„Raducanu vrea sa sparga clanul sau clanurile si acum”

Acum patru ani, candida, din partea PSD, la Primăria Timișoara, cu intenția de-a „sparge clanul”. În 2012 candidează din „respect pentru Timișoara”, dar clanurile tot nu le-a uitat. Se numește Ion Răducanu și se va bate pentru scaunul de primar din partea unui partid mai mic, așa cum e UNPR.

Domnule Răducanu, de ce eu, ca simplu cetățean, să vă votez pe dvs., și nu alt candidat? Un motiv-două, dacă există.
Eu cred că a venit timpul ca Timișoara să fie condusă de un manager. Înainte de-a fi un politician – și nici nu sunt un politician – sunt un manager. Și pot să demonstrez acest lucru fiindcă toată viața, și înainte de Revoluție, și după, asta am făcut, am fost manager. Sigur că orice manager nu poate să conducă ceva fără a avea un plan. Eu mi-am propus un plan pentru a scoate Timișoara din situația în care este. Diferența dintre mine și contracandidații mei este faptul că eu am lucrat toată viața în economie, am condus activități economice, am dat biruri peste biruri la stat, am plătit impozite nenumărate, pe când contracandidații – vorbesc de cei mai importanți – n-au făcut altceva decât că au lucrat la stat. Eu cred că avem dovada vizavi de modul în care poți să manageriezi un oraș, dacă toată viața ai fost la catedră, așa cum a făcut dl Ciuhandu. S-a văzut că nu poate să managerieze, iar primăria a fost în ultimii 16 ani condusă de cinci primari, fiecare direcție constituind o primărie. De la Urbanism la Mediu și Drumuri, toți au făcut politica pe care au vrut-o.

Care e primul lucru pe care l-ați face în momentul în care ajungeți primar? Evident, dacă ajungeți.
În prima zi de lucru sau primele zile aș stabili o firmă de auditare și aș face un audit la întreaga activitate economico–financiară a primăriei, precum și a regiilor și societăților comerciale din subordine. Nu poți să pleci la drum fără să știi de unde pleci. Trebuie să știu punctul de plecare. Vreau să știu și care sunt cauzele care au determinat mari pierderi în societățile și regiile primăriei, acolo unde sunt, cum ar fi Colterm, RATT, ADP etc. De fapt, în afara Aquatim, cam sunt probleme peste tot. După ce aș constata vinovații, cu siguranță că responsabilizarea lor va fi pe primul loc. Dacă vrem să facem o revoluție administrativă, așa cum doresc eu să fac, trebuie să pornim cu acest pas. Nu trebuie închiși ochii, așa ca până acum. Ați greșit, ați mâncat banii publici, trebuie să răspundeți! După aceea plecăm la drum.

În urmă cu patru ani, „Răducanu spărgea clanul”. Nu mai vreți să-l spargeți și acum?
Răducanu vrea să spargă clanul sau clanurile și acum. E important să poți să faci o echipă întâi, pentru a sparge clanul sau clanurile. Ele sunt și acum. Sunt clanurile imobiliare care fac nenorocirile în zona asta, sunt clanurile care gestionează piețele, clanurile care gestionează activitățile din Complexul Studențesc… peste tot sunt tot felul de îmbârligături și întortocheli transpartinice.

Așadar nu v-ați referit doar la clanurile din primărie…
Nu, clanurile din primărie se cam duc. Prin plecarea lui Ciuhandu, nu cred că va mai rămâne vreun director cu primarul nou. Eu cred că deja ei își caută locuri în altă parte.

Chiar vroiam să vă întreb ce ați face cu șefii din primărie în cazul veți ajunge primar.
Domnule, nu rămâne niciunul! Din punctul meu de vedere n-ar trebui să rămână niciunul.

Nici celebrul Ioan Cojocari?
Dl Cojocari este un înalt funcționar public, are un statut. Sigur că el nu poate să plece dacă nu vrea, decât dacă se constată că a supervizat o ilegalitate sau, cum face dânsul de regulă, adică atunci când e ceva bun semnează, când nu e ceva clar pune pe cineva să pună ștampila. Și pentru acele acte pe care a pus ștampila și care reprezintă nereguli, trebuie să răspundă. Ar fi normal și bine ca toți cei care stau de cinci, șase, șapte mandate, ca dl Cojocari, să-și caute un loc în viața privată. Să înceapă și ei să muncească, așa cum muncim și noi.

Veți activa funcția de city-manager, care oricum este prinsă în organigrama primăriei?
În mod sigur. La mine în plan există această funcție. E foarte important ca primarul să aibă o mână dreaptă, ca să zic așa, un om care să supravegheze și să ducă la îndeplinre sarcinile din domeniul economic. În mod special mă refer la gestionarea situației din regiile și societățile comerciale din subordinea primăriei.

Sincer, cine credeți că va câștiga primăria?
Nu știu. Eu nu cred că sondajele care sunt pe piață sunt valabile, depinde de cine le comandă. Eu cred că bătălia va fi foarte strânsă și cred că nu se va câștiga cu mai mult de 20-25%.

Totuși, care sunt favoriții, care ar fi principalii dvs. contracandidați?
Păi, Robu, Orza și Nodiți. Cei trei care au partide în spate. Mă rog, doi care au partide redutabile. iar al treilea, Orza, are în spate o persoană cât un partid. E normal ca la o prezență la vot foarte redusă, precum data trecută, structurile de partid să decidă. Eu sper ca mai multă lume să iasă la vot și atunci situația se poate schimba.

O ultimă întrebare, de această dată politică. Ce se va întâmpla cu UNPR?
UNPR este și va rămâne un partid mic de centru-stânga, care nu se va desființa. Deocamdată are un protocol cu PSD ca să sprijine actuala guvernare. Nu știu ce se va întâmpla cu stânga, dacă se va uni sau nu în toamnă. Deocamdată s-a oprit migrația, parlamentarii noștri sunt la posturile lor în partid. Un alt lucru bun e că am rămas cu un singur președinte, dl Oprea, nu mai avem trei. Deci suntem ca celelalte partide.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

15 comentarii pentru acest articol

cineva a spus: (mai 21st, 2012 at 10:47 )

Prietene ai devenit amnager tot pe spatele partidului, a PSDistilor tai deci nu demonstreaza asta nici o competenta!

Timis a spus: (mai 21st, 2012 at 11:03 )

@ cineva …. nu iti inteleg ofticarea sincer, crezi ca Robu a devenit senator fara sprijin? Ai si uitat sprijinul lui Ciuhandu, uite aici un link sa-ti amintesti http://banateanul.gandul.info/ultima-ora/penelistii-si-au-lansat-candidatii-in-aplauzele-fratilor-taranisti-foto-3391993

In concluzie, toti au ajuns unde sunt cu sprijinul unui partid sau altul, chiar daca unii candidati gen Robu musca din mana celui care l-a facut senator si brusc are amnezii politice. Daca e sa avem un primar capabil mai bine un manager care si-a administrat firma pe fonduri limitate si a facut ceva din ea, decat capuse administrative care au stat ani de zile pe spinarea contribuabilului, a mea si a ta, fara sa miste un deget pentru noi. M-am saturat de frecti electorale si actiuni menite sa prosteasca pe prosti. Totul are o limita

carlita a spus: (mai 21st, 2012 at 11:46 )

raducana a inchis portile la optica in timpul revolutiei, a vrut sa se opuna in fata mucitorilor ca acestia sa nu iasa in strada. un nesimtit comunist care acum vrea sa ne invete despre democratia. rusine!!!

Timis a spus: (mai 21st, 2012 at 12:21 )

@ carlita

Nicaieri in text nu apare cuvantul democratie sau intentia candidatului de a te invata acest lucru. Nu candideaza pentru un post de profesor de stiinte politice, candideaza pentru functia de primar care implica administratie, management de resurse. Tu esti cel care trebuie sa isi exercite dreptul democratic si sa alegi pe cine si ce doresti: manele sau muzica clasica, pe Gog sau gimnastele Romaniei si asa mai departe.

carlita a spus: (mai 21st, 2012 at 12:42 )

nu inteleg comparatia. ce e raducanu? manelist sau cantaret de muzica clasica, politic vorbind? unde trebuie categorisit? in opinia mea un astfel de individ nu are ce cauta in politica. dar e doar opinia mea pana la urma. e adevarat, omul isi exercita un drept constitutional. dar, in ceea ce priveste, ramane doar un fost comunist care acum ne invata cum sta treraba cu democratia si capitalismul. amintesti de management de resurse si adiministratie. pai ce fel de management va imprima primariei daca castiga primaria? unul comunist?

unul care se mira a spus: (mai 21st, 2012 at 14:16 )

pai asta e numai gura de el BLA BLA BLA si cand a fost prefect zicea ca sparge tot si n-a facut NIMIC NIMIC NIMIC, sper ca acum ca tot aia sa realizeze si la procentaje

Astazi la rubrica ROBU va RASPUNDE a spus: (mai 21st, 2012 at 14:32 )

Buna dupa cum v-am obisnuit o sa incerc sa aduc cateva lamuriri la articolele pe care eu le consider „controversate”. Din pacate si eu si domnul Raducanu suntem „manageri” eu am condus o universitate dansul inca se ocupa de o companie, este o mare diferenta intre cele doua…, dar eu am o mai mare popularitate din diverse cauze. Sper ca cetatenii timisoarei sa fie obiectivi si sa faca alegerea corecta… Toate cele bune…

Deiu a spus: (mai 21st, 2012 at 16:28 )

Raducanu si Optica n-au nici o treaba, pe vremea lui Ceasca el era cu alte treburi asa ca mai incet cu gargara pro comunista.

Iar daca tot suntem la subiectul asta, toti cei trecuti de 30 de ani au avut un contact sau altul cu administratia sau politica partidului comunist, ca doar era singurul partid. Asa ca hai sa nu o mai dam pe dupa visini ca X e comunist iar Y a fost mereu un cruciat al democratiei… nu merge asa, iar cartea comunista a fost jucata de atatea ori incat si-a pierdut orice valoare reala … ce va e teama ca daca iese Raducanu brusc reinventeaza comunismul in Romania, sau daca iese Robu brusc toti o dam pe miere si lapte? Sunteti ridicoli pe bune.

casa de pariuri a spus: (mai 21st, 2012 at 16:37 )

aveti curajul sa pariati ca Raducanu face peste 3% ?

Ilie a spus: (mai 21st, 2012 at 20:10 )

Am retinut cateva aspecte interesante si perpetue:
– doi olteni discuta intre ei: iulia avram si ion raducanu
– raducanu are aceeasi pitici mici si revansarzi cu razbunarile, politele etc
– este pentru prima data cand, in mod lucid, raducanu nu ne ameninta cu arestarea
– raducanu nu stie nici acum ca nu poate cere audit fata CL
– raducanu e managerul sulii

@casa de pariuri a spus: (mai 21st, 2012 at 22:14 )

NU ! ! !

Dany a spus: (mai 21st, 2012 at 23:20 )

Robu egal cu 0.Orza sluga lui Ciuhandu si un infantil.Bertea daca n-ar fi in echipa cu Purceld si Pintea nu l-ar sti nimeni.Trif,Noditi si Girboni zero taiat in patru,ce au facut astia pina acum ?Restul necunoscuti.Deci tot Raducanu este cel mai indicat si mai priceput pentru aceasta functie.Pacat de el ca nu are un partid care sa-l sprijine.

Grigore a spus: (mai 21st, 2012 at 23:59 )

mie imi si pare rau de Raducanu asta,el tot spera,se tot baga in niste curse pe care nu are nicio sansa sa le castige.sau e masochist sau ii place sa fie mintit de fiecare data ca are sanse,la orice….oricum nu a castigat nicio batalie electorala de cand e el

geo a spus: (mai 22nd, 2012 at 18:35 )

Oltene, mars la Craiova si fa acolo ordine!

omul a spus: (mai 28th, 2012 at 23:35 )

Pacat ca unii cred in el….vom vedea 10 iunie nu iarta….si apoi sa vezzi…

* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Articole asemănătoare

Situația in România

Total: 4057 cazuri

3494
active
157
decese
406
vindecate

Situația globală

Total: 1287169 cazuri

944749
active
70533
decese
271887
vindecate

Cele mai citite articole


landscape-aerotim-1

Administratie vezi arhiva Administratie

La ABA Banat nu e criză de coronavirus. Toată lumea lucrează, dar se păstrează regulile sanitare

Administraţia Bazinală de Apă Banat nu şi-a întrerupt activitatea curentă desfăşurată. În contextul crizei majore determinate de pandemia de Covid-19, ABA Banat, respectând măsurile sanitare și de distanțare socială, impuse de Guvernul României, își desfășoară activitățile de gospodărire a apelor conform regulamentelor şi le asigură locuitorilor protecţia împotriva unor fenomenle hidrologice, dar şi respectarea calităţii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La ABA Banat nu e criză de coronavirus. Toată lumea lucrează, dar se păstrează regulile sanitare
gauss-topografie-timisoara_728x90px

Politica vezi arhiva Politica

Iulius Town

Sport vezi arhiva Sport

Romania tineret

Jucătorii care au pus umărul la calificarea pentru Jocurile Olimpice rămân eligibili, deși competiția se dispută la anul

După ce Federația Română de Fotbal s-a adresat FIFA pentru confirmarea jucătorilor eligibili la Jocurile Olimpice de la Tokyo, forul de la Zurich a anunțat aseară că, deși competiția se va desfășura în 2021, pot fi prezenți jucătorii care au obținut calificarea. Pe 27 martie, FRF s-a adresat FIFA cu privire la situația jucătorilor cu...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Jucătorii care au pus umărul la calificarea pentru Jocurile Olimpice rămân eligibili, deși competiția se dispută la anul
Muzeul National al Banatului

Social vezi arhiva Social

galaxia-imaginarului-728x90

Economic vezi arhiva Economic

Peste 5.000 de locuinţe noi au fost livrate beneficiarilor în Timiş într-un an de zile

Judeţul Timiş a terminat anul precedent cu un total de 5.608 noi locuinţe finalizate, atât în mediul rural, cât şi în oraşe. Ponderea este deţinută de cele din zona rurală, terenurile disponibile pentru dezvoltări noi fiind limitate în zona urbană. Direcţia Regională de Statistică Timiş a făcut publice datele finale referitoare la construcţia de noi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 5.000 de locuinţe noi au fost livrate beneficiarilor în Timiş într-un an de zile

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Trei șoferi sunt cercetați penal după ce au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice. Polițiștii Secției 5 Poliție Urbană Timișoara au depistat un bărbat în timp ce conducea un autoturism pe calea Dorobanților, sub influența băuturilor alcoolice, în 4 aprilie, în jurul orelor 20.15. Polițiștii  au oprit pentru control, pe calea Dorobanților un autoturism,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Trei șoferi, care au condus prin Timiș sub influența alcoolului, au dosar penal
Timișul are aproape 600 de oameni în carantină, luni, 6 aprilie. În ceea ce privește persoanele aflate în izolare, numărul acestora a trecut de 900. Luni, 6 aprilie,în Timiș, conform Direcției de Sănătate Publică, sunt 598 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat COVID – 19, iar alte 936 persoane...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiș sunt aproape 600 de persoane în carantină
Asociaţia Ateliere Fără Frontiere a donat 105 calculatoare copiilor din județul Timiș care au rămas fără acces la educație, după închiderea școlilor. Calculatoarele ajung astăzi și mâine la şapte şcoli din judeţ. Acestea au fost recondiţionate de persoane excluse și marginalizate angajate într-un parcurs de reintegrare socio-profesională. Asociația Ateliere Fără Frontiere sprijină elevii din familii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ateliere Fără Frontiere donează 105 calculatoare elevilor din Timiș rămași fără acces la educație după închiderea școlilor
Pentru a doua oară consecutiv, numărul cazurilor confirmate de coronavirus a scăzut de la o zi la alta. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost anunţate 193 de noi cazuri, în raportarea precedentă fiind 251. În Timiş, numărul de cazuri confirmate în ultimele 24 de ore este de numai cinci. Grupul de Comunicare Strategică...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România trece pragul de 4.000 de cazuri cu COVID-19. În Timiş, doar cinci noi cazuri în ultimele 24 de ore. Situaţia pe judeţe
Administraţia Bazinală de Apă Banat nu şi-a întrerupt activitatea curentă desfăşurată. În contextul crizei majore determinate de pandemia de Covid-19, ABA Banat, respectând măsurile sanitare și de distanțare socială, impuse de Guvernul României, își desfășoară activitățile de gospodărire a apelor conform regulamentelor şi le asigură locuitorilor protecţia împotriva unor fenomenle hidrologice, dar şi respectarea calităţii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul La ABA Banat nu e criză de coronavirus. Toată lumea lucrează, dar se păstrează regulile sanitare
Judeţul Timiş a terminat anul precedent cu un total de 5.608 noi locuinţe finalizate, atât în mediul rural, cât şi în oraşe. Ponderea este deţinută de cele din zona rurală, terenurile disponibile pentru dezvoltări noi fiind limitate în zona urbană. Direcţia Regională de Statistică Timiş a făcut publice datele finale referitoare la construcţia de noi...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Peste 5.000 de locuinţe noi au fost livrate beneficiarilor în Timiş într-un an de zile
Poliţiştii şi jandarmii din Timişiş au aplicat, doar în ziua de 5 aprilie, 398 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie. Cumulate, amenzile au ajuns la suma de 1.039.800 de lei. În cursul zilei de 5 aprilie, în județul Timiș, au fost aplicate de către poliţişti 354 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 948.700...
Citeşte tot articolul Citeste articolul În Timiş, amenzi de peste un milion de lei, într-o singură zi, pentru nerespectarea restricţiilor
Universitatea Politehnica Timişoara se pregăteşte să dea până la 21,7 milioane de lei pentru un nou contract de pază a bunurilor şi persoanelor din cadrul instituţiei. Firma stabilită în urma licitaţiei va trebui să aibă dispecerat, echipă rapidă de intervenţie şi maşină specială pentru transportul valorilor. Conform anunţiului de licitaţie publicat pe SEAP, valoarea contractului...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Universitatea Politehnica Timişoara caută firmă de pază pentru aproape 22 de milioane de lei
Top