Stirile din ziua: 9 decembrie 2013

Razvan Voiculescu povesteste in imagini despre rostul romanesc

Razvan Voiculescu povesteste in imagini despre rostul romanesc

Cel mai nou album de fotografie semnat Răzvan Voiculescu va fi lansat miercuri seară. Evenimentul va include deopotrivă proiecţia filmului de scurtmetraj „ROST – Păstrătorii”, realizat de regizorul Şerban Georgescu, și un recital special al lui Nicu Alifantis.

Horia Colibasanu si povestea ascensiunii pe Lhotse, in Aula UVT

Horia Colibășanu vă invită la proiecția filmului expediției de pe Lhotse. Cât de greu i-a fost să ajungă pe al patrulea „optmiar” al lumii, ce presupune o astfel de ascensiune sau câte recorduri vrea să mai bată – sunt doar câteva întrebări la care experimentatul alpinist e gata să răspundă după film.

Ponta da inapoi cu acciza la motorina

Speriat probabil de marea grevă a transportatorilor de luni, premierul Victor Ponta face pasul înapoi în privința majorării accizei la motorină. El a afirmat că se caută soluții pentru ca aplicarea accizei suplimentare la motorină să fie amânată cu trei luni sau chiar mai mult. Nu se va întâmpla acest lucru însă și în cazul benzinei.

Maria Grapini

Maria Grapini multumeste alegatorilor la misto

Deputat pe Colegiul III Timișoara din partea Partidului Conservator (USL), Maria Grapini și-a aminitit că a trecut exact un an de la alegerile parlamentare care i-au propulsat în parlament pe toți candidații USL din Timiș, cu o singură excepție. Pentru a marca într-un fel acest eveniment, ministrul Turismului și IMM-urilor a trimis, prin intermediul colaboratorilor, un așa-zis comunicat de presă, făcut de mântuială, ca să nu zicem în bășcălie.

Florentiu Staicu critica, in premiera, arbitrajele de care a avut parte Poli

Reprezentanţii clubului Poli Timişoara au preferat până acum să se abţină vizavi de unii arbitri care, prin prestaţia lor jalnică, au influenţat mai multe jocuri, echipa timişoreană fiind incorect deposedată de puncte importante. În premieră, Florenţiu Staicu, preşedintele Consiliului Director, a ieşit cu o declaraţie pe site-ul oficial al clubului, făcând referire la greşelile de arbitraj.

Banaterra cauta loc pentru camera video dezactivata de la Camera de Comert

Prima cameră video cu scop turistic instalată de Banaterra, cea către Fântâna cu Pești, a fost demontată. De vină sunt întreruperile repetate ale dispozitivului montat pe sediul Camerei de Comerț Timișoara. Cei de la Banaterra sunt acum în căutarea unui nou loc pentru amplasarea camerei.

Ovidiu Tender

Pe Ovidiu Tender il bate gandul sa abandoneze prospectiunile din Timis

Deranjat de protestele și șicanele la adresa firmei Prospecțiuni, pe care o patronează, afaceristul Ovidiu Tender se gândește serios să abandoneze lucrările de explorare a subsolului din Timiș, dar și din România. El susține că în Timiș nu se caută gaze de șist, ci doar țiței și gaze naturale. Industriașul așteaptă răspuns de la instituții ale statului vizavi de cine orchestrează campania împotriva sa.

Petrica „Nostradamus” Pampu prezice zile insorite la Colterm

Directorul Colterm, Petrică Pampu, nu îşi face griji că gestionează probabil cea mai mare gaură neagră din subordinea Consiliului Local Timişoara. Nici măcar nu se simte atacat, deşi scandalurile legate de Colterm s-au ţinut lanţ în ultima vreme. În ciuda evidenţei, Pampu vine cu o previziune neobişnuită: numărul centralelor de apartament va scădea drastic. În special datorită cerinţelor UE.

Magie si iubire, la Carnavalul de la Venetia / FOTO

Veneţia este o experienţă copleşitoare în orice anotimp, dar parcă cel mai mult îşi pune în valoare farmecul de oraş al iubirii, al artei şi al măreţiei, în luna februarie. Pentru că atunci, aici, se celebrează cel mai faimos carnaval din Europa, un spectacol stradal de neuitat, în care oricine poate intra în pielea personajelor preferate, oricine poate lăsa departe povara de zi cu zi a vieţii cotidiene şi se poate transpune, cu uşurinţă pentru câteva zile, într-o nouă identitate.

Sunda e condamnat sa faca puncte cu Dinamo si CFR Cluj

ACS Poli traversează a doua perioadă neagră din acest sezon. În prima dintre ele, între etapele a IV-a şi a X-a, cu Valentin Velcea antrenor principal, echipa a acumulat doar două puncte. Ca urmare, Velcea a fost înlocuit cu Aurel Şunda. În ultimele trei meciuri însă, ACS Poli a înregistrat tot atâtea înfrângeri.

Timisorenii s-au rugat in liniste la moastele Sf. Constantin si Elena

Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au ajuns, duminică seara, la Timișoara. Credincioșii au așteptat răbdători sosirea raclei, care a întârziat cu o oră și jumătate, după ce a făcut un popas la Reșița. Timișorenii se pot ruga și luni în fața sfintelor relicve.

Intreruperi de curent

Enel nu a programat, luni, întreruperi de energie electrică la Timișoara. Acestea vor avea loc în județ, după cum urmează: Dumbrăvița (str. Traian Vuia, E. Mauriciu, Teleagului, E. Murgu, P. Șandor, T. Vladimirescu, Cloșca, Crișan, Horia), orele 9 – 17; Buziaș (str. Libertății, A. Vlaicu, Spitalului, Bisericii), orele 9 – 15; Teremia Mare (p), orele

Top