Arhiva pentru luna: mai 2015

Alegeti-va armele cu atentie… incepe „razboiul” cu apa

Alegeti-va armele cu atentie… incepe „razboiul” cu apa

Găleți, pungi, pistoale cu apă sau sticle – acestea sunt doar câteva dintre „armele” pe care timișorenii și le pot alege pentru a participa la bătaia cu apă. Aceasta va avea loc în Parcul Botanic, iar toți doritorii sunt bineveniți indiferent de vârstă.

Sa jucam pe pedepse

Debanat.ro dădea zilele trecute șoferilor „o veste bună”. Că ridicarea mașinilor parcate ilegal a devenit ilegală, rămânând ca o astfel de indisciplină rutieră să fie sancționată doar prin amenzi. Meritul unei astfel de „vești bune” este al instanței de judecată sesizate de Avocatul Poporului, instituție condusă de Victor Ciorbea.

Jimbolia

Premierul Ponta, solicitat sa ajute navetistii din Jimbolia, ramasi fara tren spre Timisoara

De aproape o lună și jumătate, orașul Jimbolia nu mai are legătură directă cu trenul către Timișoara. Intervențiile primarului Darius Postelnicu, făcute la Ministerul Transporturilor, CFR, prefectură și CJ, au rămas fără răspuns. În aceste condiții, edilul liberal a cerut ajutor de la premierul Victor Ponta.

In sfarsit, Timisoara are cu ce: Revolutie la Muzeul Satului, cu Dubioza Kolektiv si Noisia / FOTO+VIDEO

Se poate! Câteva mii de timișoreni au ales, sâmbătă seară, Muzeul Satului, unde a început, cu dreptul, prima ediție a Revolution Festival. Aceasta a însemnat șase scene, pentru ca fiecare să poată găsi exact ce-i place, sonorizare excelentă, multă bună dispoziție și un aer foarte relaxat. Dubioza Kolektiv și Noisia au fost capetele de afiș ale primei zile.

Euroregiunea DKMT a facut 18 ani! Punctul de frontiera Beba Veche – Kubekhaza, plan de majorat / FOTO

Euroregiunea Dunăre-Criş-Mureş-Tisa (DKMT), din care fac parte judeţele Timiş, Arad și Caraş-Severin din România, respectiv Csongrad, din Ungaria, şi Provincia Autonomă Voivodina din Serbia, a împlinit 18 ani. Obiectivul de la majorat este același de anul trecut: deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei între România și Ungaria.

pasaj michelangelo

Graffiti pentru Michelangelo! Album virtual pentru urmatorii cinci ani

La două zile de la inaugurarea pasajului Michelangelo, pereții acestuia sunt încă perfect curați. Cât timp vor rămâne astfel nu se știe, dar, dacă vedeți un graffiti în zonă, fotografiați-l și… puneți-l pe Internet! A apărut deja un blog dedicat exclusiv viitoarelor desene din pasaj. Oficial, grafferii trebuie să stea departe în următorii cinci ani.

Poli incheie sezonul cu o remiza la Satu Mare

Dan Alexa a titularizat nu mai puţin de cinci juniori în jocul susţinut de Poli Timişoara pe terenul Olimpiei Satu Mare, iar după pauză a mai introdus alţi trei! Chiar dacă mulţi se aşteptau ca lipsa de experienţă a celor mai mulţi dintre jucătorii timişoreni să-şi pună amprenta pe jocul lui Poli, puştii lui Alexa s-au descurcat excelent.

Concluzia lui Robu, dupa ziua lui: Nu am avut timp sa sarbatoresc cu familia

Criticat pentru că a decis să dea drumul traficului prin pasajul Michelangelo chiar de ziua lui, primarul Nicolae Robu califică drept „bazaconii” toate speculațiile. Edilul spune că, de fapt, a fost o zi mult prea agitată și că… ar fi vrut să aibă timp să sărbătorească alături de familie.

Atentie la capuse! Ce trebuie sa faceti ca sa nu ajungeti la spital dupa picnic

Fără dezinsecție în parcurile și spațiile verzi, timișorenii trebuie să aibă mare grijă când ies la picnic. Înțepăturile de căpușă pot cauza boli grave, așa că atenție! Medicii vă spun la ce să fiți atenți și ce trebuie să faceți în cazul în cazul în care constatați că ați fost „atacat” de aceste insecte.

Voluntarii au facut miracole! Sectia de pediatrie de la Babes a fost redeschisa / FOTO

Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” are, în sfârșit, o secție de pediatrie la standarde înalte. Totul se datorează muncii a peste 200 de voluntari, care și-au dedicat timpul acestei cauze. De acum, micuții internați vor avea parte de condiții bune, de curățenie și un spațiu decorat frumos care va încerca să-i mai înveselească.

Principesa Margareta, Doctor Honoris Causa al Universitatii de Stiinte Agricole a Banatului / FOTO

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului a împlinit, în aceste zile, 70 de ani de activitate și a sărbătorit evenimentul în mod… regal. Principesa moștenitoare Margareta a devenit, vineri, a Doctor Honoris Causa al prestigioasei instituții de învățământ timișorene.

Top