Stirile din ziua: 25 iunie 2015

Va place jazz-ul? In doar opt zile incepe JazzTM 2015

Va place jazz-ul? In doar opt zile incepe JazzTM 2015

Sunteți gata pentru JazzTM 2015? Ar trebui să cam fiți, pentru că în doar opt zile va debuta cea de-a treia ediție a festivalului. Pe scena evenimentului se vor afla artiști în premieră la Timișoara, dar și unele dintre cele mai îndrăgite trupe locale.

Trei ani de mandat Robu, in 40 de puncte: asfaltari, festivaluri, Poli, Tim-Park si cate si mai cate / LISTA

O listă cu 40 de realizări mari și late a postat, joi seară, pe Facebook, primarul Nicolae Robu. Exact în ziua în care a împlinit trei ani de mandat, edilul enumeră asfaltări, plantări de pomi, înființări de festivaluri, câștigări de competiții, recuperări de clădiri și multe altele. Aparent, în Timișoara totul merge ca pe roate.

E oficial: daca nu se poate pe strazi, minibuzele merg in Parcul Copiilor si la Zoo

La aproape un an de când stau degeaba într-un garaj al RATT, celebrele minibuze electrice au ajuns în administrarea… regiei de transport! Un proiect în acest sens a fost aprobat joi de consilierii locali, iar de săptămâna viitoare mașinuțele vor circula prin parcuri.

Tentatia interzisului: de la consum la trafic de droguri e doar un pas

Consum de canabis, apoi ecstasy, apoi cocaină și apoi… trafic. Este „calea” pe care o urmează, din păcate, tot mai mulți tineri, care nu-și dau seama că sunt la un pas de a-și distruge viața. Reabilitarea e lungă și dureroasă. Asta povestesc doi foști traficanți încarcerați la penitenciarul din Timișoara.

Citycarduri ca-n Occident la Timisoara, Clujul are deja

Carduri care să integreze atât facilități de transport în comun, cât și acces mai simplu la instituții culturale și reduceri la restaurante sau cafenele, așa cum sunt în marile orașe ale Europei. E propunerea liberalului Ștefan Sandu, care admite însă că e un proiect cu bătaie lungă, care trebuie bine gândit.

Comisarul sef Gheorghe Popescu, sase luni cu suspendare pentru un televizor

Fostul adjunct al Inspectoratului de Poliție Timiș, comisarul șef Gheorghe Popescu, Timis, a fost condamnat la șase luni de inchisoare cu suspendare pentru luare de mită. Sentința a fost dată de Tribunalul Timiș, Popescu fiind trimis în judecată pentru că a primit mită un televizor.

Open Ville, un oras in mijlocul Timisoarei, depinde de votul consilierilor locali

Cinema în parc, grădini suspendate, acoperișuri verzi, patinoar și câte și mai câte – toate vor face parte din Open Ville, proiectul futurist de extindere de la Iulius Mall. Acesta a ajuns în faza de autorizare a Planului Urbanistic Zonal. UPDATE: Proiectul a fost aprobat în unanimitate.

timisoara fara reestrictii

Probleme la pasajul din Victoriei: proiectantii nu-s de gasit, Inelul I n-are studiu geo

Pasajul rutier subteran din Piața Victoriei are șanse aproape nule de a fi realizat în viitorul foarte apropiat. Documentația nu e gata nici acum, deoarece proiectanții bucureșteni au plecat în străinătate, sursa de finanțare e incertă și, în plus, șantierul din Cetate e departe de a fi terminat. Nicolae Robu spune însă că proiectul rămâne de importanță majoră.

In Zona Soarelui, ca-n desert! De ce s-a uscat iarba pusa anul trecut / FOTO

În zona Soarelui se lucrează de zor la reamenajări de străzi, dar locuitorii continuă să reclame aspectul spațiului verde. Pe strada inaugurată anul trecut cu mici și bere pentru muncitori, iarba e uscată gata, iar vechile spații verzi sunt înlocuite cu betoane pentru parcări.

Timisoara si povestea oraselor sale, in imagini

În mansarda Bastionului Theresia va fi lansat vineri, 26 iunie, un album cu fotografii reprezentative pentru Timișoara. Acesta este realizat de Dan N. Buruleanu și Florin Medeleț și se numește „Timișoara – Povestea orașelor sale”. Lansarea albumului, care va avea loc la ora 13, va fi însoțită de o expoziție de fotografii, totul pe muzica

apa calda

Fara apa calda

Colterm anunță că, pentru efectuarea unor lucrări de modernizare la Punctul Termic PT45A, va întrerupe joi, între orele 8 și 15, furnizarea apei calde. Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile Bucovina, M. Basarab, Munteniei, Mehedinți și Viilor.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel nu a a programat joi întreruperi de energie electrică în Timișoara, ci doar în județ, astfel: Ghiroda – str. Bobâlna nr. 19, orele 9 – 17; Comloșu Mare, Comloșu Mic, Lunga, Pădureni (p), Opatița (p), orele 9 – 17; Criciova, Dobrești, orele 9 – 19.

Top