Stirile din ziua: 16 iunie 2015

Protest anemic contra modificarilor de cod penal / FOTO

Protest anemic contra modificarilor de cod penal / FOTO

Asociația M10, filiala Timiș, Societatea Timișoara, SPICC și Asociaţia Civică şi Umanitară Mâna Ajutătoare (ACUMA) au organizat marți seară, pe răcoare, un protest împotriva intenției parlamentarilor de a schimba Codul Penal. Doar vreo 20 de persoane au răspuns însă apelului.

Poveste de refugiat: si-a refacut viata in Romania, dar n-are cetatenie din cauza lui… Stefan cel Mare!

„Nimic nu o să fie chiar ca acasă!” spune Kariha, o tânără din Afganistan, obligată să-și părăsească țara natală din cauza persecuțiilor. Chiar dacă uneori se mai gândește la tărâmul unde s-a născut, ea s-a integrat bine printre români. Nu are însă cetățenie, din cauza unui… cal!

Tineretul Social Democrat cere demisia unui consilier al ministrului Educatiei, pe motive de… abstinenta!

Tineretul Social Democrat cere demisia unui consilier al ministrului Educației! Același lucru l-au solicitat, zilele trecute, și mai multe ONG-uri, dar fără vreun rezultat. Romeo-Nicu Moșoiu este, în același timp, vicepreședinte al Asociației „Părinți pentru Ora de Religie”, semnatară a unei scrisori prin care se cerea instituirea abstinenței ca metodă de educație sexuală.

Directia: la coasa! Primaria are in sfarsit contract contra buruienilor pentru tot orasul

La mai bine de jumătate de an de când buruienile au pus stăpânire pe Timișoara, primăria anunță, în sfârșit, încheierea unor contracte pentru întreținerea spațiilor verzi. Au fost atribuite și ultimele două sectoare, astfel că, spune Nicolae Robu, se va trece imediat la… coasă!

Peste doua luni aflam ce se intampla cu vestigiile din Cetate! De conservat, probabil abia la anul

Avem vestigii în zona Cetate, dar nu știm pentru cât timp. După ce au stat deja luni bune la voia capriciilor vremii, acestea vor rămâne în același stadiu minimum încă jumătate de an. Primăria a atribuit, în sfârșit, contractul de punere în valoare a acestora, dar proiectul are termen de execuție opt luni. Cel puțin!

Mandrul premier Ponta a ajuns de rasul curcilor / VIDEO

Mândru tare că e român, Victor Ponta s-a dus să se opereze în Turcia, băgându-și astfel picioarele în sistemul medical românesc, atât de bine administrat de colegul său Nicu Bănicioiu. Apropo, cât de tare urlau românii verzi și oficina lui Felix Pușcăriașul când Băsescu s-a operat la Viena, iar acum mucles!

Grapini ii trage de urechi pe Daniel Constantin: Moral era sa plecati si sa lasati partidul

Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, președintele PC Timiș, Maria Grapini, a declarat că este foarte dezamăgită de situația în care se află PC. Dacă partidul se destramă, ea se va muta în PPU, formațiune în spatele căreia se află susținătorii lui Dan Voiculescu. Grapini i-a comunicat lui Daniel Constantin supărările ei… printr-o scrisoare!

Santier pe strada Podeanu! In trei luni ar trebui sa fie patru benzi, trotuare si parcari

Până la sfârșitul verii, strada Podeanu va avea patru benzi, trotuare, piste și parcare atât de mașini, cât și de biciclete. Șantierul urmează să înceapă în câteva zile, după ce primăria a câștigat contestația depusă la licitația organizată pentru această lucrare. Termenul de executare este însă extrem de scurt.

„Waste to energy” – „energie din deseuri”

„Waste to energy”, respectiv „energie din deşeuri” este un concept care rareori poate fi aplicat individual de către o singură companie. El presupune utilizarea deşeurilor în scopul producerii de energie, aplicând diferite procese tehnologice de ardere, gazeificare, compostare sau fermentare.

Poli s-a inteles cu Ianis Zicu si Dan Popescu

Aşa cum debanat.ro informa încă de săptămâna trecută, Poli Timişoara se va întări cu mai mulţi fotbalişti cu experienţa Ligii I. Oţelul Galaţi şi ASA Târgu Mureş sunt echipele de la care oficialii timişoreni doresc cei mai mulţi jucători. Până acum, managerul Daniel Stanciu s-a înţeles cu doi dintre jucătorii aflaţi pe lista de transferuri.

Marturie despre scandalul beizadelei lui Ghita Ciobanu: Iata intreaga poveste, sa nu mai spuna ca e o minciuna!

Foștii colegi ai beizadelei viitorului președinte executiv al PSD Timiș, Gheorghe Ciobanu, nu l-au avut lângă ei la festivitățile de final de an pe îndrăgitul lor diriginte. Acesta a plecat de frică în Germania, țară al cărei cetățean este, după ce ar fi fost maltratat și amenințat cu moartea de o „gorilă”. S-a întâmplat asta după ce a refuzat să-l promoveze la limba germană pe băiatul deputatului.

Castelul Huniade, in pauza totala de reabilitare

Castelul Huniade, care găzduiește Muzeul Banatului, este, teoretic, în reparații de mai mulți ani. El nu va fi însă gata nici măcar în 2016. Iarna trecută, CJ Timiș a renunțat la fondurile europene și acum speră să obțină altele, pe baza unui nou proiect. Sesiunea de aprobare a proiectelor nu a început însă.

Transfer ratat: de ce nu a mai ajuns Marius Constantin la Poli

Managerul Daniel Stanciu l-a avut pe lista de achiziţii şi pe Marius Constantin de la ASA Târgu Mureş. Chiar dacă Poli a ajuns la un acord verbal cu fundaşul originar din Braşov, Marius Constantin nu a mai venit la Timişoara, preferând să-şi prelungească înţelegerea cu vicecampioana ASA Târgu Mureş.

Intreruperi de curent

Enel a programat marți întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Bd. Gh. Lazăr nr. 6, str. F. Schmits (p), Gr. Alexandrescu (p), Felix, N. Table, Pelbartus (p), Loichița Vasile (p), A. Coman (p), Sabin Evuțianu (p), A. Coman, orele 9 – 16; Urseni nr. 129, orele 9 – 16; Lugoj – Bl. Zona Stadion

Top