Stirile din ziua: 28 mai 2013

Fostul aghiotant al lui Ilie Sarbu, condamnat la zece ani de puscarie

Fostul aghiotant al lui Ilie Sarbu, condamnat la zece ani de puscarie

Corneliu Popa, fostul director al Agenției Domeniului Statului (ADS) din perioada 2001 – 2005, a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru înșelătorie de către Tribunalul Bihor. Sentința nu este definitivă. Popa a fost numit director al ADS de Ilie Sârbu, pe când acesta era ministru al Agriculturii. El a fost angajatul lui Sârbu și la firma Fangmaier.

Regionalizarea din perspectiva culturala si istorica, dezbatuta la Timisoara

Ideea de regionalizare nu e nouă. A fost prinsă în Proclamaţia de la Timişoara din martie 1990 și s-a regăsit, marți după-amiază, în dezbaterea publică organizată de Societatea Timișoara. „Ostilitățile” au fost conduse de scriitorul Daniel Vighi, alături de care au stat oameni de cultură şi istorici din Timişoara și nu numai.

Fotbalistii de la Giarmata cer eliberarea lui Gigi Becali

Ce legătură ar putea avea comuna Giarmata cu Gigi Becali? O întrebare care până la sfârşitul săptămânii trecute avea un singur răspuns: niciuna. Pe lângă avocatele trecute de 80 de ani, stelişti, manelişti şi tot felul de personaje dubioase care ar încălca legea numai să-l vadă liber pe oierul condamnat la trei ani de închisoare, a mai apărut un nou specimen susţinător al personajului care inundă ecranele televiziunilor din România.

Muzeul de Arta are director interimar, Tolcea demis in aplauze!

Alina Simona Ion, consilier juridic gr. I și absolventă de Mecanică, este noul director interimar al Muzeului de Artă Timișoara. Ea îi urmează în funcție lui Marcel Tolcea, destituit pentru că a luat o notă prea mică la evaluarea anuală, și va asigura tranziția spre noul directorat. Tolcea a fost demis chiar de ziua lui, în aplauzele întregii asistențe.

De ziua lui, Robu isi linisteste prietenii de pe Facebook: nu poate pierde razboiul cu ANI!

Pe 28 mai, chiar de ziua sa, primarul Nicolae Robu ar putea fi declarat incompatibil în procesul pe care îl are cu ANI. Cazul în care acestuia i se impută că în perioada 2008-2012 a ocupat simultan atât funcţia de rector, cât şi cea de senator este judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

apă caldă

Fara apa calda

Colterm anunț că, pentru punerea în funcţie a unei reţele provizorii de alimentare cu apă caldă la P.T. 6, 7A, 7B, 7C, 12, Mugurii, Plevna, Griviţa şi Siret, va întrerupe, marți, între orele 8 și 18, furnizarea apei calde. Vor fi afectaţi o parte a consumatorilor de pe străzile: A. Pacha, D. Cantemir, Piaţa Libertăţii,

Intreruperi de curent

Enel a programat, marți, întreruperi de energie electrică după cum urmează: Timișoara – str. Inocențiu M. Klein, V. Cârlova (p), Căprioarei (p), orele 9 – 15; Bencecu de Sus (IAS Răchitaș), Sălciua Nouă, Nadăș, Herneacova, Stanciova, orele 9 – 15; Jimbolia (zona centrală și străzi adiacente, spital TBC, cămin bătrâni, casa de cultură, primăria, școala

Top