Arhiva pentru luna: iulie 2015

cladiri istorice

Concluzie de prefect: cladirile istorice trebuie protejate de Directia de Cultura si de Politie

Concluzie de prefect: cladirile istorice trebuie protejate de Directia de Cultura si de Politie

Degeaba avem clădiri istorice în Timișoara și în restul județului, dacă nimeni nu se ocupă de ele. Aceasta este concluzia la care a ajuns prefectul Eugen Dogariu, care spune că Direcția de Cultură ar trebui să țină o legătură mai strânsă cu poliția, pentru a se asigura că vandalizările și degradările sunt evitate pe cât posibil.

centura de sud

Bojin: Am avut dreptate, drumurile propuse de noi la finantare europeana au fost acceptate si de opozitie

Nouă drumuri judeţene din Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş au fost stabilite ca prioritare pentru fonduri europene în exerciţiul financiar 2014-2020. Președintele CJ Timiș, Titu Bojin, e mulțumit că propunerile sale au fost susținute de celelalte județe și spune că va găsi o soluție și pentru legătura autostradă – centură care trece prin Giarmata.

Liber la scalda! Strandurile si piscinele din Timis sunt in regula

Timișenii care vor să iasă la scăldat în ștrandurile din județ pot sta liniștiți, pentru că se „bălăcesc” în ape curate. Cel puțin asta susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș, care nu au găsit niciun fel de probleme la ștrandurile și piscinele din județ verificate până acum.

Gest infiorator de cruzime la Topolovatu Mare! Un barbat a omorat in bataie un catel

Deși problema câinilor comunitari este una care trebuie rezolvată, acest lucru nu le dă dreptul unor persoane să recurgă la gesturi îngrozitoare de cruzime. O astfel de situație a fost semnalată la Topolovățu Mare, unde un tânăr a lovit cu bestialitate o cățelușă care dormea pe stradă. Mai mulți martori au luat animalul plin de sânge și l-au transportat la o clinică veterinară. Din păcate, cățelul a murit.

Ploaie de amenzi pentru proprietarii de masini mari care parcheaza unde au chef

Deși consilierii locali au adoptat la începutul lunii iulie noi reguli de parcare, posesorii de camionete și mașini cu masa mai mare de 1,9 tone nu au înțeles că nu mai au voie să parcheze oriunde. Nepăsarea unora dintre ei a fost însă sancționată dur de Poliția Locală, dându-se peste 100 de amenzi, toate într-o singură zi.

transport in comun

In sfarsit, vom avea Armonie in trafic! Momentan, pe linia 6

Aduse la Timișoara acum aproape o lună, după ce au stat un an în fabrică, cele două tramvaie reabilitate vor ieși pe traseu în foarte scurt timp. Poate chiar de Ziua Timișoarei, dacă ultimele teste care sunt făcute în această perioadă ies bine. RATT a decis și traseul pe care vor circula „Armoniile”.

Adio, cluburi de fite, vom avea campus sportiv in zona Stadion! Nu se stie cand si nici cat costa

Campus sportiv cu două stadioane, sală polivalentă, velodrom, hotel, parcare subterană și… foarte mulți copaci! Primarul Nicolae Robu a prezentat, vineri, pe o machetă de polistiren, cu pomișori, acest concept, despre care crede că ar putea fi cel mai mare din Europa. Nu se știe cât va costa și când va putea fi realizat, dar… e bine că există ideea!

Noua moda in Cetate: strazi pietonale da, parcari ba! / FOTO

Nu doar o singură nouă stradă pietonală în zona centrală, ci… patru! Acestea sunt planurile primăriei pentru perioada următoare, iar prima dintre ele va fi gata chiar în weekend. Este vorba despre strada Pacha, pe porțiunea dintre Bd. Revoluției și Piața Unirii. În aceste condiții, șoferilor nu le rămâne decât să se înarmeze cu și mai multă răbdare.

buia

„Figo din Soarelui” lasa Timisoara pentru o echipa din Liga a III-a

Romică Buia, unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti de pe arena „Dan Păltinişanu” în ultimii 25 de ani, va antrena din sezonul viitor în Liga a III-a. Fostul decar a fost antrenor-jucător sezonul trecut în Liga a IV-a Timiş, la Progresul Gătaia, şi a fost observator la nivelul celui de-al treilea eşalon, acolo unde acum va antrena.

Suspectata ca a copiat la Bac, fiica baronului de Mehedinti Adrian Duicu vrea sa fie studenta la Timisoara

Suspectată că a fraudat fără jenă examenul de bacalaureat, fiica fostului președinte al CJ Mehedinți are toate șansele să fie studentă la Timișoara! Adina Duicu a fost acceptată la trei facultăți de la Universitatea de Vest, ba chiar pe loc fără taxă la Facultatea de Drept.

De ce nu vrea Bojin bani europeni pentru legatura autostrada – centura prin Giarmata?

Oficialitățile din Arad, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș trebuie să ajungă obligatoriu vineri la o înțelegere în ceea ce privește drumurile județene prioritare la alocarea de bani europeni. În Timiș, un drum de șase kilometri care ar face mai ușor legătura între autostradă și centură e trecut cu vederea!

Cladire istorica transformata in adapost pentru boschetari! Amenda pentru proprietarul italian / FOTO

Un italian proprietar al unei clădiri istorice din zona Traian a fost amendat de polițiștii locali pentru halul în care a adus imobilul. Este vorba despre o casă de pe strada Dacilor, transformată în focar de infecții, din cauza „chiriașilor” boschetari.

Top