nu aiba loc. o vina o au si celelate autoritati, trebuie sa fim corecti. politia sau notarii. ei nu au nicio vina? bietii batranei din zona centrala au fost disperati in modul cel mai oribil de tigani, dar nimeni nu a luat masuri. si, daca e sa fim sinceri, cei mai vinovati suntem noi, timisorenii, pentru ca am stat si ne-am lasat calcati in picioare de tigani. trebuia sa luptam impotriva lor exact cu aceleasi arme, dar preferam sa stam cu mainile in san si sa gasim vinovati. cam asta e…

intrebare a spus: (decembrie 11th, 2011 at 20:48 )

cu ce e vinovat ciuhandu, ca un propritar a vandut proprietatea lui unui tigan?!

pedelistul rozaliu a spus: (decembrie 11th, 2011 at 21:27 )

Fiindca adevaratii proprietari nu-si pot redobandi bunurile pana nu intervine mafia imobiliara pe fir. sio aici nu e vorba numai de tigani.

veronica a spus: (decembrie 12th, 2011 at 06:11 )

Ciorile si-au platit darile la stat? daca nu, sa-i execute onor primaria si sa le ia spatiul. Pe aia nu-i intreaba nimeni daca lucreaza, de unde au bani? la originile „de rasa” nu-i cauta nimeni? nu pot fi eutanasiati? cu banii de chirie nu se poate construi un spatiu nou? sau avea primaria contract cu ei sa le umple buzunarele………………..ce tara jalnica! ne miram ca ne huiduie toata Europa!

temesian a spus: (decembrie 12th, 2011 at 08:22 )

Incep sa il admir pe orza… glumeam- stie el de ce si-a tras vila in afara orasului, la sag (pe numele mamicii). planul de retrocedari are un target sigur: tiganizarea absoluta.

Din pacate ca de atatea ori zic eu cel mai curajos si cel mai drept ziarist al Timisoarei,are din nou dreptate( e greu sa faci o ierarhie in general,dar cand doar 2,3 alearga este mai usor !!! Ma mir ca este printre singurii care scrie despre aceste lucruri,era printre singurii si in perioada 2000-2004,asta imi da usor de gandit si de reflectat vizavi de aceasta bransa a jurnalistilor!!!!!!!!!! Putini au curajul sa puna punctul pe I,degetul pe rana,pentru multi chiar politicieni aceste subiecte ca si multe altele sunt tabu,ma intreb retoric de ce?Sa fie oare pentru ca erau in cardasia cu aceasta minoritate si inainte de 1989,cand erau acele probleme legate de aur de confiscari,de partid de nomenclatura,de o parte negativa a anumitor servicii,toate acestea corelate si cumulate nu au adus decat grave prejudicii si deservicii Timisoarei si in final tarii,pentru ca fenomenul nu este unic!!!! Unde va ajunge Timisoara in acest fel? Care este cuantumul chiriei platite de Primarie adica de noi,pentru ca cei din administratie sunt legitimati de o parte a noastra,sunt mandatati si sunt detentorii precari ai acestui oras,din pacate au devenit partial stapanii orasului,avand bugetele si legea in mana,avand multe si mari resurse economice…………………..Din pacate doar cu un simt civic mai accentuat,doar cu anumite comentarii nu se pot schimba prea multe in bine,trebuie reactionat la un nivel de legalitate,trebuie sa fie chemati in garantie toti cei care au creat aceste increngaturi,dar este greu de dovedit vina lor,neglijenta sau abuzul lor in serviciu este extrem de greu de probat………………….Asa ca tot noi vom deconta aceste chirii,precum tot noi decontam toate nerealizarile locale si nationale tot raptul national si local anterevolutie(lovitura de stat data de neocomunisti) si postrevolutie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dumnezeu cu mila,oricum si Dumnezeu a ajuns sa fie traficat ca imagine de anumiti politicieni in special din zona puterii cat si de anumiti prelati ………..Speranta moare ultima,dar daca speram la infinit suntem naivi,daca stam ca Oblomovii sau ne plangem mioritic nu vom realiza niciodata nimic important!! Dar mai sunt si alte subiecte tabu ce cu adevarat nu le abordeaza nimeni legate de anumiti oameni de afaceri!!!!!

Timisoara epilog! a spus: (decembrie 12th, 2011 at 08:55 )

Cati bani incaseaza primaria din chirii si cati cheltuie?
Se pot face enorm de multe lucruri extraordinare pentru acest oras!!!!
Timisoara merita mai mult!
Paradigma e gresita!!!

Orza bulibasa a spus: (decembrie 12th, 2011 at 09:12 )

Bravo Orza! Orza reales la al tîşpelea congres! Votati Ciuhandu! Inca mai sunt putine case in centrul istoric care au scapat si nu sunt ale tiganilor! Sa fie toate ale lor! Deja primaria sta in spatiile tiganilor! Cuvantul rom e prea asemanator cu roman, mai ales pentru straini! Asa ca mai bine le spunem tigani! Tigancuse esti frumoasa, tigancusa mea, da-mi un vot ca nu te pot uita!

sorin a spus: (decembrie 12th, 2011 at 15:58 )

Ciuhandu ii cel care ii protejaza pe tigani. De cand ii el primar au ocupat tot orasul. A stat cu mainile in san nefacand nimic pentru timisoareni.

@sorin a spus: (decembrie 12th, 2011 at 20:21 )

daca tu sorinr ti ai vinde casa la un tigan, ce ar putea sa iti faca ciuhandu sa nu o faci? pacat ca nu doare prostia…

sorin a spus: (decembrie 12th, 2011 at 23:32 )

Ciuhandu putea avea o alta atitudine fata de tigani. Tu daca iti faci o baraca si nu ai panou de santier sau autorizatie…etc, ti-o ei. La tigani cate panouri de identificare a santierului ai vazut. La cati li s-au oprit santierul.? etc Mai vrei?

@ sorin a spus: (decembrie 13th, 2011 at 12:49 )

vorbesti ca sa te aflii in treaba. bine ca nu ai nimic cu aia care ar trebui sa ii verifice la sursa veniturilor lor. sau te pomenesti ca tot ciuhandu e de vina si pt asta. tu nu esti prost. esti doar un pic ticalos.

turnulete neobservate a spus: (decembrie 13th, 2011 at 13:10 )

Din punctul meu de vedere ciuhandu e de vina pentru ca tiganii au primit autorizatii de constructie palate cu turnulete care fac nota discordanta fata de restul cladirilor din zonele in care sunt amplasate aceste palate! Tot el e de vina pentru ca in zonele de case se fac blocuri si invers! Orasul asta are un plan de urbanism? Daca are probabil ca e pentru fraieri, pentru ca oamenii cu bani fac ce vor!

tehnologie reparatie gropi a spus: (decembrie 13th, 2011 at 13:20 )

Nu ca ar avea legatura cu ce scrie in articol dar poate ma lamureste si pe mine cineva ce tehnologie de lucru e aia in care decupezi grepunghiuri in sosea pe o distanta mare (cativa kilometrii), le lasi vreo 2 zile asa incat soferii sa-si rupa masinile in ele mai rau decat daca ar fi gropi si dupa aia torni asfaltul??? Am dat cu masina in astfel de gropi facute de cei care repara drumuri de nenumarate ori! Si toata treaba mi se pare o nesimtire! Am umblat si prin strainatate si nu am vazut asa ceva! Nu inteleg de ce nu se lucreaza noaptea! Nu inteleg de ce nu se astupa un decupaj imediat ce s-a facut! Nu inteleg de ce nu sunt semnalizate decupajele ca sa nu ne rupem masina in ele! Pana la urma ce conteaza sa fie usor firmei care repara asfaltul sau sa le fie bine soferilor din trafic?

iancu a spus: (decembrie 13th, 2011 at 15:14 )

Oameni buni ! Exista o singura solutie. JOS CIUHANDU impreuna cu toata echipa lui pe care o tine in brate de 15 ani

mircea a spus: (decembrie 13th, 2011 at 15:31 )

Cacatul asta de ciuhandu se tine scai de fotoliu de primar. O sperat ca iasa geoana presedinte si va ajunge pe cai mari. Acuma pe la spate cocheteaza cu PDL-ul ca poate poate.
Asta o ajuns extrem de libidinos si josnic.

dr death a spus: (decembrie 14th, 2011 at 09:23 )

Realizari in 16 ani ale Ciuhandului:centrul orasului retrocedat integral „domnilor romi”, fireste, fara vreun interes….cladiri si cartiere vechi in distrugere avansata, nu s-a miscat un deget, bugetul primariei complet secatuit, datorii la banci imense , pe care nu mai sunt in stare sa le plateasca (RATT……..), din ianuarie se va taia furnizarea de gaz la Colterm si in plina iarna, 90.000 de apartamente vor ramane fara apa calda, fara incalzie.
A construit in jurul lui o imensa mafie si a creditat toti incompetentii (Culita zis Pulita) si a tinut spatele marilor spagari (vezi raia numita Cojocari).
Cam asta s-a ales de Timisoara supa 16 ani de ciuhandism….halal…

c a spus: (decembrie 14th, 2011 at 21:23 )

Bine ca primaria are bani sa plateasca chirie tiganilor pt. niste cladiri vechi, dotate ca vai de ele, in loc sa ridice o cladire noua si sa incerce sa retina medicii tinerii in tara, in orasul lor!..pacat.pe nimeni nu intereseaza nimic. doar propriul lui bine.
domnilor de la primarie ajutati spitalele si medicii pt. a va fi bine si d-voastra!. nu mai tineti cu tiganii!

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole


L'architect du beaute

Administratie vezi arhiva Administratie

Fidelity by Iulius Mall

Politica vezi arhiva Politica

isho.ro

Sport vezi arhiva Sport

Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto

Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
dermaskin-orizontal
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Economic vezi arhiva Economic

Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Grupul de companii PPC din România a demarat recent prima sa campanie de imagine, marcând astfel trecerea la noua identitate de brand. Noua marcă reflectă responsabilitatea în fața comunității, angajamentul de a crea valoare pentru toți, de a fi o organizație axată pe sustenabilitate și economia circulară. ” Energia electrică ne însoțește constant în rutina...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Companiile PPC din România își dezvăluie noua identitate de brand

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

În această seară a început în Bănie, seria contând pentru locurile 11-14 în prima ligă de baschet masculin dintre SCMU Craiova şi SCM Timişoara. La capătul unei partide foarte echilibrate, oltenii au învins bănăţenii, 87-80. Echipa viola nu a făcut un meci rău, dimpotrivă, a jucat bine, a şi câştigat două sferturi, a condus în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Două sferturi bune nu au fost destul. Timişoara pierde primul joc din seria cu Craiova
În frunte cu cei doi consilieri locali, Maxim Maximilian şi Zoran Neamț, membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL. Primarul liberal al comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, afirmă că a colaborat foarte bine în Consiliul Local cu cei doi proaspeţi membri PNL. Ionuţ Stănuşoiu susţine că nu doar PNL va deveni mai puternic în...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Membrii Partidului Verde din Ghiroda s-au înscris în PNL
Atmosfera a fost încărcată de surprize și subtilități politice la recenta lansare a candidaturii PSD-PNL a lui Nicolae Robu pentru Primăria Timișoara, un eveniment ce a avut loc la Iulius Congress Hall. Deși era de așteptat să fie un moment de unitate pentru alianța PSD-PNL, un gest al lui Nicolae Robu a stârnit nemulțumiri printre...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Surpriză și nemulțumire în rândul tinerilor liberali: Nicolae Robu alege TSD în detrimentul TNL la lansarea candidaturii sale
Primăria Timișoara a anunțat că investiția pentru realizarea noii clădiri a Liceului Waldorf e în grafic. Peste trei sferturi din lucrări au fost realizate și investiția este planificată pentru finalizare completă în această vară. Constructorul a montat geamurile de mari dimensiuni. Clădirea are două niveluri, parter și etaj, și include spații unde vor studia aproape...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei sferturi din lucrările de la extinderea Liceului Waldorf au fost realizate
Mult disputata sală multifuncțională de la Palatul Administrativ e acum modernizată. Suma investită de cei de la Consiliul Județean Timiș a depășit un milion de lei. Sala Multifuncțională din Palatul Administrativ a trecut printr-o importantă modernizare Cu o investiție de peste 1 100.000 lei (TVA inclus), am fost realizate modernizări esențiale pentru a oferi utilizatorilor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Multifuncțională, devenită celebră în aceste zile, a fost modernizată
Restaurantul Papas din Lugoj a fost închis temporar în urma unei “vizite” inopinate a comisarilor de la Protecţia Consumatorilor. De asemenea, patronii localului au fost amendaţi cu 7.000 de lei.  Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș a desfășurat o acțiune de control la restaurantul Papas aparținând operatorului economic SC Aetsoc Acul Business SRL, din...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Mizerie de nedescris într-un local public din Lugoj. Restaurantul Papas a fost închis/Foto
PSD Timiș a decis lista consilierilor locali propuși pentru Timișoara, respectiv a celor județeni. Sunt zece poziții pentru CJT, respectiv șapte pentru CLT. Propunerile urmează să fie ”amestecate” cu propunerile partenerilor de la PNL. Paritatea la consiliul județean este una favorabilă PSD, iar aici sunt zece candidați propuși de social-democrați, în ordinea pe care vor...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ce candidați propune PSD la ”mixarea” cu PNL. Au fost stabilite propunerile pentru CLT și CJT
Disputa dintre Alin Nica, actualul președinte al CJ Timiș, și Alfred Simonis, contracandidatul său la alegerile locale, pe tema ședinței de guvern de joi de la Timișoara pare să nu mai aibă final. Miercuri, Alin Nica a ieșit public și a acuzat PSD că ar fi amenințat participanții la o dezbatere pe teme de regionalizare,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Alfred Simonis îi cere lui Alin Nica să prezinte lista celor care acuză că au fost amenințați de PSD: ”Să depună plângeri la Parchet”
Concursul prin care Florin Răvăşilă, fostul consilier personal al lui Nicolae Robu, a ajuns şef peste jumătate din patrimoniul Tmişoarei a fost anulat în instanţă. Trimis în judecată de DNA pentru şpagă, Răvăşilă a trecut acest concurs fără ca măcar să-şi scrie lucrarea. Primăria Timișoara a câștigat procesul de anulare a concursului în baza căruia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Instanţa a anulat concursul prin care Florin Răvăşilă, omul lui Nicolae Robu, a ajuns stăpân peste patrimoniul Timişoarei
Surpriză în organizarea ședinței de guvern de la Timișoara. Întâlnirea ar putea avea loc în sala Video, aflată la sediul Prefecturii Timiș, și nu la sala Multifuncțională, așa cum se dorea inițial. Scandalul sălilor pentru găzduirea ședinței de guvern programate joi la Timișoara s-ar putea termina cu o surpriză. Discuțiile susținute, mai ales în contradictoriu,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Sala Video de la Prefectură ar putea fi gazda ședinței de guvern de la Timișoara
Top