Duminică, ceaunele pline cu papricaş şi butoaiele cu vin îi aşteaptă, din nou, la Buziaş, pe gurmanzi. Festivalul Papricașului se desfășoară pe tot parcursul zilei, în zona cazinoului.
Festivalul Papricaşului şi Vinului a ajuns la cea de-a patra ediție și este deja o manifestare cu tradiție în zonă. Duminică dimineață, la ora 10,30, bucătarii vor pune în ceaune carnea și ingredientele pentru prepararea deliciosului papricaș. Carnea poate fi de porc, vită, vânat, pui sau chiar peşte.
Între orele 12 şi 12,30, papricașul va fi degustat de juriu, care ulterior va desemna câștigătorii. În zona cazinoului, pe lângă degustări, va avea loc, de asemenea, un spectacol folcloric cu formaţii renumite din Banat. Organizatorul festivalului este Asociaţia pentru Dezvoltarea Zonei Buziaş, în parteneriat cu primăria din localitate.
Comentarii prin facebook