Stirile din ziua: 31 martie 2015

Danielescu, catre directori: La „Scoala Altfel”, siguranta copiilor e raspunderea voastra

Danielescu, catre directori: La „Scoala Altfel”, siguranta copiilor e raspunderea voastra

Elevii se pregătesc pentru săptămâna „Școala Altfel”. Pentru proiectul de anul acesta au fost propuse sute de activități, iar educatorii au ales deja unde vor merge copiii. Șefii ISJ sunt preocupați de siguranța elevilor și sunt cu ochii pe directorii unităților de învățământ.

Robu, despre peisagisti: Sunt inculti si nu vor decat sa se bage in seama

Disputa pe copacii – sau, mai exact, lipsa lor – din Piața Libertății continuă. Primarul Nicolae Robu i-a răspuns printr-un mesaj public unei timișorence care i-a trimis un mesaj privat, atacându-i, din nou, pe peisagiști. În același timp, Asociația Peisagiștilor (ASoP) se minunează, tot pe Facebook, de sondajul lansat de edil…

liceul lenau santier

Parchetul pune in pericol reabilitarea Liceului Lenau! Constructorul cere sa i se plateasca podelele puse

Lucrările de reabilitare de la Liceul Lenau sunt în pericol, din cauza… parchetului. Firma care a câștigat licitația se războiește, pe Facebook, cu primăria, pe tema podelelor. Primarul Nicolae Robu nu a discutat cu reprezentanții constructorului, dar spune că dreptatea este undeva la mijloc.

Cinci lei pentru sterilizare: o campanie care vrea sa scada numarul de animale chinuite

Doar unul din zece câini sau pisici fără stăpân ajunge să fie adoptat! Din păcate, restul ajung în stradă, urmând ca să facă, la rândul lor, pui. Asociația Pieces of Heaven a hotărât că e momentul ca acest număr de animale chinuite și fără stăpân să se diminueze. Soluția? Sterilizarea. Pentru acest lucru este însă nevoie de ajutorul timișorenilor.

Contele Mercy sau Alecsandri mai asteapta, dar Tarzan va avea statuie la Timisoara!

Statui cu Eugeniu de Savoya, IL Caragiale, Cehov sau Vasile Alecsandri – asta au propus cei 21 de timișoreni care au trimis mailuri către primărie. Nu s-a stabilit încă nimic, singurul lucru cert fiind că, undeva, cândva, în Timișoara va apărea o statuie în mărime naturală a lui Johnny Weissmüller.

Timisoara din pom si pomul din aer

Până și dușmanii politici ai primarului Timișoarei recunosc dinamismul administrației Robu. Că de pe urma acestui dinamism nu se alege orașul cu prea multe e o altă mâncare de pește, zic aceiași adversari, printre care și Bogdan Herzog (consilier local independent, analist Vocea Rusiei). Dreptatea este pe undeva pe la mijloc. Nimeni nu-i poate reproșa

Robu, catre furnizorii de Internet si curent: Nu dati jos cablurile, le taiem!

Timișorenii ar putea rămâne fără curent electric, Internet și cablu TV, după ce primăria va tăia cablurile aeriene ale furnizorilor de astfel de servicii. Nu va fi o practică generalizată, dar, acolo unde legea permite, se va recurge la această soluție drastică. Primarul Nicolae Robu crede că doar astfel operatorii vor înțelege să respecte o hotărâre de CL din 2009, care prevedea îngroparea, până în 2012, a tuturor „firelor”.

Poli – Ripensia, un derby care ar putea avea loc si in sezonul viitor!

Fotbalul românesc suferă profund în ultimii ani. Tot mai multe echipe din Liga a II-a şi a III-a aruncă prosopul, în fiecare an, înainte de startul comeptiţiei, din pricina problemelor financiare. Federaţia Română de Fotbal, pentru a preveni serii amputate din cauza retragerii echipelor, are în vedere renunţarea la jocurile de baraj pentru promovarea în cel de-al treilea eşalon.

Sondaj in ceasul al 12-lea: cum preferati Piata Libertatii, cu copaci sau fara?

Piața Libertății este un subiect care îl preocupă intens în aceste zile pe primarul Nicolae Robu. După ce a încercat să explice, prin fotografii ale unor spații celebre din Europa, de ce piața trebuie să rămână fără copaci, edilul a trecut la sondaje. E interesant de văzut ce va face municipalitatea dacă rezultatul ar fi unul cu… arbori! Foarte probabil, nimic.

Donatii din suflet: la spitalul OncoHelp se cauta… tablouri!

Primăvara bate la geam, dar, pentru unii oameni, ea este încă foarte departe. Pentru mulți dintre pacienții internați în saloanele spitalului OncoHelp, explozia de culoare care umple străzile Timișoarei rămâne doar o poveste. Dacă vreți să ajutați la colorarea vieților lor, o puteți face în această perioadă.

apa calda

Fara apa calda si caldura

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări urgente, va întrerupe marți, între orele 9 și 16, furnizarea apei calde și a căldurii la PT Madgearu. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile Brașov, F. Barbu, M. Viteazul, T. Vladimirescu și V. Madgearu.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a programat marți întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Lugoj – ITSAIA, Lugojel – antena RDS și COSMOTE+casnici, orele 9 – 20; Jimbolia – Zona Futok, str. V. Babeș, N. Bartzer, Bazoșu Nou – Foraj 19 și 20 Aquatim, Peciu Nou (p), orele 9 – 16; Pesac (p),

Top