Stirile din ziua: 5 august 2016

Sange de campioni! Timisoara revine fantastic pentru a invinge Baia Mare

Sange de campioni! Timisoara revine fantastic pentru a invinge Baia Mare

Meci greu pentru campionii României la rugby în etapa lor de debut în Superligă. În Ronaț a venit CSM Știința Baia Mare, echipă aflata mai mereu în umbra trupei bănățene. Pe cât de greu a fost meciul, pe atât de frumoasă a fost victoria timișorenilor.

Daca tot nu ajutam fotbalul timisorean, macar sa-i dam in cap. Faza pe stadion si CJT

Atât Poli Timișoara, cât și ASU Poli vor plăti Consiliului Județean Timiș câte 21.000 de lei plus TVA (așadar peste 25.000 de lei sau 5.550 de euro), pentru fiecare meci jucat acasă pe „Dan Păltinișanu”. Așa a stabilit fosta conducere PSD-istă a CJT (proprietarul stadionului), iar plenul a votat voios.

Piata volanta de la stadion se muta! Ca sa nu mai treaca masinile printre tarabe

Pentru ca timișorenii veniți să cumpere produse proaspete din piața volantă de la Stadionul „Dan Păltinișanu” să nu mai fie nevoiți să facă slalom printre mașini, primăria a decis să facă o schimbare de amplasament. „Volanta” va funcționa, chiar de sâmbătă, în parcarea paralelă cu strada Arieș.

Sorin Dragoi, prezentat oficial la ACS Poli: Nu ma voi implica pe partea sportiva

Prim-divizionara ACS Poli Timişoara are un preşedinte nou, Sorin Dragoi, fostul manager city al oraşului. Acesta a lăsat primăria pentru a încerca să redreseze, mai ales din punct de vedere managerial/financiar clubul bănăţean. Fostul preşedinte Ioan Miculaş rămâne „omul bun la toate”, deocamdată vicepreşedinte şi manager sportiv.

In sfarsit: se face ordine in Castelul Huniade! A inceput mutarea colectiilor din santier

Dacă se vrea, se poate! Artefactele depozitate alandala pe holurile Muzeului Național al Banatului au început să fie mutate în diverse spații. Asta, după ce au stat cu anii pe holuri și în spații improprii, pradă intemperiilor și prafului. Operațiunea, care se desfășoară inclusiv cu sprijinul pompierilor, va continua și săptămâna viitoare.

alin popoviciu

Popoviciu si Samartinean, afara de pe lista PNL pentru parlament?!

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, nu-i vrea pe lista pentru Camera Deputaților pe actualii parlamentari Alin Popoviciu și Cornel Sămărtinean! Cap de listă la Senat va fi Vasile Blaga, iar la camera inferioară, locul întâi va fi disputat între Dan Popa și Marilen Pirtea.

armonia

Hai cu Armonia! Inca doua tramvaie noi vin la Timisoara

30 de tramvaie reabilitate în patru ani – asta prevede un contract încheiat, în 2014, între Primăria Timișoara și asocierea Electroputere VFU Pașcani – Astra Vagoane Arad. Până acum, au venit doar două, iar următoarele două ar putea ajunge în această lună. Altele sunt în lucru.

Pirtea: Daca trebuie sa aleg intre deputat si rector, nu plec de la UVT

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, Marilen Pirtea, a intrat în PDL în 2008. După o pauză politică, Pirtea a revenit la munca de partid în 2015, iar acum vizează un loc de deputat pe listele PNL. Legea permite, în prezent, rectorilor să facă politică, dar, dacă va fi nevoit să aleagă, Pirtea spune că nu lasă aula pe tribuna parlamentului.

aquatim

Apa rece cu presiune scazuta la Voiteni

Aquatim anunță că vineri, 5 august, între orele 9 și 13, vor fi spălate rețeaua de apă și rezervorul de înmagazinare de la Voiteni. Ca urmare, presiunea de furnizare a apei va fi scăzută. „La reluarea alimentării cu apă rece este posibil ca la robinetele consumatorilor din localitate să curgă apă tulbure. Deoarece această perturbare

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat vineri, 5 august, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Șagului nr. 47, Zona Tacit (p), Umbrei (p), Taborului (p), Moldovei (p), Calea Bogdăneștilor (p), Barierei (p), Belgrad (p), A. M. Guttenbrun (p), A. D. Xenopol (p), Banul Severinului (p), G. Ureche (p), A. Mickievics (p), Radu de la Afumați (p),

Top