Stirile din ziua: 15 august 2016

Rakijada se intoarce! Hai la Festivalul Rachiului, la Sanpetru Mare

Rakijada se intoarce! Hai la Festivalul Rachiului, la Sanpetru Mare

La Sânpetru Mare dau deja în clocot cazanele de rachiu, așa că nu vă faceți planuri pentru sâmbătă, 20 august! A șasea ediție a Festivalului Rachiului așteaptă oaspeți de seamă, care vor fi întâmpinați cu grătare și mititei, fasole la ceaun, gulaş şi… multe pahare pline.

Parcul Lamaita e gata, dar balta e plina de pesti morti! Primaria trebuie sa afle de ce / FOTO

Gazon ca-n reviste, șezlonguri numai bune de stat la soare și… o baltă mizerabilă. Cam așa arată, la mijlocul lunii august 2016, zona Lămâița. Primăria a investit 2,5 milioane de lei în refacerea parcului, lucrare finalizată cu mare întârziere. Acum, reprezentanții PMT trebuie să afle de ce pe baltă plutesc de mai multe zile pești morți.

Inconjurul lumii in 80 de zile, pe motocicleta: cum se face, la Seri(i)le D’arc

Au construit în premieră o motocicletă electrică de touring, ca parte a unui proiect de cercetare de la facultate, și au plecat în lume cu ea. E povestea mai multor studenți de la Universitatea Tehnică Eindhoven, care au ajuns acum la Timișoara, unde își vor povesti aventurile.

Asaltul frontierelor: zeci de minute de asteptare la Cenad si Nadlac II, la autostrada

Dacă vă pregătiți să veniți luni seară spre casă, dintre Ungaria, înarmați-vă cu multă răbdare! Se anunță cozi și timpi de așteptare de zeci de minute. La Nădlac II, de exemplu, pe autostradă, luni dimineață s-a stat chiar și o oră și jumătate pe sensul de ieșire din România. La ora 13, atât la Nădlac II, cât și la Cenad, se aștepta cam 30 de minute.

Bucataria de la Judetean se face… laborator, se muta si Neurochirurgia

Se anunță mutări importante în Spitalul Județean Timișoara. Conducerea intenționează să facă schimbări în ceea ce privește spațiile în care se află laboratorul clinic și secția de Neurochirurgie. Totul, după ce s-a eliberat bucătăria, care funcționa pe 700 metri pătrați.

Politia Locala – serviciu de bodyguarzi al primariei sau politie pe bune?

Se întâmplă în Timișoara. Un biciclist surprinde o mașină parcată ilegal pe o pistă de biciclete chiar în buricul târgului. Anunță patrula de polițiști locali și așteaptă să vadă ce se întâmplă. Văzuse între timp că mașina parcată „amboulea” era înmatriculată pe primărie.

Averile consilierilor locali PNL: Cum sa traiesti cu 593 lei / luna si cu cat isi plateste partidul angajatii

Liberalii din CL Timișoara nu-s nici prea-prea nici foarte-foarte. Avem un consilier cu dividente de aproape 400.000 lei, unul care trăiește, și încă foarte bine, doar din pensii sau unul care nu câștigă nici măcar 600 de lei / lună. Cât ia un consilier parlamentar, dar și un angajat la PNL aflăm tot din declarațiile de avere ale liberalilor.

Invitatie la… nunta si numai, in Parcul Rozelor! Festivalul de Opera si Opereta sta sa inceapa / PROGRAM

Finalul lunii august aduce un nou motiv de bucurie pentru melomanii timișoreni. A 12-a ediție a Festivalului de Operă și Operetă va scoate în aer liber spectacole foarte îndrăgite ale Operei Naționale Române, iar accesul va fi, la fel ca întotdeauna, liber. În anii trecuți, sute de oameni au asistat la evenimente.

300 km de autostrada terminati pana in 2018, lotul I Lugoj-Deva ar putea fi gata in acest an

1.000 de kilometri de autostradă circulabili, în prima jumătate a anului 2018. Asta promite Cătălin Homor, directorul general al Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România. Acesta spune și că tronsonul I de pe Lugoj-Deva ar trebui deschis traficului până la finele anului.

Adormirea Maicii Domnului, ziua din care vara trece spre toamna

Adormirea Maicii Domnului este prăznuită deopotrivă de ortodocși și catolici pe 15 august. Sântămaria Mare marchează trecerea de la vară la toamnă. În Apus i se spune Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului și amintește de ziua în care Fecioara Maria şi-a dat obştescul sfârşit. Nu sunt cunoscute însă nici anul, nici ziua când „a adormit Sfânta Fecioară”.

Top