Stirile din ziua: 29 decembrie 2013

Ce vesel era Robu ca PSD l-a desemnat pe Stoia viceprimar

Ce vesel era Robu ca PSD l-a desemnat pe Stoia viceprimar

La începutul anului, în Timișoara urma să curgă lapte și miere, după ce parlamentarii USL au bătut în cuie, la masă cu autoritățile, marile proiecte ale orașului. Între timp, țiganii au rămas fără șef de stabor, Telpark a murit și a renăscut în aceeași zi, iar PSD a dat urbei de pe Bega un viceprimar de poveste.

Ziua de actiune laica, in plina desfasurare

În urmă cu exact 150 de ani, pe 17/29 decembrie 1863, Parlamentul României seculariza averile mânăstirești, punând astfel bazele statului român modern. Astăzi, Biserica Ortodoxă adună averi peste averi și nu se sfiește să ceară milioane de euro autorităților locale pentru a-și pune în practică proiectele. Dacă asta vă nemulțumește, e momentul s-o spuneți public.

De la 1 ianuarie, la Timisoara se plateste taxa de tranzit

Şoferii cu vehicule de transport marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone care traversează Timişoara, deși ar putea folosi tronsonul de șosea de centură existent, sunt buni de plată de la 1 ianuarie. Taxa de tranzit are o valoare de 200 de lei, dar autoritățile locale nu cred că vor face prea mulți bani din impunerea ei.

Profetia lui Vlahuta

În 1907, Alexandru Vlahuță vorbea despre cum stă minciuna la masă cu regele, habar n-având la acea vreme că istoria te poate duce în situații mult mai nasoale: să stai la masă cu un președinte, cu Victor Ponta, cu Adrian Năstase sau un Ion Iliescu. În versurile sale, Vlahuță ne-a umplut de metafore, neintuind o clipă că lucrarea sa a fost o profeție pentru un eveniment ce urma să se întâmple prin 2013, în România, la propriu.

Top