Stirile din ziua: 27 decembrie 2013

Decat cu un ministru precum Grapini, mai bine fara timisoreni in guvern

De fiecare dată când se instalează un guvern la București, la Timișoara au loc discuții aprinse vizavi de șansele vreunui timișorean de-a ajunge ministru. Orgoliul timișorenilor trebuie hrănit cu cât mai multe ministere. Nici măcar nu contează calitatea oamenilor trimiși să le ocupe, numai să fie un timișorean, doi sau chiar trei în guvern

Vrem spitale, nu catedrale! Zi de actiune laica

Alexandru Ioan Cuza a folosit averile mânăstirești pentru întreținerea școlilor și spitalelor, dar guvernanții actuali ignoră criza pentru a îmbogăți Biserica: în ultima lună, au alocat nu mai puțin de 30 de milioane de lei către BOR. Patriarhul Daniel le cere primarilor și președinților de consilii județene să sprijine cu milioane de euro construirea faraonicei Catedrale a Mântuirii Neamului. Dacă vă deranjează toate astea, duminică o puteți spune public.

Marilen Pirtea rector UVT

„Tinerica” Universitatea de Vest face 70 de ani

Universitatea de Vest din Timişoara împlinește 70 de ani, iar rectorul Marilen Pirtea spune că nu caută dovezi de vechime mai mare, așa cum se întâmplă în alte instituții similare din România. Acesta susține că înființarea unei universități nu înseamnă că… doi intelectuali s-au întâlnit la o bere și le-a venit ideea să facă o astfel de instituție.

Sfantul Stefan, primul martir crestin

Ortodocșii și greco-catolicii îl sărbătoresc în cea de-a treia zi de Crăciun pe Sfântul Ștefan, unul din cei șapte diaconi alesi de Apostolii din Ierusalim pentru a sluji la adunările Bisericii din primul veac. Sfântul Ștefan este primul sfânt comun al Bisericilor Catolică și Ortodoxă, după Marea Schismă.

Top