Stirile din ziua: 14 mai 2013

„Leii mici”, campioni nationali, premiati la primarie

„Leii mici”, campioni nationali, premiati la primarie

Juniorii sub 23 ani de la BC Timişoara au fost premiaţi, marți după-amiază, pentru titlurile de campioni naționali obținute în ultima ediție de campionat. „Leii mici” au primit, din partea municipalității, plachete și o cupă.

Robu da vina pe EON si ENEL pentru neasfaltarea strazii Musicescu

În februarie, timişorenii care locuiesc pe strada Musicescu și au lecturat site-ul www.domnuleprimar.ro au avut multe motive de bucurie. Un cetăţean l-a întrebat pe primarul Nicolae Robu pe 11 februarie când va asfalta strada Musicescu. Nouă zile mai târziu, Robu a avut un răspuns foarte ferm. Dar degeaba.

„Katzelmacher”, teatru din Muntenegru, la Timisoara

Sala 2 va găzdui primul eveniment din cadrul „Spectacolelor ETC”, şi anume „Katzelmacher”, după R.W. Fassbinder, în regia Lidijei Dedović, o producţie a Teatrului Regal „Zetski Dom” din Cetinje (Muntenegru) .„Spectacolele ETC” fac parte dintr-un program propus de Teatrul Naţional în cadrul celei mai recente Adunări Generale a European Theatre Convention, derulată în luna martie

Paradoxul Timisoarei: codasa la transplanturi, fruntasa la prelevari de organe

În fiecare an, în 14 mai, în România este marcată Ziua Națională a Transplantului de Organe. Inițiativa aparține Fundației pentru Transplant, ale cărei date arată că țara noastră ocupă penultimul loc în Europa în privinţa numărului de donatori. La Timișoara nu se face, în momentul de față, niciun fel de transplant.

Liga I – Mirciulica si Mitica, file de poveste sau final de epopee?

Șefii fotbalului încearcă să salveze U Cluj și Rapid de la retrogradare, adică să facă ei cumva ca obținerea licenței să fie obligatorie doar pentru echipele calificate în cupele europene. Culmea e că, în funcție de ce echipe primesc sau nu licența, chiar și Bistrița, retrogradată sportiv și matematic în acest moment, dar care a primit din punct de vedere legal licență pentru prima divizie, mai poate rămâne în Liga I. E posibilă chiar invitarea unei echipe a Craiovei în Liga I în sezonul viitor.

Intalnire cu „omul care dorea sa vada razboiul de aproape”

Într-un orăşel din sudul Alsaciei, Louis Schittly pare a fi un pensionar obişnuit, dar în spatele acestei linişti aparente se ascunde un om cu un destin extraordinar. Medic tânăr în anii 1970, acesta vine în sprijinul sinistraţilor în timpul războiului din Biafra. Această experienţă marcantă l-a determinat să fondeze alături de alţi medici organizaţia „Medici

Street Delivery in „Culori”, strigare de proiecte

Fundaţia Cărtureşti a deschis sesiunea de aplicaţii pentru ediţia a șaptea a evenimentului de arhitectură şi arte Street Delivery. Acesta va avea loc în intervalul 14-16 iunie, în trei orașe simultan. Tema din acest an este „Culori” și, dacă aveți vreo idee „colorată”, sunteți așteptați s-o împărtășiți cu restul lumii.

Dan Diaconu: Am ajuns la maturitatea necesara pentru a-mi asuma presedintia PNL Timisoara

Soţia şi cele două fetiţe gemene îl înţeleg, chiar dacă e workoholic. Pleacă dimineaţa devreme la lucru şi ajunge seara târziu. E viceprimarul Timişoarei, dar aproape nimeni nu vorbeşte despre activitatea lui. Dan Diaconu e genul de viceprimar extrem de disciplinat, de la care e aproape imposibil să scoţi ceva spectaculos. Un om mai degrabă timid, preferă să-şi facă treaba de undeva din umbră. A ajuns viceprimar, deşi aproape nimeni nu ştia de el înainte să ocupe această funcţie. Acum este foarte aproape de a ajunge preşedintele PNL Timişoara.

Ziua Portilor Deschise, la Politia Locala

Direcția Poliția Locală Timișoara organizează, în 21 mai, la sediul de pe str. Avram Imbroane nr. 54, Ziua Porților Deschise. Toți timișorenii interesați pot veni la sediul Poliției Locale, între orele 10 și 21, pentru a afla care sunt atribuțiile instituției și dotările polițiștilor locali, dar vor avea parte și de demonstrații de intervenție. Evenimentul

Top