Stirile din ziua: 4 august 2016

sorin drăgoi

Primaria Timisoara cauta city manager! Concursul va fi organizat la toamna

Primaria Timisoara cauta city manager! Concursul va fi organizat la toamna

Sorin Drăgoi a părăsit oficial postul de city manager al Timișoarei și, așa cum a declarat la începutul săptămânii, va încerca să salveze Poli, din funcția de președinte al clubului. Primarul Nicolae Robu spune că va organiza concursul pentru administrator public în această toamnă.

Se cauta un rege si o regina din secolul al XIII-lea! Ruinele legendarei manastiri Egres, scoase la lumina / FOTO

O bucată din istoria zbuciumată a acestei părți de Europă este pe cale să fie scoasă la lumină la Igriș. Mănăstirea cisterciană Egres, distrusă în secolul al XVI-lea, își va dezvălui secretele, grație muncii unei echipe de arheologi româno-maghiari. Se caută acum locul în care au fost îngropați regele Andrei al II-lea și soția sa, Yolanda de Courtnay.

E sigur: de sambata, sens unic pe strada Popa Sapca!

Răbdare și timp – de asta vor avea nevoie, și încă în „cantități” impresionante, șoferii care au de umblat prin Timișoara în următoarele săptămâni. Pe strada Popa Șapcă se va circula, din acest weekend, timp de zece zile, pe un singur sens, înspre strada Demetriade.

Grindeanu: Vreau metropola, dar Falca mereu reincalzeste subiectul inainte de alegeri

O zonă metropolitană Timișoara – Arad nu o idee rea, dar politica trebuie lăsată deoparte. Șeful CJ Timiș, Sorin Grindeanu, nu a participat la discuțiile de acum câteva zile, la finalul căreia primarii Nicolae Robu și Gheorghe Falcă au semnat o rezoluție comună. Totul, spune el, din motive de politizare a acțiunii.

Nicusor Dan

USR accepta unii politicieni, dar ii tine pe tusa doi ani! Filiala Timis, infiintata pana in 15 septembrie

Uniunea Salvați România, înregistrat ca partid politic acum câteva zile, a ajuns și la Timișoara. Nu oricine poate deveni însă membru cu acte în regulă. Foștii deținători de carnete de la alte partide pot fi acceptați, dar nu vor avea voie să candideze la nicio funcție timp de doi ani!

S-a deschis pasajul subteran pentru pietoni din zona Jiul! Dupa aproape 30 de ani

Tunelul pietonal nefolosit de trei decenii, aflat în apropierea Pasajului Jiul, a fost redeschis! Curățat și igienizat, el este acum cale de acces pe ruta Bd. Republicii – Circumvalațiunii, via strada Nera, și retur. Pietonii îl vor putea utiliza până anul viitor, când se va finaliza șantierul de la Jiul.

acs poli

Cele doua Poli au platit cate 21.000 de lei ca sa joace pe „Dan Paltinisanu”

La licitația pentru închirierea stadionului „Dan Păltinișanu”, derulată de CJ Timiș, nu s-a prezentat nimeni. Un alt lucru e cert: atât ACS Poli, cât și ASU Poli au plătit sumele solicitate de CJ, pentru a putea juca acasă. Șeful CJ, Sorin Grindeanu, spune că nu se pot face derogări de la regulă, dar va încerca să reducă suma, însă numai acordul plenului.

Clinicile Noi, singurul spital din Timis unde transfuziile se fac legal

Ministerul Sănătății a verificat situația unităților de transfuzii de la spitalele din țară, comparând situațiile de la direcțiile de sănătate publică cu datele de la Institutul Național de Hematologie și centrele de transfuzii. Concluzia: teoretic, peste 140 de spitale și clinici funcționează fără unități de transfuzii autorizate de DSP. În Timiș, un singur spital este în regulă.

Hai la sezatoare! La Muzeul Satului Banatean se intalnesc iubitorii portului popular

Cu mic, cu mare, timișorenii sunt așteptați, sâmbătă, la șezătoare. Grupul „Banatul coase ie”, în parteneriat cu Muzeul Satului Bănățean, pune la cale, în premieră, o astfel de întâlnire a celor care iubesc portul popular românesc. Aduceți de acasă voia bună și… prăjituri, pită, slană sau fructe.

Întreruperi de curent

Intreruperi de curent

Enel a programat joi, 4 august, întreruperi de energie electrică astfel: Timișoara – Calea Circumvalațiunii nr. 32, Amurgului, Zona Vasile Lucaci (p), T. Mihali (p), Aurel Popovici (p), București (p), Iași (p), Titan (p), orele 9 – 17, Calea Martirilor (p), Apicultorilor (p), Muzicescu (p), Gospodarilor (p), orele 8 – 16; Mâtnic, Igriș, Săcălaz –

Top