Stirile din ziua: 24 iunie 2015

Inca un experiment la Bac: in excursie cu lucrarile de corectat, sub ochii jandarmilor

Inca un experiment la Bac: in excursie cu lucrarile de corectat, sub ochii jandarmilor

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că, din această sesiune, lucrările scrise de la bacalaureat vor fi corectate în alte judeţe decât cele în care se susţine examenul. Practic, lucrările ar urma să fie transportate, de jandarmi, într-un alt județ, destinația urmând să fie… trasă la sorți. Decizia stârnește dispute și între sindicaliști.

Peste jumatate din nou-nascutii care mor anual in Romania ar putea fi salvati! Lipesc banii

România este țara din Uniunea Europeană care are cea mai mare rată de mortalitate infantilă. Salvați Copiii trage un semnal de alarmă cu privire la finanțarea insuficientă a secțiilor de neonatologie, alertând și Ministerul Sănătății. Concret, pentru asigurarea supraviețuirii și îngrijirii nou-născuților este nevoie de fonduri mai mari.

Artisti din Timisoara, in premiera pe scena de la Exit!

Trei proiecte muzicale din Timișoara, pe scenele de la Exit, la Novi Sad! În cetatea Petrovaradin se vor auzi, în premieră, ritmuri create în orașul de pe Bega. Methadone Skies, Din Brad și DJ Elarith fac parte din programul oficial al faimosului festival din Novi Sad. La finele lunii iunie, Revolution Fest, „puiul” Exitului, a umplut Muzeul Satului Bănățean.

Podul Eroilor va avea patru benzi, desi are un capat care nu duce nicaieri! Robu promite si trei poduri noi

Podul Eroilor, din zona Iosefin, va fi lărgit la patru benzi, lucrare care ar putea începe anul viitor. În plus, primăria vrea să construiască alte trei poduri, dar și să cumpere, la un moment dat, fosta fabrică Elba, pentru a deschide traficul și a face util într-adevăr Podul Eroilor.

Piata volanta la Muzeul Satului? Un liberal a gasit o solutie ciudata pentru producatorii locali

Piață volantă la Muzeul Satului! Este ideea liberalului Tiberiu Lelescu, în opinia căruia o astfel de inițiativă ar fi extraordinară, atât pentru producătorii de legume și fructe, cât și pentru timișoreni. Directorul Muzeului Satului spune că nu i s-ar părea potrivită ideea, pentru că, până la urmă, e vorba despre o instituție culturală.

CJ Timis ramane tot cu un consilier in minus! Doar 11 voturi pentru validarea lui Balint Petrescu

Balint Petrescu nu-i ia locul lui Sorin Cociobea în Consiliul Județean Timiș. S-a votat la cabină, nu la vot deschis, așa cum ar fi vrut liberalii, iar proiectul a căzut, cu numai 11 voturi pentru. În plus, Marin Popescu și-a anulat cu bună știință opțiunea, iar independenții nici măcar nu au mai stat la vot.

Casa Muhle nu va fi salvata nici de Consiliul Judetean Timis

Proiectul inițiat de liberalul Marius Martinescu, care solicita implicarea CJ în exproprierea Casei Mühle, a căzut, miercuri, în plen, dar nu fără scandal. Era vorba despre demararea procedurilor de expropiere a imobilului de pe Bd. Mihai Viteazu, pentru a construi acolo un muzeu al rozelor şi o casă memorială.

evaziune

Perchezitii la… gainari

Polițiștii de investigare a criminalității economice face, miercuri, 13 percheziții la sediile sociale ale unor societăți comerciale și la locuințele mai multor persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul comercializării de pui vii și furaje. Descinderile au loc în județele Prahova, Tulcea, Suceava, Dolj și Timiș.

Terasele de pe santierul din Cetate ar putea fi inchise! De vina e… Codul Fiscal

Revoltă printre proprietarii de localuri din zona Cetate, ale căror afaceri au fost afectate de lucrările deschise acum un an și jumătate. Oamenii spun că inspectorii primăriei i-au anunțat că, dacă vor să-și țină deschise terasele, trebuie să plătească o taxă, deși acestea funcționează în plin șantier. Primarul Nicolae Robu susține că nu există altă variantă.

Top