Stirile din ziua: 15 martie 2015

Iohannis cere demisia lui Valcov, Ponta spune ca acesta a demisionat, dar mai sta un pic

Iohannis cere demisia lui Valcov, Ponta spune ca acesta a demisionat, dar mai sta un pic

Acuzat în ultima perioadă de prea multă tăcere, președintele României, Klaus Iohannis, a ieșit duminică la rampă. El i-a solicitat premierului Victor Ponta să demareze procedura de revocare din funcție a ministrului de Finanțe, Darius Vâlcov. La televiziunea prietenului Sebastian Ghiță, Ponta a spus că Vâlcov a demisionat, dar va mai rămâne câteva zile la Finanțe.

Incepe curatenia de primavara! Cand este programata strada pe care locuiti

În următoarele două săptămâni, timișorenii care au de aruncat obiectele nefolositoare din gospodărie nu trebuie decât să le scoată în stradă. Dar numai în ziua în care strada pe care locuiesc este programată în graficul Retim. Curățenia de primăvară are loc în perioada 16 – 29 martie, în două etape.

UVT, prima universitate din Romania cu reprezentant la Bruxelles

Universitatea de Vest din Timișoara va avea un reprezentant la Bruxelles. Este vorba despre Emanuela Gârboni, absolventă a UVT și doctorand la Bruxelles, care va avea statut de colaborator permanent al cabinetului europarlamentarului Cristian Bușoi. Această inițiativă este unică în România.

Reforma lui Victor Ponta in PSD s-a blocat in… Ponta Victor Viorel

Vineri, 13. Dimineața. Probabil încă puțin mahmur de la cheful din ziua precedentă dat în cinstea încătușării lui Vanghelie, Victor Ponta lua prima lovitură. Lovitura, cât un upercut în bărbie, se referea la cererea de arestare făcută de DNA pe numele bunului său prieten și fost coleg de guvern și cabinet de avocatură, Dan Șova.

„Turnati aici”, varianta online: site pentru cei care se tem de DNA

„Ai asistat la vreo faptă de corupție? Cunoști un funcționar public care a comis o infracțiune? Denunță-l… și salvează-ți țara!” – acesta este îndemnul de la care a plecat un nou site unde românii sunt îndemnați să-i nominalizeze pe cei care ar putea deveni „clienții” Direcției Naționale Anticorupție.

Piata Libertatii, animata cu muzicieni, pictori si… soldati! Copacii mai asteapta

Cu schimb de gardă și artiști care să ofere reprezentații live – așa vede primarul Nicolae Robu Piața Libertății, după terminarea lucrărilor de reabilitare. El le răspunde celor care critică „Piața Roșie”, în prezent un spațiu deschis, fără arbori și fără pic de mobilier urban. Asta, după ce, la finele lunii ianuarie, edilul anunțase că în zonă nu vor fi nici terase.

Eco-inovare si educatie

MEDGreen, care se desfăşoară în regiunea de Vest a Romaniei, îşi propune să sprijine eco-inovarea la nivelul companiilor din domeniul logistic sau cu componentă logistică importantă în direcţia trecerii de la un sistem clasic de gestionare a deşeurilor la un sistem de recuperare – reutilizare şi prevenire a apariţiei deşeurilor.

Top