Stirile din ziua: 13 martie 2015

32 de studenți din Timisoara participa la cel mai important concurs de inginerie din Europa

Timișoara este reprezentată la unul dintre cele mai importante concursuri de inginerie din Europa, European BEST Engineering Competition. La faza locală a competiției vor concura peste 30 de studenți de la Universitatea Politehnica, care vor încerca să ajungă la etapa următoare.

Epistola de la Robu catre Ponta: Va rog sa alocati cel putin 10 milioane de lei pentru Spitalul de Copii

Ca să nu mai fie acuzat că se plânge doar pe Facebook, primarul Nicolae Robu a decis să apeleze și la poșta convențională. El a trimis premierului Victor Ponta și ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, o scrisoare în care cere, negru pe alb, mai mulți bani pentru construcția corpului B al spitalului de copii.

„Aferim!” a ajuns in cinematografe! Un timisorean e parte din echipa filmului premiat la Berlinala

În cinematografele din România rulează de vineri, 13 martie, lungmetrajul „Aferim!”, pentru care Radu Jude a primit Ursul de Argint la Berlinală. Pentru unii un western, pentru alții un road-movie, filmul este o poveste cu zapcii, care surprinde, de o manieră uneori brutal de realistă, Valahia secolului al XIX-lea. Din echipa filmului face parte și un timișorean.

Chappie (cronică de film)

Neill Blomkamp este un regizor sud-african cu lipici la filmele science-fiction. Are idei și are viziune; se vede că a lucrat ca animator 3D la mai multe episoade din serialul Stargate SG-1. În 2009 a ieșit pe piață cu primul lung-metraj District 9, un film despre un grup de extratereștrii naufragiați pe Pământ și ținuți într-un ghetou la

MEDGreen – resurse din deseuri

Într-o lume cu populaţie în creştere şi cu resurse energetice tradiţionale limitate, folosirea deşeurilor pare să fie şansa energiei viitorului. Pe de altă parte, piaţa de consum în continuă creştere produce foarte multe deşeuri poluante, care ar putea fi sursă de energie, iar MEDGreen urmăreşte creşterea eficienței utilizării deşeurilor ce pot produce energie în sectorul logistic.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat vineri întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Pop de Basești (p), orele 9 – 17; Giarmata Vii – str. Înfrățirii (p), Viorelelor (p), Magnoliei, orele 9 – 17; Moșnița Nouă (p), Utvin nr. 231A, Ohaba Lungă, Ohaba Română, orele 9 – 17; Lugoj – str. Timișorii Bl. C1, C2, C3,

Top