Stirile din ziua: 17 martie 2015

Ponta promite: PSD-istii cercetati pentru coruptie raman fara functii

Ponta promite: PSD-istii cercetati pentru coruptie raman fara functii

Comisia de statut a PSD a definitivat, marţi, propunerile de modificare a statutului partidului. A fost adoptat, cu această ocazie, amendamentul lui Victor Ponta, conform căruia membrii de partid cercetați penal pentru corupţie nu mai pot ocupa demnităţi publice sau funcţii politice.

Se raceste vremea!

Iarna nu se dă încă dusă. După câteva zile de vreme primăvăratică, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de răcire a vremii, precipitaţii mixte şi intensificări ale vântului.

Liderii PMP se intalnesc la Timisoara! Traian Basescu inca nu si-a confirmat prezenta

Timișoara va fi, în weekend, punctul de întâlnire pentru mai-marii Partidului Mișcarea Populară. Toți liderii PMP, dar și alți reprezentanți ai organizației politice, se vor afla în capitala Banatului, la o întâlnire regională. Președintele Traian Băsescu, deși invitat, încă nu și-a confirmat prezența.

Busoi a votat in PE pentru casatoriile intre homosexuali, dar nu e de acord cu ele

Cristian Bușoi este unul din cei 22 de europarlamentari români care a votat, în Parlamentul European, un raport care este susține căsătoria între persoanele de același sex. Deși nu este de acord cu acest tip de căsătorii, liberalul a agreat raportul, pentru că acesta conține și alte inițiative.

Zona Cetate ar putea sa nu fie gata la timp! Daca licitatiile se prelungesc, proiectul e in pericol

Reabilitarea centrului istoric ar putea să nu fie gata în termenul asumat prin contract și s-ar putea să dăm o parte din bani înapoi. Primarul Nicolae Robu admite, pentru prima dată, că acest lucru este posibil. Deși nu există soluții agreate pentru conservarea vestigiilor, edilul e categoric: nu vrea ca fostele băi din Piața Libertății să rămână descoperite și să se transforme în groapă de gunoi! Părerea lui nu contează însă.

Timisul, judet fruntas la pusculita BOR !

Lăsat pe dinafară de guvern la împărțeala banilor și „blagoslovit” doar cu promisiuni, Timișul se află în topul județelor care alocă an de an bani pentru biserici. Aleșii nu se rezumă doar la a da sume considerabile pentru lăcașurile de cult din județ. Consilierii județeni au alocat, în ultimii doi ani, 200.000 de lei pentru Catedrala Mânuirii Neamului.

Timisorenii pot… admira bicicletele cumparate de primarie! De folosit, le vor putea folosi mai la vara / FOTO

Primele 30 de biciclete cumpărate de Primăria Timișoara au apărut în oraș, dar nu vor putea fi folosite mai devreme de o lună și jumătate. Cele 25 de stații intermodale care au costat 7,5 milioane de lei, bani din fonduri europene, nu sunt încă operaționale.

Mii de timisoreni pusi pe drumuri din cauza… unor litere! 55 de strazi isi schimba numele

Nu mai puțin de 55 de străzi din Timișoara își vor schimba numele în perioada următoare! Nu e vorba însă de schimbări radicale, ci de… corecturi de litere! Reprezentanții primăriei nu au putut preciza însă dacă, după ce modificările vor fi adoptate în CL, cei care locuiesc pe aceste străzi vor fi nevoiți să-și schimbe actele de identitate, deși n-au nicio vină.

Filmul aplaudat zece minute in picioare la Cannes poate fi vazut si la Timisoara

Timișorenii iubitori de filme bune sunt invitați la o proiecție specială. Sunt disponibile numai 125 de locuri pentru cei care vor să vadă filmul francez „Grand Central”, în regia Rebeccăi Zlotowski, premiat la Cannes în 2013. Pe scurt: pasiune, angoasă şi dragoste, în apropierea unei centrale nucleare, cu Léa Seydoux şi Tahar Rahim.

Sa facem energie din deseuri!

„Waste to energy”, respectiv „energie din deşeuri” este un concept care rareori poate fi aplicat individual de către o singură companie. El presupune utilizarea deşeurilor în scopul producerii de energie, aplicând diferite procese tehnologice de ardere, gazeificare, compostare sau fermentare. Eficienţa acestor procese depinde de calitatea şi de cantitatea fluxurilor de deşeuri, cât şi de

RETIM

Curatenia de primavara

Echipele Retim implicate în curățenia de primăvară din acest an vor acționa marți în perimetrul Calea Bogdăneștilor (între Bd. Cetății și str. Livezilor) – str. Livezilor – str. Mircea cel Bătrân (între str. Livezilor și str. Tazlău) – str. Lt. O. Balea – str. Cloșca – Bd. Cetății (între str. Closca și Calea Bogdăneștilor).

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – str. Nouă, Gheorghe Asachi, I. Neculce, Lunei, Ștefan cel Mare nr. 55-53, Bd. General Ion Dragalina nr. 5, orele 9 – 16; Giarmata Vii – str.Teilor (p), Izlaz (p), Sâmpetru Mare (Smithfield-ferme, DP Design SRL, Periatim), Igriș, Izvin (p), Moșnița Nouă (p), Sânmihaiu Român

Top